Last news in Fakti

29 Март, 2014 09:11 2 306 0

Адвокатските услуги скачат драстично

  • преглед-
  • печата

Преглед на печата

Родители търсят 2000 лева за операция на бебе без уши, пише в. „24 часа“

Бебето с деформирани ушни миди се е родило в болницата в Кюстендил. Двумесечният Бойко е добре, но още не е ясно дали слухът му е увреден. "Лекар от софийската болница "Царица Йоана" дойде да го види. Каза, че още не е ясно дали детето ни има ушни канали и звуковете стигат до мозъка. Затова трябвало да се направи скенер", казаха родителите Мария и Сашо Желеви. Другата седмица Бойко и майка му ще постъпят в столичната болница за изследвания. Тогава ще стане ясно и дали бебето има нужда от импланти, за да чува. Родителите на Бойко нямат фамилна обремененост, напълно здрави са. Доктори им казали, че не знаят на какво се дължи малформацията, за първи път срещали такъв случай. За оперативно отстраняване на деформацията на ушните миди били нужни 2000 лв. Родителите на Бойко са безработни, живеят от помощи.

Адвокатските услуги скачат драстично, алармира в. „Труд“

Минималните хонорари на адвокатите скачат драстично от следващата седмица. Тогава ще влязат в сила промени в наредбата на Висшия адвокатски съвет за тарифите на професията, публикувани в "Държавен вестник". Законът забранява на адвокатите да начисляват по-малка такса от тази в наредбата. Най-много скачат тарифите за делата срещу администрацията. Адвокатът по дело за сгрешена пенсия или скица за имот вече ще струва не 150 лв., а съответно 350 и 600 лева. Защитата по дело за бащинство скача от 250 на 500 лева. Да наемеш юрист за развод по взаимно съгласие вече ще струва не 300, а най-малко 400 лв. Защитата за по-сложно разтрогване на брака се увеличава от 500 на 600 лв. По гражданските дела за пари и имоти хонорарът на адвоката се определя според материалния интерес. Това правило се запазва, но скача базата, на която се изчислява възнаграждението на юриста.

Диляна Попова бременна от Блатечки, издава в. „Монитор“

Актьорът Асен Блатечки и актуалната му половинка Диляна Попова ще стават родители, научи „Монитор” от сигурни източници. Топмоделът и най-страстният пушач в БГ киното делят общ покрив от пет месеца, а рожбата им трябва да се появи през есента. Звездата от „Революция Z” е в първия триместър. Това ще е второто дете за Блатечки, който има 14-годишна дъщеря от брака си с Катерина Горанова. Че симпатиите между Диляна и Асен са еволюирали в нещо повече от приятелство, се заговори още през май 2012 г. Тогава екранните партньори в „Стъклен дом” тушираха слуховете за връзката си с официално писмо до медиите. Искрата помежду им пламнала отново миналата есен. Скоростта, с която ескалирала химията помежду им, накарала Асен да постъпи джентълменски и да бъде максимално откровен със семейството си: „С Диляна съм, обичаме се. Прости ми, Катя!”

Комисия ще разследва срещите на Плевнелиев, информира в. „Стандарт“

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров поиска отново имунитетът на президента Росен Плевнелиев да бъде свален, държавният глава да бъде разследван от парламентарна комисия за срещите си във Виена с ръководството на EVN, а депутатите да гласуват импийчмънт. "Да съберем бързо подписи за една анкетна комисия и да поканим г-н президента да отговори що ще на срещи във Виена, дали има лична изгода", заяви Сидеров и прикани депутати от останалите партии да бъдат събрани 48 подписа от началото на идната седмица. Инициативата за комисията е на лидера на "България без цензура" Николай Бареков. Партия "Атака" ще подкрепи и жалбата на БСП до Конституционния съд срещу указа на президента Росен Плевнелиев, заяви зам.-председателят на партията Десислав Чуколов.

Телевизор като кино за рождения ден на Доган, отбелязва в. „Преса“

Депутатите от ДПС ще зарадват със скъп подарък почетния си председател Ахмед Доган за 60-годишния му юбилей днес. След дълго умуване какво да му подарят те най-накрая се спрели на 80-инчов телевизор, научи „Преса“. Той бил с цена 28 000 лв., но след преговори с продавача бил спазарен за 18 000 лв. Тържеството в Боянските сараи започва тази вечер в 20 часа. На юбилейното парти няма да има представители на други политически партии. „За какво са ни, само свои ще сме“, коментира депутат. „Това е Байрамът на ДПС. Много се вълнуваме“, добави негов колега. Въпреки че ще има общ подарък, традицията всеки да се отчита и с личен дар ще бъде спазена. Преди Доган да се оттегли от лидерския пост, години на тази дата пред централата на партията се заформяха дълги опашки от местни първенци, дошли да почетат председателя.

Тропически зарази тръгват към България, плаши в. „Новинар“

Тропическите зарази, които се разпространяват чрез кърлежи и комари, настъпват все по-агресивно към нашата страна. Това съобщи за "Новинар" държавният здравен инспектор д-р Ангел Кунчев. Появата на неестествените за нашите географски ширини болести е в резултат на промяната на климата, както и биологията на преносителите. България трябва да вземе сериозни мерки за ограничаване на подобни зарази, тъй като в съседните страни вече са отчели случаи и на по-сериозни преносими заболявания. Нилска треска е регистрирана в Сърбия, Гърция, Косово и Турция, а малария върлува в близост до южната ни граница. Специалистът съветва всички, които са били сред природата, да проверяват щателно тялото си за кърлежи. Решаваща е намесата в първите 12 часа, тъй като така се намалява шансът човекът да бъде заразен.

Брюксел не ни е началство, коментира в. „Дума“

Чехите съвсем не са по-големи русофили от нас, точно обратното. Техният парламент обаче не подкрепи проект, възлагащ на правителството да прокара в ЕС икономически санкции срещу Русия. Депутатите им разбират, че това е не само неефективно, но и контрапродуктивно, и не се притесняват да го изразят с гласуване. Сигурно защото се стремят да отстояват чешкия интерес, който би пострадал, макар и не колкото нашия, от санкции. У нас обаче е друго. Голяма част от политическия елит и от анализаторите смятат, че на ЕС и НАТО не трябва да се противоречи. Дори и когато интересите ни са настъпени. Ето защо все още не можем да достигнем до единна позиция за Украйна и санкциите срещу Русия, въпреки че площадите ни вече го сториха. Така е, когато възприемаме Брюксел като началство, вместо да се чувстваме там като сред равни.

22 и 26 май ще са неучебни дни, съобщава в. „Сега“

22 май 2014 г. ще е неучебен ден за всички училища на територията на България във връзка с провеждането на държавни зрелостни изпити – по български език и литература на 21 май и на 23 май – изпит по избор. Тези дни са неучебни за учениците, съобщиха от МОН. 26 май 2014 г. ще е неучебен ден за всички училища във връзка с провеждането на 25 май 2014 г. на избори за членове на Европейския парламент от България, тъй като е необходимо технологично време за подреждане на класните стаи в подходящ за провеждане на учебен процес вид. Учебното съдържание от неучебните дни по съответните предмети ще бъде преструктурирано от учителите и одобрено от директора на училището и съгласувано с регионалните инспекторати по образованието. Посочените неучебни дни са определени със заповед на министъра на образованието и науката.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове