9 Октомври, 2024 16:41 608 17

Вътрешният министър: Проверява се всеки един сигнал за купуване на гласове

  • мвр-министър-
  • проверка-
  • сигнал-
  • купуване на гласове

По думите на служебния министър на електронното управление Валентин Мундров държавата е предприела и изпълнява всички необходими мерки, за да гарантира защитата на вота на гражданите

Вътрешният министър: Проверява се всеки един сигнал за купуване на гласове  - 1
Снимка: МС

"По всеки един сигнал, постъпил по официалния ред в МВР, незабавно започва проверка", заяви на брифинг в МС служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков, предаде репортер на "Фокус".

"По всички факти и обстоятелства, изложени в сигнала се работи и се прави обективна и всеобхватна проверка, която в сроковете се докладва на компетентната прокуратура", обясни Илков и увери, че се работи активно за придобиване на изпреварваща информация за хора и субекти, които участват в купуването и продаването на гласове с намерение да изкривят вота на гражданите.

По думите му много важна задача е и даването на възможност и осигуряване правото на глас на всеки български гражданин, който в деня на изборите е решил да гласува. "Всички офиси на Дирекция "Български документи за самоличност" към МВР ще работят, така че при възникнала необходимост да може да се издаде удостоверение за гласуване", допълни Илков.

"Една от основните отговорности за предстоящите избори е "на плещите на МВР и нейните служители", които трябва да гарантират добър обществен ред преди, по време и след изборния процес. Предприети са доста оперативни и организационни действия в тази посока. Изготвен е транспортният план, по който ще се движат всички изборни книжа, машините за електронно гласуване и тяхното обезпечаване от служители на МВР от София до всяка една секция в страната", каза още Илков.

По думите на служебния министър на електронното управление Валентин Мундров държавата е предприела и изпълнява всички необходими мерки, за да гарантира защитата на вота на гражданите.

"Това включва техническата сигурност и строг контрол на целия процес по удостоверяване на машините за гласуване. И в момента, и от началото на процеса по удостоверяване, всеки един гражданин може да заповяда и да наблюдава целия този процес по удостоверяване от залата в Министерството на електронното управление", каза още Мундров и посочи, че няма да бъдат допуснати никакви компромиси по отношение на сигурността и публичността на машинното гласуване.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Червената шапчица

    3 4 Отговор
    Шиши им разплете терлъците...
  • 2 Какви

    7 0 Отговор
    сигнали ? Кой ще подаде сигнали изобщо , имайки пред вид , че информацията първо ще стигне до големите брокери , които навсякъде си имат и информатори и мутри !
  • 3 Червената шапчица

    1 1 Отговор
    На плажа:
    - Извинете, господине, жена ви хапе ли?
    - Как ще хале, бе, откъде ви хрумна?
    - Тогава може ли да я погаля?
  • 4 Проверява се

    5 1 Отговор
    всеки сигнал срещу ПП-ДБ
  • 5 Ком

    5 0 Отговор
    Мисията невъзможна !
  • 6 ТаУмВзе

    11 0 Отговор
    Милиционерчетата следят Внимателно Купуването и Продаването на гласове да се извършва само от техни хора да! По стара Традиция! Оставям, че пак Уж изборчета със Същият Крадлив Матрял са безсмислени! ХАХАХААХ
  • 7 Нищо не правите

    6 1 Отговор
    Не правите нищо, върнете си заплатите за бездействието, купуването на гласове и манипулирането на машините върви с пълна сила. Ако изобщо сте хванали някой, не съобщавате нарочно коя е престъпната партия, а избирателите искат да знаят преди да отидат да гласуват. Когато една партия системно купува гласове(дори и един да е) трябва да бъде санкционирана самата партия, а не само купувача-той купува с парите на партията.
  • 8 Шерлок

    7 0 Отговор
    Инч Хай раследва
  • 9 И защо да ти

    5 0 Отговор
    Вярвам, бе запъртък?

    Коментиран от #10

  • 10 Откровен

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "И защо да ти":

    Яяяяя нов ,,Генерал Атанасов "
  • 11 Опа

    3 0 Отговор
    Пълен цинизъм, милиционерите привикват и заплашват тарторите на махалите. Така купуват и осигуряват гласове, за свинята!
  • 12 Николай Бареков с нов пост

    3 0 Отговор
    Под носа на държавата и с участието на МВР🚓 Шиши купи 200 хиляди гласа, а се надява да купи още толкова до 27 октомври.
    Как става това в циганските махали и селата.

    Влизат два черни джипа или S класи с една патрулка на МВР отзад, където Шиши държи кеша. Мутрите на Шиши хващат за врата местния лихвар и наркоразпространител и му поставят задачата.
    После парите се изливат в ротативките по казината или за евтина дрога.
    Кръгът на демокрацията в България се затваря със съучастието на ортаците на Шиши и под безучастния поглед на останалите партии и държавата.
    "Мишките" и Квитц миналата вечер пребиха и моя застъпник Мартин Стефанов.
    Как изглежда схемата на Шиши в моя избирателен район - 6-и МИР Враца?
    В Мездра небезизвестният Данчо Пръча ще му събере 2000 гласа.
    В борческото Галиче “оперира” ромският тартор Касъм Касъмов, който ще изтиска максимума от местната общност - роми и българи.

    В Гложене действа местния изнасилвач и криминал Квитц, който всява шок и ужас сред местните и също ще изтиска максимума от местните, дори над него. Както се казва, камък вода ще пусне в ръцете му. За Борован и Малорад видяхте по телевизията как става. Баче Цене вече работи за Шиши.
    Над всички е Йордан Димитров - Лисицата - зам- областен на Враца, назачен лично от Пеевски през машата му Главчев. Малката подробност е, че Лисицата е осъден за източване на ДДС, но това е в реда на нещата в мутрафонската държава на Шиши. От името на Лисицата в Козлодуй и околности

    Коментиран от #15

  • 13 Николай Бареков с нов пост

    2 0 Отговор
    От името на Лисицата в Козлодуй и околностите дерибействат многобтойните братя от прочутататя ромска фамилия Мишките.

    МВР, Прокуратурата, КПК и мутрите действат като един железен юмрук. За първи път купеният вот в България ще надхвърли 10% и ще отиде само в една “партия” или по-точно в една мутренска бригада. Шиши прави “кампания на терен”, докато държи пленените от него медии БТВ, Нова, БНТ в будна кома.

    Николай Бареков Буден Журналист, водач на листата на АПС в 6-и МИР Враца
  • 14 Айдук Бойко

    2 0 Отговор
    А кой ще контролира броенето и ала бала в тъмната стаичка и обявяването на резултатите
  • 15 Стойко

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "Николай Бареков с нов пост":

    Моя приятел Козлодуй още преди 5-6 години предвиди че ромския клан "мишките" и Квитц ще бият жестоко форумеца Мартин Стефанов - бай Курти. Ето че се случи с помоща на Делян Пеевски който изпълни желанието на моя приятел Козлодуй. Делян им е техен началник и който посочи го пребиват или убиват. Браво на Пеевски че погна крадците и Догановите дерибеи
  • 16 дейас

    1 0 Отговор
    Една от най важните задачи на МВР е да пази България от мафията и бандитите, за да не овладеят властта и да рушат държавността. С купуването на гласове и особенно сиганите в махалите, ГЕРБ вече 15 г. краде и руши България, като с цялата си наглост, крадци и лъжци кадруват във всички власти и назначават бандити на всикчи нива на управление. ГЕРБ, ДПС и ПП и ДБ са купувачите на гласове и така крадат и рушат държавата. Не трябва да има никаква милост към такива терористи и бандити.
  • 17 Този скечове ли разказва

    1 0 Отговор
    Вие сте карикатура като министър
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол