7 Октомври, 2024 09:38 1 713 37

Проф. Малинов: Очаквам Борисов да затвори вратата за Пеевски в следващо управление

  • светослав малинов-
  • избори-
  • правителство

ПП-ДБ и ГЕРБ ще бъдат близко до съставянето на мнозинство, но няма да имат 120 депутати

Проф. Малинов: Очаквам Борисов да затвори вратата за Пеевски в следващо управление - 1

На тези избори не очаквам да се случи нищо ново. Разумно е обаче партиите този път да се държат по-спокойно, а лидерите им да бъдат сдържани в обещанията си. В крайна сметка няма как на всеки четири месеца да се излиза с нови послания и нови личности. Това коментира в сутрешния блок на bTV политологът проф. Светослав Малинов.

Той прогнозира, че в следващия парламент Бойко Борисов „ще затвори вратата“ за Пеевски за участие в правителството, а партията на Пеевски – ДПС-Ново начало, ще бъде по-малко представена откъм депутати в Народното събрание.

Проф. Малинов посочи, че арестът на Джейхан Ибрямов е бил „отчаян опит“ на Пеевски, който ще има обратен ефект, ако целта е била приближените до Ахмед Доган хора да се сплашат.

ПП-ДБ и ГЕРБ ще бъдат близко до съставянето на мнозинство, но няма да имат 120 депутати. Считам, че сме на прага на изтласкването на Делян Пеевски от участие в редовен кабинет, каза още той и подчерта, че основният враг за политическите партии трябва да са следващи предсрочни избори, а не Пеевски или президента Радев.

В допълнение посочи, че ротацията е била провалена от „прекомерното влияние“ на Пеевски в сглобката.

От своя страна политическият анализатор Слави Василев обясни, че най-добрата диагноза за дадена политическа система е избирателната активност. На изборите на 27 октомври той не очаква тя да бъде по-висока от предходните.

Ако се стигне до формирането на мнозинство в 51-ия парламент, то отново ще бъде около Борисов и по всяка вероятност около Пеевски. Защото има една основна истина и тя е, че влиянието на Пеевски излиза извън контрол. Влиянието на този човек ще расте, освен ако избирателната активност не се повиши до такава степен, че купеният и манипулиран вот да загуби тежест. Само избирателите могат да променят това, от тях зависи влиянието на Пеевски, смята Василев.

По думите му задържането на Ибрямов е поредното доказателство, че прокуратура и полиция работят в услуга на Делян Пеевски.

„Основният враг са мутрите в управлението, а не предсрочните избори“, добави той.

Според Георги Харизанов е важно България да има сериозно правителство със „смели, пробизнес политики“, за да се оправят всички щети по бюджета от 2021-ва година насам, отбелязвайки, че промените не може да се случат без пари.

Харизанов все пак призна, че умората от поредните избори е всеобща и тя се вижда и в поведението на партиите, които на практика са неспособни да предложат на избирателите си нови послания.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Емили с Тротинетката

    22 1 Отговор
    Ще затворят вратата на спалнята и почват .
  • 2 ТаУмВзе

    26 1 Отговор
    Точно обратното се случва! Явно експертчето е на некви кинти от Чекмеджето и тва си е. Хахахах
  • 3 ЕМИЛ

    26 3 Отговор
    Твърде страхлив е да го направи.
  • 4 9292

    36 6 Отговор
    Борисов няма топки да затвори вратата на Пеевски, щото е страхлив. Пеевски знае всичко за него. Страх го е да не последва съдбата на Доган. По- скоро Борисов ще се съюзи с Пеевски.

    Коментиран от #22

  • 5 аман от "експерти"

    28 0 Отговор
    АМАН ,бе , АМАН !!! От два месеца все едни и същи мантри се повтарят ?! От устите на различни пишман анализатори , политолози , социолози и пр. "експерти" ! Стига вече !!! Досади ни се , ама наистина !!! Още седмица със същите и ... ако на 27 т.м. се явят и един милион гласуващи баламурници ... считайте го за ЧУДО !
  • 6 Зевс

    33 4 Отговор
    Както е тръгнало не само няма да затвори вратата, ами ще разтвори и бузки Баце, че Шиши тотално е овладял съд и прокуратура, а всички знаем Баце колко е спазвал закона.
  • 7 Българин

    17 3 Отговор
    "Проф. Малинов посочи, че арестът на Джейхан Ибрямов е бил „отчаян опит“ на Пеевски, който ще има обратен ефект, ако целта е била приближените до Ахмед Доган хора да се сплашат." Професоре, остави това и виж същината на нещата. Ако Ахмед Доган бе толкова силен, колкото го изкарвате (понеже от три и половина десетилетия ви е внушено, че култът към личността му е непобедим), той нямаше да накара Джевдет Чакъров и приближените си да поискат отмяна на изборите. Това означава, че той осъзнава, че резултатът за АПС на изборите ще е лош. Дали ще вземат 8% или 6% е страничен факт. Доган съзнава, че не може да залъгва всички и образът му на всесилен лидер се смалява.
  • 8 Капитана

    23 1 Отговор
    Стига сте ни занимавали с брътвежите на жълтопаветниците, Доан и ПеевскиКОЙ. Поне веднъж чуйте какво искат българите. Какво е нужно на държавата ни, а не какво иска "посолството".
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Боруна Лом

    21 0 Отговор
    ЗАЩО ОЩЕ ОТ СУТРИНТА ДАВАТЕ ТЕЗИ МАЗНИ НЕДО. КЛАТЕНИ МУТРИ?ВСЕ ПАК, ПОНЕДЕЛНИК Е!
  • 11 Феникс

    15 16 Отговор
    Ако бай ти ганя излезне да гласува Герб ще потъне! Гласувайте бе пилета за когото си щете! За МЕЧ , за ВЕЛИЧИЕ, за ИТН! В никакъв случай за така наречените евроатлантици! Ако искате нещата да се случат бързо и безболезнено варианта е само един! Възраждане! Не мога да ги разбера русофилите как могат да гласуват все още за партии като ГЕРБ ,ППДБ или БСП? Просто умът ми не го побира? Левицата отдавна не е левица, точно с нейно участие ни натресоха ЕС и НАТО и пак със тяхно участие разграбиха и унищожиха икономиката на България!

    Коментиран от #27

  • 12 Лост

    16 0 Отговор
    Ама при анализаторите умора няма.И луд умора няма.
  • 13 като е професор има професорски

    9 0 Отговор
    анализ . за 10 години, няма такова завъртане . Но сега щяло да има . значи има 30 партии и коалиции , най-важната договорка между 2 водачи ще се разпадне . грешно е да се мисли за сглобки и уреждания . партийните карти сближават по партийному . партийния живот дава резултати , които винаги са критикувани . не е възможно да се направи всичко . шенген, еврото , мигранти , войни , македонска , бизнес, въглищари , пътища и инфлация . лена напада герб , а пеевски нея и доган . румен бойчо , а пеевски радев . и 30 са така . нинова мая , а лупи телевизионерите разбирачи .
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 дьока

    16 4 Отговор
    Глупав. Няма как България да ръгне напред с толкова глупави професори като тоя отпадък. И той успял да стане професор, а на глупавите е главатар. Освен да пее като ходжа в студията тоя друго няма как да направи. Трябвало вика да има стабилно правителство и върти и суче да е с ГЕРБ и ПП и ДБ??? Крадеца от ГЕРБ вече не му е проблем на калпавия "професор", и това че 12 г крадоха като сигани изобщо не го смущава. Не го смущава и факта че педофилите от ПП и ДБ и те доказаха че не могат и че за нишо не стават. Лъжливата му муцуна на тоя мръсник от бившето СДС няма проблем да яде помия. Грухти и върти доволен уши и иска още помия, за да се насити. Няма как да стане с такива. Слава на Господ Иисус Христос, българите не ядат доматите с колците, и само се смеят на такива "професори" дето са си купили и дипломите и титлите, но са си останали глупави и лъжци. Малинка, да си вземаш ГЕРБ и педофилите от ПП и ДБ във вас, та да те разорят за по малко от година. И те са управленци, колкото ти си професор, ще те окрадат и ограбят докато пееш като ходжа, мИрси.
  • 16 Точен

    11 9 Отговор
    Е заради такива като Малинов и Харизанов гласувам за ВЪЗРАЖДАНЕ. Цял живот Икспертите са на държавна хранилка и гледат себе си, не България.
  • 17 Бамбука

    16 1 Отговор
    Ха ха ха . Да затвори вратата за пред избирателите ? Не е толкова смел. Пеевски е малкото му братче.
  • 18 Нищо не зависи от Тулупа!

    14 3 Отговор
    Ще прави това, което му заповяда другото Прасе!
  • 19 Киро

    11 3 Отговор
    Тоя "професор" пак напълни банковата сметка с подобни платени коментари.. Дежурните глупости на жълтопаветниците колко е лош Пеевски..
  • 20 Че какъв

    11 2 Отговор
    е Борисов ? Бита карта , топтан с цялата шайка престъпна !
  • 21 Хахаха

    8 1 Отговор
    Поредното доказателство, че "професор" е обидна дума в България, а не научна степен! Всички българи знаем, че и Боко и Киро са седнали в скута на Пеевски, само професорчето не го е разбрало:)
  • 22 🙌🙌🙌🙌🙌🙌🙌🙌🙌🙌

    4 1 Отговор

    До коментар #4 от "9292":

    вярно
  • 23 Трандафор

    5 3 Отговор
    Борисов не затваря врати и по тази дребна причина беше 3 пъти министър-председател, а някои още от 2011 година се упражняват как ей сегинка ще последва НДСВ! Виж, що се отнася до медийните изяви на г-н Малинов, те имат две явни и една скрита цел! Първо, внушава се, че ППДБ ще бъдат във властта! Второ, ППДБ ще бъдат във властта, независимо от резултата им на изборите! Трето, скрито, ама вече и не съвсем - шефът на катедра Политология в СУ да даде сериозен принос в превръщането на свободата на словото в свобода /може и свободния!/ на пропагандата!
  • 24 Банкята

    6 2 Отговор
    Толупа няма да смее да се отрече и да затвори вратата на дебелия феномен. Много, много са се оплели един в друг и то не само по линия КТБ. Свързват ги огромни кражби на бизнеси, грабежи, рекет, всяване страх и ужас в почтените, обикновени хора, а може би и други тайни, като убийства например??? КОЙ да знае? Те си знаят защо са две в едно.
  • 25 Очаквам Борисов да не е Фактор

    8 2 Отговор
    Очаквам Борисов да не е Фактор в Следващото Народно Събрание !
  • 26 Хаха

    6 2 Отговор
    Коя врата? Предната или задната. Баце вече си е кукла на конци и Пеевски му диша във врата. Така го е хванал с компромати, че му треперят шортите. Също като на Доганчо. Пуснаха вълка в кошарата и няма мърдане. Шиши ще ни го нашиши здраво.
  • 27 Йона

    5 1 Отговор

    До коментар #11 от "Феникс":

    Такава реклама отдавна не бях чел. Значи, да гласуваме за разни некадърници, крадци и измамници....за да се " борите" с ГЕРБ, Борисов и Пеевски???? Е, как некадърниците, за които агитирате, ще съставят правителство и ще управляват България, така, че да се подобри живота на българите??? Отговор няма, програми нямат...важното е некадърниците да се напъхат в НС!!! Не, благодаря, видяхме какво направиха чегъртачите... Още хаос, заеми, кражби, инфлация, контрабанда, мигранти и измами не желаем!
  • 28 Мнение

    2 7 Отговор
    Аз очаквам г-н Пеевски да арестува контрабандиста Борисов и неговата шайка, за които има доклади в Турция и във ФР Германия, и да освободи българския народ от псевдо политиците, защото истинските граждани за европейско развитие на България НЕ са в ГЕРБ. Само така г-н Пеевски ще спечели симпатиите на обществото.
  • 29 нннн

    5 1 Отговор
    Пак ни приспиват с прогнози за ниска избирателна активност, щото нямало нищо ново. Пак ни подготвят за Сглобка 2. Пак говорят само за ППДБГЕРБДПС. Верно, дистанцираха се от Пеевски, но не и от Доган ...Българи, ядосайте се и развалете сметките на говорещите глави!
  • 30 Кабамилионеров

    3 0 Отговор
    Сутринта днес от Карловска община обявиха колко милиона още трябват за възстановяване на наводнените преди години села....винаги ГЕПИ преди избори .........милиони за изборите-смешно и нагло.14 милиона,от които 13 ще са за купу...ване на ромс.ки гласове.Честито.И селата...пак неоправени......
  • 31 краси

    4 0 Отговор
    Какво "уморително" има в гласуването?
  • 32 Лендлийз

    1 1 Отговор
    Образно казано, във сградата на политическата система на нашата родина врати отдавна не са останали. Всичките врати са демонтирани от системните играчи и са сложени в полето, за да могат да се заобикалят законите.
    Сега системата изградена по този начин бива ползвана от г-н Пеевски ловко и умело. За мен лично, ние като народ загубихме битката за демокрация, защото изкопирахме Руския олигархичен модел. Никакви евро-атланизми и други алабализми няма да променят нещата - едрия капитал печели. Той има ресурса и за боята и за маята.
  • 33 СЛОНА

    3 1 Отговор
    ГРЕШКАТА Е ВАША,ЧЕ ДОПУСКАТЕ ЕТНИЧЕСКИ ПАРТИЙ,А ОЩЕ МАЛКО ЩЕ ЧАКАТЕ И НЯКОЯ ДРУГА ЛЕЛКА ДА ПОСТРОИ НОВО НДК И ДА НИ ОТКУПИ ОТ ЕС И НАТО ,КАКТО НИ ОТКУПИ ОТ СССР
  • 34 оня с коня

    3 0 Отговор
    Не само Малинов - цялата ПП/ДБ очакваше Борисов да затвори вратата на ДПС ,след което "Може би"ще разговарят с ГЕРБ.А нещата са за Първолачета:Отделен от ДПС ГЕРБ значи ОТСЛАБЕНА партия,с която ПП няма да води Диалог,а Монолог с който да наложи на Борисов своите Претенции за Управление.И преди са се опитвали ПП да съкрушат ГЕРБ с призиви Морисов да се "пенсионира",да направи "крачка назад",да отива да си гледа Внуците и т.н. защото знаят че ГЕРБ без ББ е обречена на разпад.И понеже бат Бойко не се връзва на подобни селски хитринки,Троловете го изкарват "Страхлив",щото уж Пеевски го държал с компромати?И Нинова го наричаше "страхлив",и Черепа го наричаше навремето "страхлив" че не си подава Оставката когато по Площада вилнееше Отровното трио...Което е същото като да видиш човек до някаква Пропаст и да го "активираш" с думите "Не можеш да скочиш в Пропастта" а ако той откаже Експеримента,да го наречеш Злобно "Страхливец"!Лошо няма ПП и разни други партии да критикуват яростно ГЕРБ и Борисов по всички възможни начини,не са намерили точната Църква обаче в която да се молят!
  • 35 Преслав

    3 0 Отговор
    Кога най-после бедният ни народ ще разбере, че най-голямото зло в България са Борисов и Пеевски?!?! Народът трябва да гласува масово против тези мошеници, които задържат развитието на България и я превръщат в жалка колония за овълчените евроатлантици.
  • 36 Българин

    0 0 Отговор
    Хубавото е, че наивниците, които си мислят, че нещо зависи от гласа им намаляват прогресивно и скоро само роднините на политиците ще ходят до урните. Дори и всички да гласуваме резултатите се знаят предварително - дали ще се изнасят чували с бюлетини или ще пъхат флашките избора ще се нагласи. Дори и да си идиот е достатъчно само да видите, че при 6 500 000 население според ЦИК имаме 6 100 000 избиратели при положение, че 1 500 000 от населението са непълнолетни и ви става ясна картинката.
  • 37 Демократ

    1 0 Отговор
    Нека някой да докаже, че нещо се е променило в България и има демокрация. ГЕРБ е новото БКП, партията врасла се в държавата. Вечният й вожд мафиота Бойко Борисов е от обслужващия персонал на диктатора Тодор Живков на най-ниско ниво и в интелектуално отношение. Да се отварят и затварят вратите, да се носят обувките и чашките с кафе и да се кланя на Живков е достатъчно отговорно, за да управлява държавата 21 години на различни държавни високи постове гл.секретар на МВР , кмет и 12 г. Премиер и 3 години незаобиколим фактор. Пълно падение,срам,позор и възход на чалгаро-простащината. Горките ни деца. Няма друга държава в света с такова просташко управление,въведено преди 80 г. от злобните и неграмотни комунистически национални предатели ,които избиха истинската българска интелигенция, за да я заменят със своя просташка интелигенция. Няма как такова чудо да се случи.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове