8 Октомври, 2024 08:17 2 276 27

Николай Кокинов за ареста на Ибрямов: Самата логика на случващото се буди притеснения и съмнения

  • николай кокинов-
  • арест-
  • джейхан ибрямов-
  • притеснения-
  • съмнения

Прочитът ми на нещата е именно, че няма нищо легитимно в действията по задържане на депутата Джейхан Ибрямов. Касае разпра със законността, коментира и Андрей Янкулов от Антикорупционния фонд

Николай Кокинов за ареста на Ибрямов: Самата логика на случващото се буди притеснения и съмнения - 1
Снимка: bTV

Прочитът ми на нещата е именно, че няма нищо легитимно в действията по задържане на депутата Джейхан Ибрямов. Касае разпра със законността. Има няколко проблема в първоначалните действия. Първо, задържането на лицето с имунитет е в противоречие на закона. Не може да се предположи на база публичните данни, че това е „заварено престъпление”, за да може да бъде арестуван без решение за снемане на имунитета му. Няма инцидентност или случайност на престъплението. Това заяви Андрей Янкулов от Антикорупционния фонд в ефира на bTV, цитиран от novini.bg

Има няколко смущаващи неща. Очевидно се касае за оперативна комбинация между МВР и прокуратурата. Смущаващо е, че е поискано разрешение за започване на разследване и задържане на лицето, но председателят на НС не е дал разрешение за задържането му”, смята Николай Кокинов, бивш градски прокурор.

„Има много въпроси. Защо човекът, който е дал парите, е искал подобен тип услуга от страна на депутата? Защо пък Ибрямов се е доверил и е приел парите? Самата логика на случващото се буди притеснения и съмнения”, допълни той.
„Може да се разглежда случаят в т.нар. вкарване в капан – проактивна роля на държавните органи. Дали обаче има такова действие на органите към това лицето да вземе тези пари – това е въпрос на спекулация. Нямаме достатъчно информация по казуса”, каза още Янкулов.

„Проблематично е дали това не е заобикаляне на закона – чрез експлоатация на СРС-та спрямо едно лице да се контролира друго лице. Ако е така, има категорично нарушение. По-големият проблем обаче е с първоначалните действия по разследване – обиск на лицето, освидетелстване на лицето и претърсвания на няколко адреса, обитавани от него. Всичко това е извършено, докато той още е бил с имунитет”, категоричен е той.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    32 18 Отговор
    Досущ като в евтин турски сериал. Вай Аман!

    Коментиран от #4

  • 2 Град Козлодуй

    29 17 Отговор
    в БГ мафията си има Държава кога в БГ ще има осъден Ефективно Политик

    Коментиран от #18

  • 3 така беше с бойчо

    11 9 Отговор
    но не откриха нещо компроматно . той напада опонентите с подкрепата на политолози, социолози, бивши политици, сайтове, а и партнери в политиката . друг вид е . не е подсъдно . за турскоговорящото население репресии е имало и преди . бисеров . а този не е разяснил как с 200 бона ще спечели гласове . колко на брой . ако малцинствата получават на избори милиони как не ги разкриват . имат чадър . 5 избори, а партиите пак същите .
  • 4 Българин

    28 7 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    Юристите се занимават със законността на ареста на Джейхан, а най-важното за него е друго. Политическата му кариера приключи след това наивно деяние. Да ти отнемат преди месец скъпия автомобил, да знаеш, че може да се случи нещо такова и накрая да вземеш парите на паркинг... с такъв наивник и Доган не би си служил вече. А дали ще го пуснат от ареста е юридическо въпрос, но той няма отношение към глупостта му като човек.

    Коментиран от #5, #7

  • 5 честен ционист

    14 13 Отговор

    До коментар #4 от "Българин":

    На 99% от така наречените БГ политици кариерата им вече свършва. Жалко само, че повечето дори и не го и подозират.
  • 6 Хасковски каунь

    14 3 Отговор
    Аз КАУНЯ съм с имунитет и мога да крадна тчк.
    И ДОГАН -я щото е почетен председател на ДПС може да крадне 30 000 000.
    Кметът и синът му, болнави от Мин. бани членове на ДПС. И те могат да краднат .
    Сичко краде - адвокатите с гуши като пеликани
    Ама държава сме!

    Коментиран от #8

  • 7 Чеенец

    20 8 Отговор

    До коментар #4 от "Българин":

    Не мисля, че поръчков арест би приключил кариерата на който и да е политик. Дали е Джейхан или Драган няма значение. Тук проблемът е свинското завладяване на "уж" независимите органи, като МВР, КПКОМПИ, Съд, Прокуратура. Всички тези "независими органи" държат криминалния контингент, от което следва, че целия криминален контингент е активиран в полза на свинската кауза. Възниква и друг въпрос. Дали "независимите" органи МВР, КПКОМПИ, Съд, Прокуратура са част от този криминален контингент? Само питам.

    Коментиран от #10

  • 8 Пешо

    7 12 Отговор

    До коментар #6 от "Хасковски каунь":

    Кога Доган е откраднал 30 млн.? От къде?

    Коментиран от #15

  • 9 сладкопойна птичка

    21 7 Отговор
    Много е умилително да четем , как задържането на политик със сто бона кеш получени от криминалник е ГРЕШКА . Как е ПОСТАНОВКА и е НЕДЕМОКРАТИЧНО . Как политика изобщо не е виновен , че е взел стоте бона /сигурно защото 100 бона за български политик са обидно малко/ , а са виновни тези , които са го хванали как ги взима . Хептен ни взеха за канарчета , хептен .
  • 10 Българин

    13 1 Отговор

    До коментар #7 от "Чеенец":

    Не поръчков арест приключва кариерата му. Прочети пак какво съм написал. Той действа открито и глупаво.

    Коментиран от #11

  • 11 Чеченец

    15 9 Отговор

    До коментар #10 от "Българин":

    Много добре видях написаното от теб. Ако си бил там и си бил свидетел на нещо повече...тогава е друго. Всичко е навързано като синджир. Това, че медиите на Пеевски са ти набили мнение угодно за него, е голямо постижение на неговите медии. То и дете от детската ясла ще види поръчкавото деяние на МВР и Прокуратура и следващите действия на българските институции. Тук борбата е Пеевски да вкара около 25 депутата за да може ГЕРБ, ПП/ДБ и ДПС-Ново начало отново да направят правителство и да грабнат над 10 млрд. от Европа. Залога е голям. Това виждам. А може и да е грешно.

    Коментиран от #22, #24, #25

  • 12 Тома

    13 4 Отговор
    Този е също един от мафията и защитава брат си по кражба
  • 13 Смешки

    11 1 Отговор
    Парите взети, виновни няма.
  • 14 Пореден цирк или прах в очите на хората?

    8 5 Отговор
    Кога ще има арестувани лица от ДАНС и Военно разузнаване?

    Йовчо Пантомимата по БНТ , говори с омраза за ЕС.
    Йовчо е държавен служител , а Българската държава има подписани договори с ЕС.
    Освен това БГ държавните служители не си плащат осигуровките а им ги плащат недържавните служители.
  • 15 Хасковски каунь

    9 2 Отговор

    До коментар #8 от "Пешо":

    Доган заедно с Вълка под закрилата на Маврудиев с комбинация откраднаха от тебе Пешо и от мене 150 000 000 които разделиха .
    Ама ти не знаеш ли? Вълкът е в кауша, Маврудиев духна, Доган се прави на умрял
  • 16 Женя

    10 6 Отговор
    Не разбирам. По думите на Кокинов, Прокуратурата и МВР нямат право да следят някой, със съдебно решение за СРС, и да го арестува след като е изнудил и получил белязани пари...защото имал имунитет???? Първо трябвало да му свалят имунитета???? Сериозно ли??? Нали уж Законите за криминални престъпления важат за всички???? Крайно време е да се премахне всякакъв имунитет за депутатите.

    Коментиран от #20

  • 17 нннн

    12 1 Отговор
    Разбира се, че двата клана на мафията в ДПС купуват много гласове. Разбира се, че акцията срещу Ибрямов е по нареждане на Пеевски.
  • 18 Млъквай,

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "Град Козлодуй":

    Козлодуй, захапи го пак и го надуй!
  • 19 Леля Гошо

    6 2 Отговор
    Да обясня какво означава "заварено престъпление". Аз виждам от прозореца че двама с вид на мутри излизат от бронирания Мерцедес и пребиват с бухалки някакъв човечец. Викам милицията, те идват и арестуват мутрите, но те се легитимира с депутатски карти. В този случай те не могат да се позоват на депутатски имунитет. Всичко останало, като подслушване на разговори, белязване на пари, координация между службите и пр. не изглежда като заварено престъпление
  • 20 Нищо

    5 2 Отговор

    До коментар #16 от "Женя":

    не си разбрал/а. Въпросът е чисто юридически. Събраните по незаконосъобразен начин данни и обстоятелства не се превръщат в доказателства точно заради това.
  • 21 БгРеалност

    3 2 Отговор
    всички политически маймуни бранят един престъпник !
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 ДС⚡ПС (Държ. Сигурност⚡Парт. Сигурност)

    4 0 Отговор

    До коментар #11 от "Чеченец":

    "Чеченец", то по твойта логика и ти си ама яко облъчен от Прокопиевските медии. Нали?! Или и аз греша, облъчен яко от Пеевските медии. ха ха ха ха ......
    Целият проблем е в имунитета, който даже след последните промени в Конституцията с най-любезното и много активно съдействие на ПП-ДБ вече се е превърнал и в ДВОЕН по време на предизборна кампания!!!
    С точно този суперизмислен имунитет още от 1991 насам всички суперизмислени депутати се поставят НАД ЗАКОНА!!!
  • 25 ДС⚡ПС (Държ. Сигурност⚡Парт. Сигурност)

    4 0 Отговор

    До коментар #11 от "Чеченец":

    Прочети статията във Факти от вчера на адв. Михаил Екимджиев: ма той там съвсем ясно и абсолютно категорично си ги заявява нещата в прав текст. "Трябвало да преглътнем извършването на престъпления от т. нар. "народни представители", щото иначе сме щели да изгубим представителната си парламентарна демокрация".
    ПЕРЕФРАЗИРАМ НЕ ДОСЛОВНО, РАЗБИРА СЕ!!!
  • 26 Пилат

    4 0 Отговор
    Защо са поканили Кокинов в ТВ?
    Перат ли го, защо не го питаха за записите в които споменава Борисов?
    Защо не разказа той какви манипулации е правил като прокурор?
  • 27 Васил

    2 0 Отговор
    Ма то отдавна се знае за тези схеми какво се учудват кой е дал парите и кой ги взел 100% подкуп или корупция както искате го наречете.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол