2 Октомври, 2024 22:26 1 715 23

Шкварек: Светът отново започва да гори, а ние седим и спим. Границата ни трябва да бъде затворена моментално

  • кристиян шкварек-
  • свят-
  • пожар-
  • граница-
  • затваряне

Международният анализатор смята, че ако Доналд Тръмп спечели изборите, у нас има вероятност да се сглоби дясна консервативна коалиция, която да започне да решава проблемите

Шкварек: Светът отново започва да гори, а ние седим и спим. Границата ни трябва да бъде затворена моментално - 1
Снимка: Bulgaria ON AIR

Много е очевидна една истина, без значение на каква позиция сме във всички тези конфликти - историята се завръща с много брутална сила, след едни 30 години, в които си мислехме, че тя е приключила. Чудя се къде са онези хора от България, които години наред се подиграваха на всякакво споменаване на това, че трябва да се инвестира във въоръжените сили, да се връща казармата. Или кампанията "Бъди войник", която попадна под някакви страшни подигравки, защото видиш ли да се говори за казарма или армия е нещо от миналото, това нещо, което мирише на мухъл, на соц, а оттук нататък ще мислим само за технологии и Netflix. Това каза международният анализатор Кристиян Шкварек в студиото на "Денят ON AIR".
По думите му конфликтите никога няма да си отидат.

"Ядосвам се, че ние се караме за всеки един от тези конфликти - кой е прав, кой не е прав. Истинският резонен въпрос е как ние тук да се подготвим за тези бури и как ние да се подготвим за връщането на историята на световната геополитика, за това ще има войни. Светът отново започва да гори, а ние седим и спим", добави Шкварек в ефира на Bulgaria ON AIR.
"В България няма ясен политически компас"
Той припомни, че скандинавците са започнали да връщат казармата.

"Другите държави се подготвят за това ударно връщане на историята на световната сцена, а ние тук спим, а когато се събудим, се караме за това кой е прав и кой е крив. Покажете ми една позиция, една политика на "Партията на свободата" в Австрия, на Льо Пен, на AfD, която да е крайна от ранната Меркел, или от ранния Барак Обама. Меркел през цялата си кариера беше против гей браковете", припомни международният анализатор.

Според него в България няма ясен политически компас между консервативното и либералното така, както е в Западна България.

От Джокович до пилона в Рожен
"Разделяме се във всеки казус, който изникне в обществото - от Джокович до пилона в Рожен. Причината все по-малко да ходят на избори е, че на политическо ниво партиите тотално се отказаха да водят каквато и да било ясна, политическа битка. Там няма надпревара. Американците знаят ли защо отиват на избори сега? Знаят. Французите знаеха ли защо отиват на избори? Отново беше ясно. В България кои се състезават? Всички са по някакъв начин колаборират в някакъв момент", подчерта Кристиян Шкварек.

Той разкри, че преди няколко месеца е заснел репортаж за "мигрантския квартал", който се е образувал зад Халите.

"След 2015 година се нанесоха сирийци, но ние ще плачем за тях, оказа се, че те са били предимно цивилизовани хора. Те си тръгнаха след 2019 година, а след 2020 година се нанесоха афганистанци - млади мъже, ходят по 5-10 мъже. Прилича на същинско западноевропейско гето - това е идеалният център на София. Проблемът с миграцията е тежък", алармира експертът.
Той е категоричен, че границата ни трябва да бъде затворена моментално.

Шкварек смята, че ако Доналд Тръмп спечели изборите, у нас има вероятност да се сглоби дясна консервативна коалиция, която да започне да решава проблемите.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да,бе

    31 3 Отговор
    Минни полета и картечни гнезда за начало.И награда за глава на нарушител.Пък да минават...
  • 2 А ти

    14 15 Отговор
    се размотаваш из студията и ръсиш мозък.
  • 3 Просто човек

    8 15 Отговор
    Шпека бил международен анал-лиз-атор...То затова сме на това ниво...
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 абе те водата ни подарили

    24 1 Отговор
    на евреите официално с договор между правителствата, границата ни разграден двор...
  • 6 граф Монте Кристо

    26 3 Отговор
    Бродели из София на стада и на глутници,а кой го позволява,не е крив който яде баницата ,а който я дава.Не могат ли да ги изловят и пратят на каторга?Навремето комунистите са хващали за нищоо и никакво и са пращаи в трудоови лагери чисти ббългаари,за превъзпитание,а сега мекушавците не смеят да пипнат с пръст всякакви сволачии ги оставят да върлуват безпрепятствено.
  • 7 ангела, да припомня

    6 0 Отговор
    ИДВАЙТЕ , ЩЕ СЕ СПРАВИМ
  • 8 смятам че

    2 3 Отговор
    няча да позволят Рижия да спечели.
    Това ще са преки загуби за байдано фамилия
  • 9 1234

    4 8 Отговор
    Тоя е отроче на един от дс,и са милионери,шкварек му псевдоним,и трето кво чака армията го зове ,да ходи да бачка в някой гарнизон
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 бай Даньо

    2 0 Отговор
    Света наистина гори , до скоро Ган4о нямаше армия и дух за война ако се наложи , днес даже няма и правителство ...
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Много верен прочит

    6 2 Отговор
    на нещата.
    Винаги трябва да браним първо националния си интерес и после останалото, а ние винаги правим обратното.
    Не се учудвам изобщо. С толкова много вътрешен малцинствен враг няма изгледи скоро да бъдем суверенна държава каквато бяхме преди.
    Всеки сам да реши за себе си кое е важно. Аз за себе си знам, но ако го кажа тук ще ме “изтъркат”. Моментално.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Жорж

    4 2 Отговор
    Как се затваря граница? Трябват хиляди войници.
  • 16 име

    4 3 Отговор
    Нищо няма да се промени у нас ако оставят Тръмп да спечели и го оставят жив. У нас едни нови крадци от ПП-ДБ искат старите крадци от ОПГ ГРОБ-ДПС да станат от стола за да седнат те. Нинова, макар и изчерпана поне държеше централата на БСП в страни от шайката, но сега направиха от партията патерица на шиши и тулупа, Възраждане са прекалено крайни в някои моменти и отблъскват хората, а ИТН си пропиляха шанса да покажат възможностите си преди 3г, когато отказаха да съставят правителство и едва ли ще получат втори път такова голямо доверие. Поне не и преди хората да ги видят в коалиционно управление. Нови месии скоро няма да виреят в познатата ни среда. Освен ако не се предложи радикална смяна на модела управление, като пряка демокрация или президенска република, скоро избирателите няма да се върнат към изборния процес, а това означава че боко и шиши ще продължат да си управляват, най-малкото чрез служебния кабинет. Дори шанса да се премахнат некадърните конституционни промени на ПроститеПарчета и ристьо шехерезадата беше пропуснат за един глас, благодарение на онзи конституционен парашутист, който те изпратиха в конституционния съд. Шиши и тулупа ще ни управляват още доста време, благодарете на ПроститеПарчета и ристьо бойкиев!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 ктгжг

    4 2 Отговор
    Че тя оградата е като швейцарско сирене бе
  • 19 0000

    1 2 Отговор
    Тоя и оня другия русофил Каракачанов, да оставят сегашната си работа,и да ходят да бранят границата ,никой не ги спира ,кво чакат
  • 20 Шамара

    4 1 Отговор
    Само по времето когато Тръмп беше президент не са се водили войни! Дано спечели!!! Не случайно два пъти се опитаха да го убият!
  • 21 Фактите са

    1 0 Отговор
    че турците и циганите имат привилегии, а не права.
    Тива беше и целта на незаконната дпс.
    Не е далеч времето в което тюркестан ще нападне България и тогава жална ни майка без Русия.
  • 22 ганю

    0 0 Отговор
    Всяко сглобено подобие на управление е една уйдурма и мафия
    първо тези по магнитски в затвора после останалото
    иначе е ала-бала портокала и дрън- дрън
  • 23 В този сайт

    1 0 Отговор
    можеш да намериш повече турски тролове на квадратен сантиметър тези в тюркестан.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол