1 Октомври, 2024 19:16 843 16

Евтим Милошев: Туризмът в България очаква новите специалисти от УниБИТ с отворени обятия

  • евтим милошев-
  • туризм-
  • българия-
  • унибит

Министерството на туризма работи активно за интегрирането на дигитализацията във всички аспекти на туризма

Евтим Милошев: Туризмът в България очаква новите специалисти от УниБИТ с отворени обятия - 1
Снимка: Министерство на туризма

В изпълнена с ентусиазъм атмосфера, бе официално открита новата академична учебна година в Университета по библиотекознание и информационни технологии (УниБИТ). Министърът на туризма Евтим Милошев бе официален гост на събитието и поздрави проф. д.и.н. Стоян Денчев, ректор на УниБИТ, за дългогодишния му принос към развитието на висшето образование и за модернизирането на учебния процес в УниБИТ, както и студентите, преподавателите и гостите на университета. Той изрази дълбоко уважение към академичния състав на университета и към техните усилия в подготовката на бъдещите специалисти в областта на туризма, библиотекознанието и информационните технологии.

„Туризмът в България очаква новите специалисти от УниБИТ с отворени обятия,“ заяви министърът. „Вашето образование и умения са от ключово значение за развитието на туристическия сектор, който става все по-зависим от иновациите и технологиите. Министерството на туризма работи активно за интегрирането на дигитализацията във всички аспекти на туризма, а вие, младите хора, имате възможността да бъдете част от тази промяна.“ Той сподели и личния си опит от студентските години, когато амбициите и мечтите са били основен двигател за успех, и подчерта, че днес, повече от всякога, образованието е ключов фактор за постигане на професионални успехи.

Министърът на туризма отбеляза, че УниБИТ има утвърдена репутация като институция, която подготвя висококвалифицирани специалисти, конкурентоспособни не само на национално, но и на международно ниво. Той подчерта и значимия принос на проф. Румен Драганов в подготовката на кадрите, свързвайки образованието с туристическия сектор.

Министър Евтим Милошев завърши с мотивационни думи, цитирайки Нелсън Мандела, че „Образованието е най-мощното оръжие, с което можем да променим света“. Той призова студентите да бъдат активни, да търсят нови възможности и да не се страхуват да приемат предизвикателствата. „Всеки Ваш успех днес е инвестиция в утрешния ден,“ добави той и пожела на всички успешна и вдъхновяваща учебна година.

Министърът на туризма изрази своята увереност, че УниБИТ ще продължи да бъде лидер в подготовката на висококвалифицирани специалисти, които ще допринесат за бъдещото развитие на туризма и на информационните технологии, не само в България, но и на световната сцена.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    17 0 Отговор
    Индийците дето избягаха от работата на морето намери ли ги полицията?
  • 2 Червената шапчица

    4 3 Отговор
    САЩ инвестират 6,9 млрд. долара в производство на бомби за Украйна, Япония и България. Уебсайтът на Пентагона публикува съобщение за поръчка, която ще се изпълнява от "Боинг" в завода на фирмата в Сейнт Луис, Мисури.
  • 3 хъхъ

    11 1 Отговор
    Специалисти от учебното "заведение" на Митъо Гестапото (всъщност КГБ-то) и другото ченге Стоян Денчев?
  • 4 Дали

    9 1 Отговор
    Дали е платена публикация тази новина
  • 5 ЕВРОАТЛАНТИК

    10 1 Отговор
    Евтимчо, ходи си гледай тъпите сериали. Не проваляй туризма в България.
  • 6 Оти се косиш Милошев

    12 1 Отговор
    Ченгетата от Унибит и сега са навсякъде, от оригархичните фирми до съдебната система и службите.
  • 7 Боруна Лом

    2 0 Отговор
    Препращам:

    ПРАВИТЕЛСТВОТО Е ЗАСТАВЕНО ДА ОСЪЩЕСТВИ АФРИКАНСКИЯ СЦЕНАРИЙ ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ СОБСТВЕНОСТТА НА ЦЯЛАТА ПОДЗЕМНА И НАЗЕМНА ПИТЕЙНА ВОДА НА ЧУЖДА КОМПАНИЯ ЗА ЖЪЛТИ СТОТИНКИ, КАКТО НАПРАВИХА  С ТОКА, ЗЛАТОТО, СРЕБРОТО....
    Припомняме,  добивът на злато в България е предоставен на концесия (одобрена от 6 правителства) за 30 години  срещу 1,5% от печалбата, докато средно за подобни концесии по света държавите получават 35%

    Водата, някак си все още оставаше не докопана от концесионери.
    Не остана друго.
    И нейният ред дойде.

    КАКВА Е СХЕМАТА НА ИЗМАМАТА, КОЯТО ПРАВИТЕЛСТВОТО ГОТВИ ЗА ОТДАВАНЕ ВОДИТЕ НИ НА КОНЦЕСИЯ?
    Нарича се африкански сценарий, защото той е прилаган от  презокеански "инвеститори"  много пъти в африкански страни. Действа безотказно и гарантира лесно спечелени милиарди за десетки години напред на гърба на бедни африкански държави с глупави и/или корумпирани правителства.

    В България са налице  условията - бедна държава, глупаво и корумпирано правителство.
     
    Условията са изпълнени, какво следва:
     
    Подучено от заинтересованият бъдещ коцесионер Българското правителството създава огромна държавна компания. Това стана ясно вчера, която ще обедини всички ВиК дружества в страната. Това е първата крачка от изпълнението на т.нар. африкански сценарий за водите, при който много африкански държави съвсем законно бяха превърнати в модерни колонии на транснационални компании.

    Точките по този сценарий са:
    1. Ще започне инвестици
  • 8 Туризмът в България очаква

    5 0 Отговор
    очаква новите специалисти с отворени обятия:

    Индийци вече карат автобуси в Пловдив! Не говорят български, не можем да се разберем!
    Те не могат да говорят български, нито да пишат и ние пътниците няма как да се разбираме с тях.

    Когато някой им каже нещо, те не го разбират и го игнорират. Те не знаят и спирките, карат си пътя и ако видят спирка, забиват спирачки. Освен това всеки шофьор почива на различно място.
  • 9 мдаа

    6 0 Отговор
    ДС свинарник.
  • 10 Като шоу

    4 0 Отговор
    Едно просто сценарист че ше опрай и туризъма.
  • 11 Перо

    3 0 Отговор
    Тоя д най-големия гипс в това правителство!
  • 12 цдгфж

    4 0 Отговор
    Как ще стане да тръгнем напред, след като Ефими еминистър??? Как бре кажете ми? Тоя калъф от каналето сега стана и министър. Ако има още някои по тъп от него и го направят и него министър и последния да загаси лампите. Затрихте държавата бре. То верно че след ГЕРБ вече и необразовани могат да са министри, ама така само се пада не се върви напред. Слава Богу всеки може да помогне на изборите и по умни и можещи да са във властта.
  • 13 Хасковски каунь

    3 0 Отговор
    Абе на вас Милошев не ви ли прилича на фокусник от цирк ? Пък може и да гледам криво и да греша ?
  • 14 ЕВРОРЕАЛИСТ

    2 0 Отговор
    Милошев - убиец на българския туризъм.
  • 15 Какво общо има туризма

    3 0 Отговор
    с милиционерският институт?
  • 16 беги беги

    1 0 Отговор
    Отзад се чете "Добре дошли и бит" 😂 Милошев е т ъ п виц😅
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове