3 Октомври, 2024 10:49 757 25

Веселин Стойнев: На под 2 милиона гласували, ако купиш 200 000 – 300 000 гласа- в парламента ще влезе цяла ПГ

  • веселин стойнев-
  • купуване на гласове-
  • парламент-
  • парламентарна група

За възможността за сформиране на правителство след изборите Кристиян Шкварек смята, че това може да се случи, ако се направи коалиция между ГЕРБ-СДС, ИТН и ПП-ДБ. Той е на мнение, че нито една от партиите не желае да влиза в управление с която и да е фракция на ДПС заради конфликтите в момента.

Веселин Стойнев: На под 2 милиона гласували, ако купиш 200 000 – 300 000 гласа- в парламента ще влезе цяла ПГ  - 1
Снимка: Нова телевизия

Ще доведат ли седмите поредни избори до изход от политическата криза? Темата в ефира на „Здравей, България“ коментираха журналистът Веселин Стойнев и политическият анализатор Кристиян Шкварек.
На въпрос дали българите могат да понесат още купуване на гласове и зависимости в политиката Шкварек отговори, че „прекрасно го понасят, щом не ходят да гласуват“. „Ако не си съгласен с това, което се случва, първото нещо, което правиш, е да гласуваш. Ние не го правим, значи сме съгласни“, подчерта той.
Стойнев е на мнение, че с пасивността си хората улесняват купуването на гласове. „На под 2 милиона гласували, ако купиш 200 000 – 300 000 гласа, означава, че в парламента ще влезе цяла парламентарна група“, подчерта той. Шкварек допълни, че „обезценяването“ на купения вот може да се случи, ако хората отидат до урните.

За възможността за сформиране на правителство след изборите Шкварек смята, че това може да се случи, ако се направи коалиция между ГЕРБ-СДС, ИТН и ПП-ДБ. Той е на мнение, че нито една от партиите не желае да влиза в управление с която и да е фракция на ДПС заради конфликтите в момента.

Стойнев посочи, че в управлението на страната очевидно „евроатлантизъм и антикорупция не могат да бъдат заедно“, а в момента се говори, че заради войната в Украйна и евроатлантизма е направено отстъпление по отношение на антикорупцията.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    3 3 Отговор
    Купуването на гласове ще свърши, след като докарат кервана от сектор Газа и Бейрут.
  • 2 Червената шапчица

    5 0 Отговор
    Джейхан Ибрямов е задържан с голяма сума пари, част от подкуп. Парите са били за да осигури Ибрямов спечелването на определени обществени поръчки. Шестцифрената сума, взета от Ибрямов, е с предварително белязани пари. Акцията на ГДБОП и Антикорупционната комисия от сряда вечер е проведена в условия на неотложност. Това е станало, за да може да се установят предварително белязаните пари, които Ибрямов е получил.
  • 3 Последния Софиянец

    5 1 Отговор
    За влизане в парламента ще стигат 70 000 гласа.Колкото за селски кмет.
  • 4 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    5 1 Отговор
    Ти си купувай 300 000 гласа, после Буци/Шиши ще купи депутатите ти‼️
  • 5 ТаУмВзе

    2 2 Отговор
    Намираме се измежду 2 Войни, докато се дудне за Уж изборчета! Когато започнат Бомбандировките от 4 страни, ще ги видим плавниците къде ще жегата!
  • 6 700 000 хиляди администрация

    9 1 Отговор
    Гласуват в по голямата си част за ГЕРБ. Твърд електорат. На практика е купен вот за постове.

    Коментиран от #10

  • 7 не става с тях

    1 1 Отговор
    С ИТН коалиция?Не,че и другите ги бива ,но итн и възраждане?Сбъркана работа.
  • 8 така е

    6 1 Отговор
    120 милиона лева ще платим аз и ти за поредните извънредни парламентарни избори - вторите за тази година. Колко линейки можеше да купим с тези пари? А ковьози?

    ИЗЛЕЗТЕ и ГЛАСУВАЙТЕ
  • 9 Ейй

    6 1 Отговор
    Малко ми е странно. Разбирам гласовете за ГЕРБ и ДПС от страх заради местния феодал. Но кой гасува за ИТН?! Не мога да си обясня как успяват да прескочат 4%...

    Коментиран от #14

  • 10 брей

    0 2 Отговор

    До коментар #6 от "700 000 хиляди администрация":

    Цялата ДА в България е 250 000 барабар с армията и полицията, ама тебе 700 хиляди ти се привиждат.

    Коментиран от #11, #15, #17

  • 11 Пребройте се

    3 0 Отговор

    До коментар #10 от "брей":

    Може да сте и повече в администрация.
  • 12 Ами, затова

    4 0 Отговор
    Трябва да се променят правилата на изборите! Ако са гласували под 20%, изборите са нищожни, касират се! Ако са гласували само до 30,%, прагът за влизане в парламента да стане 30%! Ако има между 30 -50%избирателна активност, прагът да бъде 25% за влизане, чак след 50% активност прагът да стане 10%! Само така има смисъл от парламент! Това сега е цирк!

    Коментиран от #25

  • 13 нннн

    3 1 Отговор
    Значи, очаква ни евроатлантизъм с корупция. Две в едно Честито!... Но аз съм против!
  • 14 Българин

    3 0 Отговор

    До коментар #9 от "Ейй":

    "Но кой гласува за ИТН?! Не мога да си обясня как успяват да прескочат 4%..." Много е просто. Още в училище опростачиха бъдещите гласоподаватели и сега те неизменно харесват подобните на тях. Една стара мисъл казва, че quo semel est imbuta recens servabit odorem ( на латински: "съдът запазва миризмата на това, с което е бил напълнен"). Веднъж възникнала, простотията остава за цял живот.
  • 15 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    1 1 Отговор

    До коментар #10 от "брей":

    Ами пътво, много над 250 000 е !
    И второ , явно не се сещаш, че голяма част са семейни❗
  • 16 За идиоти и крепостни ни имат

    0 0 Отговор
    Интересни ДОВОДИ и липса на логика.Значи казваме, ще има, винаги ще има престъпление от управляващите, които сме бивши и бъдещи и купуваме гласове, ама вие гласувайте.Явно понеже не могат да купят 2 млн., призовават останалите да гласуват, за да легитимират мошениците в Парламента.
  • 17 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "брей":

    "6.06.2023 г. — БЪЛГАРИЯ: 7 млн. население, 440 000 държавни служители. Ужаc! "
    И защо не публикуваш колко депутати има в Холандия, Германия, Турция - респективно на колко жители се пада един депутат❓‼️🤔
    Аз знам, ще ти е интересно на теб 😉
  • 18 как лъже само

    0 0 Отговор
    300 000 гласа по 200 лева и хапи енд . българия и българина са стиснати . едвам 40 милиона за ЦИК , а реват за скъпотията и беднотията . За похарченото в 5 избори . та според експертите буткам 60 милиона да купувам телкисти и малцинства, провинциални души, по комисиите манипулатори , и други фалшификатори . после сядаме с герб, дпс и другите дали по 60-70 милиона . доста е нереално . за избори 8 по 60 милиона са 480 милиона и 120 заделени от бюджета , реално са 600 милиона едни избори . феик нюз .
  • 19 Хипотетично

    0 0 Отговор
    Ако си купиш 2 милиона гласа ще си имаш конституционно абсолютно .мнозинство без опозиционни депутати Как не са се досетили?

    Коментиран от #20

  • 20 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    2 0 Отговор

    До коментар #19 от "Хипотетично":

    Защо да се хабят за 2 млн гласа, като им стигат 121 дУпЕтата 🤔😒‼️
  • 21 ЖЕКО

    1 0 Отговор
    ЧОВЕКА Е ПРАВ ШИШИ ЩЕ СИ КУПИ ИЗБИРАТЕЛИТЕ, ТОВА И МАЛКИТЕ РОМЧЕТА ГО ЗНАЯТ
  • 22 !!!?

    2 0 Отговор
    Сега имаме ДПС-1, ДПС-2 и тяхното отроче ИТН !
    С други думи Шиши ще управлява чрез Тошко...независимо каква коалиция ще управлява !

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Масонското кюфте брат Иван Ставрев

    0 0 Отговор
    Щерката на Тиквата видя бесилките и се малко "притесни"...
  • 25 провинциалист

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Ами, затова":

    Това ще даде повече сила в ръцете на гласоподавателите - нещо, което никой няма да позволи да се случи.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол