10 Октомври, 2024 09:19 841 55

Теменужка Петкова: Отговорни сме, управлявали сме три пъти, готови сме да поемем отговорността и сега

  • теменужка петкова-
  • отговорност-
  • управление-
  • три пъти

"Против сме фигурата на „независим равно отдалечен премиер". Заставаме с лицата и експертизата си и сме готови отговорно да управляваме”, коментира още кандидатът за депутат от ГЕРБ-СДС

Теменужка Петкова:  Отговорни сме, управлявали сме три пъти, готови сме да поемем отговорността и сега - 1
Снимка: Нова телевизия

Този държавен бюджет, който се предлага за 2025 г., и всички показатели, които служебният финансов министър изнесе, са резултат от управлението през последните 3 години – управление, базирано на популистки решения. Всички параметри показват, че това се дължи на липсата на финансова стабилност и на ясна политическа отговорност. Това заяви в ефира на Нова телевизия Теменужка Петкова от ГЕРБ-СДС, цитирана от novini.bg
Тя влезе в дебат с представители на „Възраждане”, „Продължаваме промяната”-„Демократична България” и „БСП – Обединена левица” на тема доходи и държавен бюджет.

„Експертният анализ на Министерството на финансите посочва: за 2025 г. се очакват 18 млрд. лв. разходи, от които 4,4 млрд. лв. са за възнаграждения, 2,4 млрд. – за издръжка, 5,4 млрд. – за пенсии. Т.е. 97% от структурата на разходите са за заплати и пенсии”, посочи тя. Според нея пътят преминава през икономически растеж. „Не може да се взимат постоянно заеми, за да се вдигат възнагражденията и пенсиите.”
По думите ѝ финансовата дисциплина у нас през управлението на ГЕРБ-СДС е била на ниво. „Ние сме против увеличаването на данъците. Смятаме, че настоящите данъци са предпоставка за привличане на чуждестранни инвестиции. Доходите трябва да се увеличават само чрез икономически растеж. Ясно сме заявили каква е целта ни за управлението на страната. Отговорни сме, управлявали сме три пъти, готови сме да поемем отговорността и сега. Против сме фигурата на „независим равно отдалечен премиер". Заставаме с лицата и експертизата си и сме готови отговорно да управляваме.”

„От гласа на хората зависи дали на безвремието през последните 4 години ще бъде сложен край. Ние сме показали през годините, че знаем и можем да управляваме България в интерес на гражданите. Превели сме страната през тежки кризи, готови сме и сега да го направим. Ключови приоритети за нас са образованието, истинска съдебна и правна реформа, инфраструктурните проекти, както и финансовата стабилност и икономическия растеж на страната."

От „Възраждане” смятат, че темата за еврозоната е вредна за България.

От „Продължаваме промяната”-„Демократична България” настояват, че решението е в антикорупционни мерки и равно отдалечен премиер. „ГЕРБ са гласували този бюджет, не може сега да го атакуват. Политическа шизофрения.”

„БСП – Обединена левица” са на мнение, че енергетиката ни е основен приоритет.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хахаха

    63 1 Отговор
    И ... 7 пъти не можахте да поемете отговорност!!!!

    Коментиран от #3

  • 2 Гласоподавател

    66 2 Отговор
    Аз като гласувам избирам партията, която да представлява моите интереси във властта! Да ми вдигне заплатата, да имаме реформирана съдебна система, да се махнат корумпираните калинки на ДПС-ГЕРБ, които се вкорениха във държавтите институции за 10-те години управление на Борисов...

    Коментиран от #35

  • 3 Бил Гладен

    31 1 Отговор

    До коментар #1 от "Хахаха":

    Кюфте.
  • 4 Възмутен

    53 1 Отговор
    След СЕДЕМКРАТНО нежелание да поемат отговорността да управляват, ГЕРБерята изедин път се загрижиха за бъдещето на страната и демокрацията в нея.
    И как така се изметнахте бе несретници нещастни?
    Що седем (7) пъти не ви пукаше, а сега изведнъж станахте отчаяно загрижени?
  • 5 Теменужке,

    47 1 Отговор
    нали обещавахте с Борисов, че като ни пратите на борса ГАЗ, цената ще падне. Еми, не падна, защо излъгахте българският народ. Нещо таван на цени няма ли да слагате, като в Хърватия. Ток и той поскъпва, и на борса ток ни пращате. Не е хубаво така, защото ще закрием фирмите, и си плащайте високите заплати на държавните паразите от вашите джобове.
  • 6 Големанов

    56 1 Отговор
    ,,Човек винаги трябва да е готов да бъде министър."... Теменужка, цвете скромно, къде е пътната карта? Изяде ли я?
  • 7 И накрая

    44 1 Отговор
    Вие богати с нашите пари.
  • 8 Възмутен

    47 2 Отговор
    На ГЕРБ не им изнася да се правят Реформи в Правораздаването, защото ще им паднат далаверите и ще влязат по затворите, затова разтуриха Ротацията с ПП-ДБ.
  • 9 Плячкосвали и усвоявали

    32 1 Отговор
    Чуждите пари и бизнес са ваши щото сте на власт.
  • 10 ГЕРБ = Мизерия !

    53 1 Отговор
    Дребни детайли:
    - ГЕРБ много държаха да имат свой човек за председател на Парламента - така си гарантираха, че няма как никой законопроект да мине без тяхната повеля.
    - ГЕРБ се спукаха да пречат на всякакви законопроекти, свързани с подмяна на шефове на служби и реално парализираха, чрез контрол тези служби
    - ГЕРБ за всяка тема в парламента я разводняваха до безкрай, само и само да не стигне до съдебната реформа
    - ГЕРБ са готови да изгорят цялата държава, само и само да НЕ ги разследват
    - по 2 пъти в четвъртък вечер вкарваха точки в дневният ред на петъчното заседание, че си прекарат лобиските закони на ГЕРБ
    - за 12 години ГЕРБ на приеха закон за частният фалит
    - при всяко споменаване на промяна на статута на главният прокурор - излизаха групово да защитават Борисов...
  • 11 Гарантирано от ГЕРБ

    45 1 Отговор
    Първата задача на Борисов беше да купи и опростачи медиите, след което с помощта на продажните Мисирки-журналисти и СОЦИОЛОЗИ започна да манипулира и опростачва Системата.
    И последваха вече големите неща :
    Обезличаване на Образованието, Съдебната система, Полицията, Прокуратурата, далавери в митниците, кражба от парите на Здравната каса,
    Колосални кражби от Еврофондовете, от Бюджета, от Псевдо-Саниране, от Спортни залички и Некачествени Магистралки, Велоалейки и Постоянни имитации на ремонти във всички общини с ГЕРБЕРСКИ кметове.
  • 12 ГЕРБ са измамници!

    38 3 Отговор
    ГЕРБ направиха АЛА-БАЛА с машините на последните избори! Нарочно тяхното мнозинство в ЦИК поръчва по-дебела хартия, за да блокират машините, защото знаят, че интелигентния електорат на ПП-ДБ гласува с машини!!! Аз гласувах за ПП-ДБ на последните избори и Гласът ми НЕ беше отчетен, защото ми пусна къса разписка с някакви цифри, вместо с името и партията, за която гласувах!!! ГЕРБ за мен за ИЗМАМНИЦИ!!! Те имат 4 представители в ЦИК, докато Продължаваме Промяната НЯМАТ нито един!!!

    Коментиран от #19

  • 13 Боруна Лом

    32 1 Отговор
    А КОГА ЗА ПЪРВИ ПЪТ ЩЕ МИНЕТЕ ПРЕЗ ЗАТВОРА? А БЕЗРОДНИЦИ!
  • 14 Провансалец

    37 0 Отговор
    За партия с лидер, преливащ от простащина, угодна само на софиянци заети в администрацията, си представете кой гласува .

    Коментиран от #22

  • 15 7357

    29 0 Отговор
    Нямат наяване наглите
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Помним, помним!!!

    39 0 Отговор
    Помним "Ало Ваньо", милионите от Черепа, чувалите с пари за "Хемус", спалнята с пачки и кюлчета и Мата Хари, Турски поток - платен с наши три милиарда! Мястото на комуниста Мутра Баце Венету е в затвора!
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 десцф

    7 23 Отговор

    До коментар #12 от "ГЕРБ са измамници!":

    Ти пък щом си гласувал за ПП и ДБ никъде повече не казваи че си интелигентен, мИрси. За най долните лъжци гласувал и за интелект претендира???
  • 20 имаджин

    19 0 Отговор
    Теменушка с чушка.
  • 21 СЗО

    28 0 Отговор
    Ти първо кажи къде е пътната карта, пък после ще видим дали да управляваш, или да ходиш при Бай Ставри.
  • 22 Новичок

    30 1 Отговор

    До коментар #14 от "Провансалец":

    И аз това се питам,КОЙ гласува за тези крадци герберите.Тук от 20 коментара става ясно ,че никой не ги иска.А след изборите все са първи.Пфу...
  • 23 MIНКЕ

    15 0 Отговор
    Ма верно ли ??Смехх
  • 24 СИСТЕМАТА БОЙКОВА НИ УБИВА.

    22 0 Отговор
    КРАДОХМЕ ТРИ ПЪТИ! ГОТОВИ СМЕ ДА КРАДЕМ И СЕГА ОТНОВО. ЧЕКМЕДЖЕТО НА БУЙКО Е ПРАЗНО. СПЕШНО ТРЕБЕ ДА ГО НАПЪЛНИМ. БОЙКО Е ИЗПРАН , ГЕЛОСАН И ТОВА НЕ Е ЧЕКМЕДЖАРЯ А ВЕКЕ СИ Е КУПИЛ ГОЛЕМ ГАРДЕРОБ.
  • 25 Рени

    20 0 Отговор
    От къде изпълзя тази проста баба табуретка? Я на марш на село, че си за затвора да чукаш камъни.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Българин

    1 18 Отговор
    Народа е с Вас! Само Бойко и Пеевски са сериозни политици в България и се грижат за народа! Те ни освободиха от сорос пиите и това никога няма да бъде забравено от хората!

    Коментиран от #41

  • 28 Аз съм

    17 2 Отговор
    Четвърта серия на сагата граби лесно - Борисов 1, 2 и 3? Не мерси, повръща ми се. СобственикЪТ на партия ГЕРБ иска да управлява с партия патерица, след което тя престава да съществува. Борисов се хвали, че около него има трупове на партии. Изчезна пръста на Атака, Реформаторски блок и Обединени патриоти. Е няма повече желаещи за ритуално самоубийство.
  • 29 плюс минус

    21 0 Отговор
    Драга ми Теменужке,
    питам се дали знаеш, че в първите 4 години на управлението на ББ, пенсиите не се увеличиха дори с 1 стотинка?

    Коментиран от #32

  • 30 Гербаджийски

    22 0 Отговор
    Гьонсурат, Къде е пътната карта?
    Не те ли е гнус като се гледаш в огледалото?
  • 31 Иван Грозни

    16 0 Отговор
    Да кратеж парите на по-голямата част от народа било отговорност
  • 32 Карл три

    1 14 Отговор

    До коментар #29 от "плюс минус":

    А харварските шмекери увеличиха пенсиите с 5 ст! И за сметка на това откраднаха 700 млрд и взеха за още толкова заеми! Народа помни всичко!
  • 33 ИСКА ДА КАЖЕ

    15 0 Отговор
    ТРИ ПЪТИ ВИ ПРЕЕ вАХМЕ , ИСКАМЕ ДА СТАНАТ ЧЕТИРИ ЧЕ И ПАРИЦИТЕ У ШКАФА НИ НАМАЛЕХА
  • 34 трият мръсниците

    17 0 Отговор
    Теменужката на ГЕРБ три пъти била управлявала и искала 4 ти??? А ма ГЕРБ св ин я, още веднъж няма да го понесе България. След вас е пред разпад. Още един път и край. Това успяваш ли да го разбереш с крадливата си ГЕРБ муцуна??? Още един път ако си напълни чекмеджето сиганина от Банкя, и от Сомалия ще ни се смеят и ще ни изпращат помощи. Съсипахте България ма ГЕРБ бидон. Със сглобки и соло крадохте повече от колкото може да издържи държавата. Слава Богу има шанс да ви изритаме от властта а после съд.
  • 35 Развитие

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Гласоподавател":

    И КОИ СА ТИЯ ЧЕ ТО НЯМА ТАКИВА
  • 36 Промяна

    0 18 Отговор
    АЗ И МОЕТО СЕМЕЙСТВО ГЛАСУВАМЕ ЗА ГЕРБ УСПЕХ НА БОРИСОВ

    Коментиран от #38

  • 37 българин

    16 0 Отговор
    Не сте отговорни, а трябва да отговаряте и не да управлявате, а присъди да излежавате!
  • 38 хъгжф

    10 0 Отговор

    До коментар #36 от "Промяна":

    Той и от твоето семейство ще краде. Ако си мислиш че ще ти пропусне семейството се лъжеш. Тоя краде от всички и от твоето портмоне ще ограби каквото може. На такива като теб се радва крадеца от ГЕРБ най много, ще ти открадне и долните гащи. Чекмеджето се пълни от такива като семейството ти и купени сигани, като повече са сиганите.
  • 39 не, не и не

    12 0 Отговор
    Който и друг да е, само да не сте вие. Освен крадене, от вас друго не видяхме. Лъжи и измами - вождът ви построи на Путин газопровод с народни пари, а днес е пръв евроатлантик! За останалите ви кражби вече не ми се и пише. Нагли и лицемерни хора, това сте вие от герб.
  • 40 Отговорна теменужка

    6 0 Отговор
    А за бой, сръбско и ... готови ли сте?
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Реалист

    15 0 Отговор
    първо през затвора да минат ГЕРБ и после ще видим кой ще остане.
  • 43 и още

    7 0 Отговор
    Никой не иска да управлява с вас, като опасно чудовище сте - хората ви заобикалят и отказват да имат взимане-даване с вас. Краденето и корупцията ви постепенно започват като бумеранг да ви бият по главите - случаят със Захариева, както и изказването на един македонски негодник - но тук е прав - за полуголия премиер и чекмеджетата. За това не бяхте помислили май. И затова висите в парламента, да дебнете да не вземе да се разплита кълбото... Никой не ви иска, това е време да го разберете - ни народ, ни партии.
  • 44 Петкова да каже

    7 0 Отговор
    Как с Борисов и ГЕРБ, се изгавриха с Реферндум за Белене. Като ПРОТИКОНСТИТУЦИОННО подмениха същността на въпроса от "да се строи ли Белене" на "да се развива ли ядрената енергетика". Да изгряват ли звездите. Как мамиха, че газ няма да поскъпне с въведата от тях Борса ГАЗ. Закриха Белене, ЮП, БА. За да им плащаме фотото и перките на обръчите от фирми. Подаряват реактори за Белене и оборудване за 30-40 милиарда, чисто нови. За да нацвъкат фото на площадка за Белене. Нарочно бавеха лиценза да изтече. Банкянският ни вкара без РЕФЕРЕНДУМ в еврочакалня, като за разлика от Дания не подписа клауза да приемем евро, когато сме готови. Сега ни натрисате и цифрово евро, което е национализация на частни депозити в различни от еврото валути, комунягите не си позволиха да унищожат лева с рубла. ПП, ДБ, СДС, ГЕРБ, ДПС, олигарси БСП сте проклятието на България. Инфлацията почна от ГЕРБ 2020, след едноличното вкарване в еврочакалня, на следващото утро с 30%. Унишожихте енергетиката, заробихте ни с в пъти по-скъпо и с ниско КПД, неподходяхо, амортизиращо реактори ядрено гориво. Заробихте ни със 120 милиарда лева за 2 реактори пазарни цени Уестинг, без таван, срокове, конкурси, неустойки.
  • 45 Превръщате България

    4 0 Отговор
    в ядрено сметище, защото ОЯГ не се прибира от Уестинг. Кой ще ви плаща лихвите по заемите към сащ банка, кой, потребителите с борса ток. Какво ще правите ядрените отпадъци. А идват отпадъци от фото и пластмасите от перки, къде ще ги заривате. Германия, Канада, САЩ имат проблеми с пластмасата, бетоните, арматурата от перките, зариват ги в почвата, не могат да се рециклират. Защо закривате базови мощности ТЕЦ? Кой ще ви топли зимата? Като няма слънце и вятър. Мирчев и Добрев още ли искат перки в Черно море.
  • 46 въпрос

    6 0 Отговор
    Петкова, не те ли е срам да се показваш пред хората. Къде е пътната карта на Турски поток? Въпрос за 3.5 милиарда народни пари!
  • 47 дом

    1 0 Отговор
    Аз напълно искрено се надявам първият ешалон на ГЕРБ-ДПС да погине в мъки.
  • 48 дядото

    3 0 Отговор
    помним.толкова време ви кусахме попарата,че ни се повдига от вас.за 20 години не успяхте ли да се нагушите достатъчно,та отново се натискате
  • 49 Иванчо+Марийка

    2 0 Отговор
    За нищо не ставате, точно вие.
  • 50 гост

    2 0 Отговор
    Мястото ти е в Сливен, табуретка мръсна.
  • 51 да да да

    0 0 Отговор
    защо се стигна до тук след толкова години ваше у спешно управление госпожа.Да много сте отговорни за състоянието в момента
  • 52 Алооо,

    0 0 Отговор
    като управлявахте какво направихте?Всички сте за затвора.
  • 53 Гербава калинка

    0 0 Отговор
    Дъртият комунист от Банкя е приготвил нови чекмеджета за пълнене.
    Старите се изпразниха.
  • 54 Чочо

    0 0 Отговор
    Заради вас пак няма да има избирателна активност и пак ще ходим на избори. Никой, освен тясно свързаните с вас не желае да вижда и чува свинския отбор.
  • 55 Чичака

    0 0 Отговор
    Не чакам нищо от нашите политици, освен житото им...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол