3 Октомври, 2024 18:53 1 388 18

Светлин Тачев: Битката за ДПС ще се ожесточи, ще има сблъсъци на терен

  • светлин тачев-
  • избори

Ако някоя от двете фракции успее да спечели повече избиратели, формално ще спечели войната, но пък изходът от тази война ще се реши и юридически

Светлин Тачев: Битката за ДПС ще се ожесточи, ще има сблъсъци на терен - 1

Битката ще се ожесточи. Това каза в предаването "Денят на живо" по Нова Нюз политологът Светлин Тачев във връзка с ареста на депутата от ДПС-Доган Джейхан Ибрямов по разследване на купуване на гласове.

В един неин сегмент предизборната кампания върви в два коловоза: общата – безинтересна, без някакви особени послания и един по-малък сегмент – битката между двете фракции на ДПС - около Ахмед Доган и около Делян Пеевски. Това е нещото, което ще продължи да се задълбочава до степен, в която ще стане централна тема на кампанията. Струва ми се, че тази битка може да се ожесточи до самия изборен ден. Делян Пеевски спечели битката за марката, но в момента се води битка за електората, заяви Тачев.

Ако някоя от двете фракции успее да спечели повече избиратели, формално ще спечели войната, но пък изходът от тази война ще се реши и юридически. Оттук насетне ще гледаме постоянни епизоди от тази война между двете фракции и не съм сигурен, че тя ще приключи скоро. Ще бъдат използвани всякакви похвати, посочи политическият анализатор.

Битката за електората на ДПС ще е на терен. Този електорат е по-зависим от това, което му се говори на живо. Тук от едната страна имаме марката в лицето на Делян Пеевски, а от друга имаме почетния председател Ахмед Доган, който трябва да дава обяснения, за да бъде разпозната абревиатурата на коалицията му "Алианс за права и свободи", отбеляза Светлин Тачев.

В коментар за ареста на Джейхан Ибрямов политологът каза още: "На терен ще има сблъсък между двете политически формации и ще се използват подобни хватки. Ще се търсят слабите места на хората от двете фракции. Това поставя кампанията на едно отвратително ниво. Това може да отврати и електората на ДПС и част от него да не излезе да гласува. Но пък може и да мобилизира други, които до момента не са гласували, за да вземат страна в битката. Занапред ДПС няма да съществува и наблюдаваме битката за наследството на ДПС".


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 така е

    16 2 Отговор
    ИЗЛЕЗТЕ и ГЛАСУВАЙТЕ
    Не се оставяйте други да решават съдбите ви.
  • 2 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    11 0 Отговор
    Като в митологията детето изяде създателя си ‼️

    Коментиран от #5

  • 3 Българин

    12 1 Отговор
    "Тук от едната страна имаме марката в лицето на Делян Пеевски, а от друга имаме почетния председател Ахмед Доган, който трябва да дава обяснения, за да бъде разпозната абревиатурата на коалицията му "Алианс за права и свободи", отбеляза Светлин Тачев." Този почетен председател е единственият лидер, който от десет дни не се е показвал пред хората. Скоро ще преполовим предизборната кампания, а той няма намерение да разкрива "пресвещения и премъдрия" си лик пред своите гласоподаватели. Явно разчита само на чистото влияние на култа към личността му. Не смята за нужно да разговаря с хората.

    Коментиран от #4, #6, #13

  • 4 разчита

    6 0 Отговор

    До коментар #3 от "Българин":

    на кеша на Вълчо
  • 5 Българин

    14 3 Отговор

    До коментар #2 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Уточнение. Зевс (Пеевски) се опълчи срещу баща си Кронос (Доган), който искаше да го погълне, както Кронос е желаел да изяде сина си в древногръцката митология. Сега засвяткаха над Джейхан Ибрямов светкавиците на Зевс (Пеевски).
  • 6 😅😂😆.....

    11 1 Отговор

    До коментар #3 от "Българин":

    На почетния щом не се показва, ще му разнасят портрета окичен с рози и лаврови венци, и правоверните ще бият чела в земята🤣.
  • 7 Пурко

    7 1 Отговор
    Боко и Шише са уплашени.
  • 8 АЛТЕРНАТИВА ЗА БЪЛГАРИЯ

    8 1 Отговор
    ДОГАН НЯМА ДА ИЗБЯГА В ТУРЦИЯ
    .... ТОВА В СИГУРНО.... 30 ГОДИНИ НЕ СЕ Е СРЕЩАЛ С ЕРДОГАН
    ..... ВИЖ ПРАСЧО ВИНАГИ МОЖЕ ДА ДУХНЕ ЗАЕДНО С РАПОНА
  • 9 Уса

    5 0 Отговор
    Дано се стигне до боеве с ножове между фалшивите турци те са майстори на убиването
  • 10 Уса

    4 2 Отговор
    Тоя път пропуснете гъбите и гласувайте за истински българи,че дпс ще станат 1100
  • 11 Хамзи

    6 0 Отговор
    Аз виждам само битка между старите турци и "новите Българи " с по-тъмната боя дето са вярващи само кога и към който им отърва. Кючек играят ,сватби по три дни и нито една узаконена защото те Държава не признават пък и помощите повече за самотни с 5 чавета. Онея дето празнуват всичко и нямат работен ден. Потомствено безработни , болни уж и много уморени връщайки се по села и градчета с микробусите от работа в големия град. Казват ,че са Турци а турският им език от Турци не се разбира. Преводач трябва . Потури нямат ,ножове носят задължително . Помощи за ел енергия получават и изсичат горите с каруци и бусове. Хайде сега да видим кой кого. Крадените пари срещу онези които не признават закони защото друг ги подкрепя с пари. То не бяха интеграции в евро ,то за гласуване от партии и работещи бедни плащат данъци да ги издържат и етноса да се развива до огромни затриващи носителя си мащаби.
  • 12 граф Монте Кристо

    3 0 Отговор
    Да има оспорване на терен означава да има сопаджийски ббитки на агитки и шпицкоманди,депесарите са способни имат и нужния темперамент,при тях споровете не се разрешават с приказки.Българите се оставят да ги лъжат и подлъгват,а турко-ци-га-ни-те искат врабче в ръка,не сокол в гора.

    Коментиран от #17

  • 13 Дурхан

    2 2 Отговор

    До коментар #3 от "Българин":

    Доган е бушона на дълбоката българска държава ..Държавата му даде мисия да спре Пеевски ,който е под чудовищен натиск от страна на САЩ ..САЩ иска България да даде по голяма подкрепа за Украйна ..
  • 14 Шпек

    0 1 Отговор
    Поредният оплешивял преждевременно българин на млади години.Мъж без коса е като жена без цици.Не са интересни
  • 15 Тома

    4 0 Отговор
    А трябва да има разстрели между баш мафиозите от дпс че да живне България
  • 16 Ами.....

    2 0 Отговор
    Ами..... Давай Малко Екшън!

    И без това ни е писнало от Еднообразното Беззаконие в Тази Страна!
  • 17 И Достатъчно Акъл За Това!

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "граф Монте Кристо":

    И Достатъчно Акъл За Това!
  • 18 Аноним

    1 0 Отговор
    Терен или ринг? Да слагат поне боксови ръкавици, за да не си наранят ръцете!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове