2 Октомври, 2024 08:11 1 034 21

От сърцето на Бургас: „БСП – Обединена левица“ даде силен старт на предизборната си кампания

  • бсп-
  • левица-
  • избори-
  • кампания

Председателят на коалицията – Атанас Зафиров пред своите съграждани: Излизаме мотивирани и единни, със самочувствие и ентусиазъм пред избирателите

От сърцето на Бургас: „БСП – Обединена левица“ даде силен старт на предизборната си кампания  - 1
Снимка: БСП

С червена роза в ръка и под звуците на емблематична музика, 28 кандидати за народни представители от листата с бюлетина № 28 преминаха през центъра на Бургас за да дадат заедно с десетки симпатизанти началото на предизборната кампания коалиция „БСП – ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА“ за Втори избирателен район.

Ниските температури и вятър не попречиха на десетките социалисти да се съберат около естрадата в сърцето на Бургас, където представиха пълната и силна листа, в която фигурират имената на изявени обществени и политически личности, експерти и активни млади хора.

Под мотото „Време е за решения“, категорична заявка за успешен резултат за българските граждани и нагласа за позитивна и интелигентна кампания, водачът на листата инж. Петър Кънев и председателят на Коалиция „БСП – Обединена левица“ отправи послание за гражданска активност на 27 октомври.

„Време е за тежки решения. Няма лидери. Дано се появят и дано да вземем правилните решения, за да тръгне най-сетне България по своя път. Забелязвам при пътуванията ми в чужбина, че вече не гледат сериозни на нас. За три години седем пъти избори, провокира ирония. Платформата, която приехме "100-те решения“ е добра и разумна. Голяма част от тях са изпълними, но само ако успеем най-накрая да направим правителство. Екипът ни в Бургаски регион е много силен. Няма просто попълване по партийна квота. Всеки един от тези хора е заслужил мястото си в живота и уважението на колегите си“, каза инж. Кънев, който през последното десетилетие е не само силна политическа фигура у нас и по света, но и е сред личностите, допринесли за най-много външни инвестиции в България. Той е зам.-председател на ПАЧИС и Първи вицепрезидент на Българската федерация по волейбол.

Председателят на „БСП – Обединена левица“ - Атанас Зафиров не препусна откриването на кампанията в неговият град – Бургас. Един от най-активните народни представители, участвал в осем Народни събрания, обърна внимание на негативните последствия от ниската избирателна активност.

„Бил съм народен представител в 42, 43, 45, 46, 47, 48, 49 и 50-тото НС – мислех си, аз съм станал парламентарен динозавър, време е да приключвам. Но тези осем клетви се равняват на пет години парламентарен стаж. Това за съжаление е ужасна, но реална картина на тежката политическа криза, в която се намира страната ни. Затова нашият първи апел е – гласувайте! Ниската избирателна активност, отвращението от политиката докарва на власт сглобките или изкарва хората по площадите. Нашият основен политически опонент е ГЕРБ, моделът ГЕРБ, но нашият враг е нежеланието да се гласува. Затова апелираме да се гласува. Гласувате с разум за хората, които са доказали, че не просто могат да говорят добре, но и да изпълняват своите обещания“.

Той посочи, че откриването на кампанията в Бургас, съчетава и друга мисия - да благодари на всички коалиционни партньори и на всички партии, които се включиха в безпрецедентното обединение. „Благодаря и за това, че надмогнахме партийното его и направихме това обединение възможно и реално. За първи път в българската политика разговорът по създаване на обединението се водеше по принципи, по политики, а не по редене на листи, постове, места. Излизаме мотивирани и единни, със самочувствие и ентусиазъм пред избирателите. Като изпълняващ функциите на председател на БСП, искам да подкрепя своите колеги в тази изключително силна листа.

Тя е много добре структурирана и балансирана – съчетание между опит и приемственост, младежки дух и ентусиазъм. А фактът, че се води от един от най-дейните и бих казал най-конвертируемите политици на левицата, показва отношение към Бургас не просто като туристически център. А като стопански, икономически и културен център. Тук съм и в още едно качество, може би най-важното. Вълнувам се, защото съм тук и като бургазлия – човек, който е роден и израснал тук, човек, който вижда познати лица, хора, с които сме работили и живели дълги години. Моето сърце винаги ще бъде в Бургас и този регион“, каза още Атанас Зафиров.

А за последния, 50-ти парламент и неговата работа, използва библейска препратка: „Напълно в контекста на всеобщия разпад на държавността. Този парламент беше заченат в грях, роди се в грях. Живя безпътно и безцелно и се спомина позорно, защото бившите ортаци в сглобката два месеца се надлъгваха и накрая, в последния ден на този парламент, взеха, че се прегърнаха, за да доунищожат българската енергетика и да оставят десетки хиляди хора и семейства на улицата“. По думите на председателя на „БСП – Обединена левица“ сред основните елементи, които правят една кампания успешна са добрата програма, силните кандидатури.

Ние имаме и двете. Нашата програма, „Сто решения за България“ има всичко, нужно за една по-различна България. За една лява България. Друго важно условие за успешна кампания е наличието на правилните кандидати – хората, които могат да превърнат тази прекрасна програма в работеща. Не просто работеща законодателна, но и управленска – защо не. Крайно време е българската левица да влезе в управлението на страната Крайно време да покажем, че може да има различен тип на управление на нашето Отечество. Всеки едни от нашата листа е достоен да бъде народен представител. Гордост е за мен да бъда тази вечер сред тях“, каза още председателят на „БСП ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА“ пред събралото се множество в своя град Бургас.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 От тези

    19 6 Отговор
    каП.ут.и и родителите им,произлизат всичките проблеми на България в последните 35 години!
  • 2 Да да

    11 3 Отговор
    Дон сурят тези Леваци.....Ше не па...Мерси
  • 3 Брей

    23 4 Отговор
    Колко да е силна. Събрали се лелки и чичаци.
  • 4 дсокл

    32 3 Отговор
    Кое ви е лявото бре БСП милионери за българия, кое ви е лявото? Всичките сте милионери дето от 35 г. сте в парламента и докарахте България до разруха. Само пърдите в парламента и се правите на опозиция, а в бюфета нагъвате кюфтета с крадците от ГЕРБ, ПП и ДБ и ДПС и си делите кои какво да ограби. За какво сте ни? Доказали сте че не ставате за нищо.
  • 5 Ние избирателите

    17 2 Отговор
    Избирателите се наслушахме на празни приказки и празни обещания!
    Докато не изпълнявате това което пише на фасадата на Парламента "Съединението прави силата" и да не слагате червени линии Вашите партии ще си отидат завинаги!
    Нас не ни интересуват вашите партийни игрички,а да работите в интересите и благоденствието на българите!
    За да си прокарвате идеите трябва да участвате в управлението та макар и да сте последната дупка на кавала!
  • 6 ИЗБИРАТЕЛ

    24 2 Отговор
    СБИРЩИНА!

    Коментиран от #20

  • 7 д-р цветеслива бухалова-злобната

    23 6 Отговор
    Нещастници!! Без Корнелчето сте за никъде!!!!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 да да

    4 3 Отговор
    по ред ?!Маматотовска татовски Шопарски на каресажа ....
  • 10 Зелен Чорап-Радев

    16 3 Отговор
    Обединени левичари!
  • 11 Боруна Лом

    16 3 Отговор
    ТЕЗИ НА СНИМКАТА ИМ ЛИПСВА САМО ЗНАМЕТО НА ПРАЙДА!
  • 12 Курдо Коленков

    23 4 Отговор
    Кой ще гласува за тази вмирисана шайка червени разбойници?
  • 13 Факт

    4 20 Отговор
    Това е най-отговорната към България партия !
  • 14 Бургазлиев

    17 4 Отговор
    Бургас мрази бсп!
  • 15 Скептик

    4 4 Отговор
    Десетки социалисти , съмнявам се
  • 16 Бай Ганьо

    9 1 Отговор
    Без машините на Киру , без ромските гласове на Баце и Дебелиян , как ще правят избори , бре ? !
  • 17 Васо

    10 1 Отговор
    Неука,неграмотна шайка.
  • 18 Хейт

    10 0 Отговор
    Що не се гръмнете, а? Нещо да кажете за изравнителните сметки за вода? Дето всичките там се храните от тях? И дето вие приехте тези закони пазещи монополистите?
  • 19 БеСПишко

    11 0 Отговор
    БСП ли? Айде нема нужда!
  • 20 Лорда

    8 0 Отговор

    До коментар #6 от "ИЗБИРАТЕЛ":

    Един трамвай с хора
    ..
  • 21 Много са добри на старта

    2 0 Отговор
    Обаче посоката все я бъркат и финишират в нивата.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове