1 Октомври, 2024 08:41 1 383 22

Буруджиева: Ще направят правителство, поне за малко

  • татяна буруджиева-
  • правителство-
  • малко

Картината се изчисти – по средата бе ГЕРБ с модел, с който ПП-ДБ се опитваше да се справи и не успя. Оста е друга – най-после в политиката стана ясна оста изток-запад, коментира и Георги Лозанов 

Буруджиева: Ще направят правителство, поне за малко - 1
Снимка: Нова телевизия

Изборите ще свършат на 27 октомври, по-рано от март-април не се правят нови избори. Не може да се разтегне толкова много процедурата, затова си мисля, че ще направят правителство, поне за малко. Не е въпросът кои ще правят правителство, а за какво. За десети път януари месец – политиците няма да си го причинят. Това заяви политологът Татяна Буруджиева в ефира на Нова телевизия, цитирана от novini.bg.
„Тези избори ми се струват по-различни. Независимо, че може би ще влязат много повече партии, те нямат голямо значение. Картината се изчисти – по средата бе ГЕРБ с модел, с който ПП-ДБ се опитваше да се справи и не успя. Оста е друга – най-после в политиката стана ясна оста изток-запад. ГЕРБ е предпазлив играч в тази област. От едната страна са ПП-ДБ, от другата – „Възраждане”, същинската битка е между тях и зависи къде ще застане ГЕРБ. Най-после ще се проведе мачът изток-запад. Делян Пеевски не играе вече много”, коментира медийният експерт Георги Лозанов.

Според него няма голямо значение кой ще е трети и четвърти.

„Докато си говорим, че ще има правителство, което ще се бори срещу корупцията – ами с този не може, с онзи не може, и с ПП не може. Формулата е класическа – партиите се избират, за да решават проблемите на хората”, смята Буруджиева.
„Пеевски е разтоварен от ролята си – първо, в управлението на страната, и второ, в управлението на партията си. Това е отслабена позиция. ДПС трябва да излезе от фокуса на вниманието”, категоричен е Лозанов.

Буруджиева допълни: „ДПС е разтоварена от функцията си да е балансьор в българската политика и това е крайният резултат от случилото се. ДПС просто не е тази партия, която беше създадена. Каквото и да се случи, тези две части на ДПС ще продължат битката за всеки глас и ще се продължи и в парламента.”


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Това е Мафия

    24 2 Отговор
    Мафията няма лесно да пусне кокала ! Лошото ,е че такива като тази обикалят студията и работят за мафията !
  • 2 Платена клакьорка

    27 1 Отговор
    Тази жена винаги е защитавала статуквото,и никога не е била обективна !

    Коментиран от #3

  • 3 Мафиоти

    20 1 Отговор

    До коментар #2 от "Платена клакьорка":

    Да каже какъв и е хонорара от Пеевски !?
  • 4 Заврян зет

    14 1 Отговор
    Нека обобщим ситуацията в България за момента:
    - Налице е олигархично-мафиотска сглобка от чужди агенти с неопределен пол на служба към посолствоТо, която разкътава и разпродава останалото от Държавата все още неразграбено за 34 години богатство.
    - По умните и несъгласни да слугуват за жълти стотинки на местните Дерибеи си стегнаха куфарите и се изнесоха в чужбина.
    - Останаха.... Огледайте се сами без да си кривите душата и ще разберете кои останаха.
    - Една малка част от будни граждани се мъчи 10 години вече, да отвори очите и ушите на слепи и глухи индивиди, носещи телевизор на раменете си с променлив успех.
    - Хора със зависимости, дългове, страхове, отчаяния, роболепие и егоисти са готови да разменят даже и душата си с дявола, за кратковременна облага и привидно спокойствие.
    - Два пътя има. Или продължавате да си избирате престъпниците като гласувате за тях дори и като си стоите в къщи, защото това е равносилно, или си размърдвате горната и долна части на тялото и вземате съдбата и тази на децата и внуците си в собствени ръце.

    За оплаквания, сърцераздерателни драми и жалби след това - моля при
    Арменския поп.
  • 5 456

    13 0 Отговор
    Ама наистина ли, на тази косата й е като дъгата? 🤐🤮
  • 6 САЩ наредиха

    6 2 Отговор
    ново правителство, за да се промени преговорната рамка със северомакедонците, както и признаване на северомакедонско малцинство у нас

    Коментиран от #8

  • 7 така е

    9 5 Отговор
    120 милиона лева ще платим аз и ти за предстоящите извънредни избори в България. Вторите за тази година. Колко линейки можехме да купим с 240 милиона лева?
    За да пресечем този омагьосан кръг, ИЗЛЕЗТЕ и ГЛАСУВАЙТЕ
  • 8 САЩ казаха ли

    12 2 Отговор

    До коментар #6 от "САЩ наредиха":

    Лети ли още редовната авиолиния на Киро про100то ро Скопие?

    Коментиран от #11

  • 9 Читател

    12 1 Отговор
    същите лелки едно и също. Не чета.
  • 10 Хасковски каунь

    8 1 Отговор
    Всички евроатлантици , англосакси, амуджи / т.н. с небългарско самосъзнание /ще се сванат за палците на краката пред Козяк, само да не се връчва мандат на Възраждане.

    Коментиран от #12

  • 11 УСА боклук

    2 1 Отговор

    До коментар #8 от "САЩ казаха ли":

    Променят дестинацията за ППДБ, ДПС/ и двете/,ГЕРБ - до Сибир.
  • 12 извинявай че те прекъсвам

    2 5 Отговор

    До коментар #10 от "Хасковски каунь":

    Рублофилите с българско самосъзнание ли са?
  • 13 ТаУмВзе

    5 0 Отговор
    Снимката е Достатъчна бре! ХАХАХАХ
  • 14 я марш от екрана

    5 1 Отговор
    Дъъърта лесссбийка очеизвадно.
  • 15 безпартиен

    7 0 Отговор
    Дали ще се осмели някой истински журналист да попита тази ПОЛЗВАЛА ЛИ Е ПРИВИЛЕГИИ ПРЕДИ 10.11.1989 КАТО ДЕТЕ НА АБПФК(активен борец против фашизма и капитализма) за постъпване във ВУЗ, местожителство, жилище и т.н????

    Коментиран от #22

  • 16 ква е тая коса бабо

    7 0 Отговор
    на прайда ли отиваш?
  • 17 поздрави за шарената доцентка

    7 0 Отговор
    от татуирания професор
  • 18 така е

    4 1 Отговор
    За да влезе в парламента някой, трябва да купи 80 000 гласа при 2 милиона гласували, 120 000 гласа при три милиона гласували, или 160 000 гласа при четири милиона гласували. ВСИЧКИ които ви облъчват, че ще получим пак от същото и няма смисъл да гласувате, работят за купувачите на гласове.
    За да пресечем този омагьосан кръг, ИЗЛЕЗТЕ и ГЛАСУВАЙТЕ
  • 19 Дупничанин

    3 0 Отговор
    А, ма, кака, кво си си направила с косата, ма?
  • 20 Избори..... , Избори....,

    0 0 Отговор
    Избори..... , Избори...., Тъ тъ тъ тъ.. .........тъ тъ тъ...

    Същата Песен на Нов Глас!
  • 21 Абе,

    1 0 Отговор
    тази що не си пие кукумицина ,а продължава да се прави на политоложка ?!
  • 22 Ами

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "безпартиен":

    тези като нея , пасито, крадлоленче и други гребали яко от лошият социализъм, сега са най върлите евроатлантици!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол