9 Октомври, 2024 12:41 499 15

Главчев: Вземаме мерки да няма манипулации на вота и на хартия, и на машина

  • димитър главчев-
  • избори-
  • мигранти

По думите му в резултат на съвместните мерки на "Гранична полиция", Министерството на отбраната и партньорите ни от Турция мигрантският поток е намалял със 71% спрямо 2023 г.

Главчев: Вземаме мерки да няма манипулации на вота и на хартия, и на машина - 1

На Консултативния съвет за национална сигурност беше поставена темата, че липсвали около 100 километра от преградното съоръжение на българо-турската граница, в резултат на което съвместно с министър Запрянов, министър Илков, шефа на "Гранична полиция" и шефа на отбраната в понеделник прелетяхме над съоръжението, след това извършихме проверка и по земя, за да няма спекулации. Оказа се, че цялата ограда си е на място и ако има компрометирани участъци, те се възстановяват в рамките на 24 часа. Това каза служебният премиер Димитър Главчев в началото на днешното правителствено заседание.

Така че за преградното съоръжение можем да бъдем спокойни – там си е, налице е и то по цялото протежение на българо-турската граница, с едно малко изключение при река Тунджа, но там са 50 метра, които се компенсират с патрули, заяви Главчев.

По отношение на преградното съоръжение към момента всичко е наред, но с оглед на развитието на събитията в Близкия изток и потенциален мигрантски натиск би трябвало да се вземат още решения, които са свързани с увеличаване на видеонаблюдението, броя на хората и превозните средства, които патрулират, добави министър-председателят.

По думите му в резултат на съвместните мерки на "Гранична полиция", Министерството на отбраната и партньорите ни от Турция мигрантският поток е намалял със 71% спрямо 2023 г.

Вземаме мерки да се подобри организацията на изборите, с оглед на това да не се изкривява вотът, както на хартия, защото се говори за купуване на гласове основно на хартия, така сме насочили мерките си да няма манипулации и на машините, увери Димитър Главчев. Непрекъснато сме в комуникация с Централната избирателна комисия, направили сме предложения и очакваме да бъдат приети, добави той.

Основната ни задача е организирането на честни, свободни и прозрачни избори. По сега действащото законодателство изборите се провеждат по два начина – с хартия и с машини. Нашите усилия, на служебното правителство и на колегите министри, които се занимават пряко с изборите, са да се проведат по същия начин, по който се проведоха последните. Там нямаше никакви забележки, посочи премиерът.

По повод. т.нар. театрална афера очаквам по-енергични действия от Министерството на културата, за да могат да бъдат локализирани виновните и да понесат своите наказания, защото е абсолютно недопустимо театралната общност и хилядите дейци в областта на културата да понасят бреме, което не са заслужили, каза още Главчев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Обърнал , недопечена палачинка

    10 0 Отговор
    Нали изборите бяха честни когато ГЕРБ пичели.
  • 2 Виж му

    6 0 Отговор
    акъла , че му крой шапка ! Мерки бил вземал ?
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 хмммм

    11 0 Отговор
    Гламчев, подавай оставка от Сметната палата! нямаш право да изпълняваш двете длъжности по Закон.
  • 5 толупа

    7 0 Отговор
    главчо е много послушен добряк
  • 6 Наместник

    5 0 Отговор
    Герб има нова схема за купуване на гласове събира всички кметове от села и паланки раздава се парите на тях и се искат определен брой гласове!
  • 7 Жоро

    4 0 Отговор
    Аве Главчев кво се правиш на луд,като знаеш много добре че купения вод е доста голям.И герб и дпс основно яко пазаруват.И пак няма да има правителство,докато несе промени закона
  • 8 Главанака

    6 1 Отговор
    взема мерки !

    Коментиран от #14

  • 9 Захлебване

    5 0 Отговор
    Сериозно ли ...какви мерки....ха.ха.ха.
  • 10 бай Петко

    5 0 Отговор
    бъргарино щом я докара Главчев да те управлява да ти ибем и дръжавата
  • 11 така ли

    3 0 Отговор
    Просто този Вот,да си го лапайте Вие....
  • 12 Лъжецът на България

    2 0 Отговор
    Главчев и какво трябва да ти се случи когато се установи, че отново има манипулации и купен вот. Не може всеки път да обещаваш и обещанията ти да не се спазват. Не знам за какво вземаш заплата основното ти задължение е честни избори, което до сега не се случва.
  • 13 Тома

    3 0 Отговор
    Ето това е да имаш министър председател и да се казва главчев
  • 14 хххх

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Главанака":

    Взема мерки за неговата банкова сметна и власт! Дори Денков изглежда по-смислен от този палячо и цтрвул. а той си седи на няколко заплати.
  • 15 Павел пенев

    1 0 Отговор
    Манипулации на изборите във всички случаи ще има. При хартиените бюлетини се драскат и ги правят недействителни ако не са за ГЕРБ, а при машинното гласуване се правят автоматични прехвърляния на гласове от една партия на друга. Главчев маже само да гледа и да се учи, как Боко и Шиши правят избори.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове