15 Октомври, 2024 15:32 942 22

Росен Цветков пред ФАКТИ: Виждаме акции за купуването на гласове, но не се стига до поръчителите (ВИДЕО)

  • росен-
  • цветков-
  • избори-
  • купуване на гласове

Има такива местни „лидери“, които страхуват хората под тях, казва гостът 

Росен Цветков пред ФАКТИ: Виждаме акции за купуването на гласове, но не се стига до поръчителите (ВИДЕО) - 1
Снимка: Факти.бг

Виждаме акции за купуването на гласове, но не се стига до върха на пирамидите, до поръчителите. Когато става въпрос за купуване на гласове, най-често се стига до първото лице, до човека „бушон“ по схемата, който е сложен. Чисто и просто той може да събере личните карти или по някакъв начин да иде в магазина, където са вересиите, и да оправи някакви сметки, където се дават бързи кредити. Такива хора се използват, защото са най-контактни с даден контингент хора и имат влияние. Това обяви пред Лили Маринкова в студио „ФАКТИ“ и предаването „Разговор“ Росен Цветков, член на Националното ръководство на партия ,,Консервативна България".

„Има и различни хора с криминално минало, които в малки и средни населени места са неформални раздавачи на кредити, на пари. Знаем как много често в малките населени места има така наречените лихвари, които нямат лиценз, но се възползват от създалата се битова ситуация в България“, добави гостът.

„Не мога да кажа, че купуването на гласове е стигнало 500-600 лева. Въпросът е друг. По принцип гласове, за да бъдат напазарувани, има някаква логистика зад тях. Има хора, които могат да гарантират 100 или 200 човека. Той може да им даде пари, а може и да не им даде, може дори да ги заплаши по някакъв начин. Има такива местни „лидери“, които страхуват хората под тях. Това се случва на места, където държавата липсва. Така тези местни "лидери", местни деребеи са станали силни и се ползват с някакво обществено доверие. Ако такъв човек излезе и каже на 100-200 човека, че трябва да отидат да гласуват, много е вероятно да го последват. Такъв човек обикновено е посредник между общността и общината, когато трябва да се осигуряват дърва, когато трябва да се свърши друго нещо. Тези местни "лидери“ имат сериозно лоби и това кара хора да биха склонни да гласуват за кого им каже“, каза още Росен Цветков.

Още от разговора вижте във ВИДЕОТО.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гробар

    2 2 Отговор
    когато козлодуйския паразит пукяса съседите ще разберат по вyнята. Ще разбият врата с екипите от гражданска защита, а вътре ще го намерят надут, накацан от буболечки, ако е стоял по дълго и с чepвеи. Търбуха му ще се е спукал от трупните газове и ще тече гнойна течност. Тургат го в гумен чувал и в служебния гроп!
  • 2 лоза

    0 0 Отговор
    такси - стоянките
  • 3 стелт

    11 0 Отговор
    Много интересно кои ли са поръчителите дееееа!?
  • 4 Фикус

    13 0 Отговор
    не се стига до поръчителите,защото поръчителите поръчват поръчката и плащат сметките на разследващите ги

    Коментиран от #17

  • 5 Дааа

    9 1 Отговор
    Дано най- после този народ се осъзнае! Да разбере най- сетне, че най- голямото зло за Родината е Пее,ски, Магнитски! Всеки глас за новата сглобка между ГЕРБ, ПП, ДБ, ДПС е глас за Пее,ски! Дано тези хора, гласуващи за тези партии, тези хора, които претендират, че са интелигенция, дано се осъзнаят....

    Коментиран от #6

  • 6 Козирог

    5 5 Отговор

    До коментар #5 от "Дааа":

    Костя, ти ли си бе душа? Цънцарова днеска пита за тебе............

    Коментиран от #11

  • 7 българка

    13 0 Отговор
    "Купуването и продаването на гласове" било престъпление. Тогава хората, които финансират това престъпление, престъпници ли са или са любимците на МВР и Прокуратурата?
  • 8 виктория

    10 1 Отговор
    тихо че прасчо пазарува!!!
  • 9 Корман

    8 0 Отговор
    До поръчителите е почти невъзможно да се стигне, при така прилаганите методи за разкриване и събиране на доказателства.
  • 10 ТаУмВзе

    4 1 Отговор
    Пациенто на Цецку АсанаснрУ или другите Пациенти, които са Бесно Крадли за коментарче? Мисирки, както ни ни Обясни ортакът му от Банкя.
  • 11 Саса

    6 1 Отговор

    До коментар #6 от "Козирог":

    Този Козирог ще да е платен натегач на Пее,ски- Магнитски. Така яростно да защитава политика, най - големият евроатлантик Пее ски... Човека, който се надява отново да има нова мръсна сглобка, начело отново със Шиши и компания....

    Коментиран от #22

  • 12 Толкова е просто

    7 0 Отговор
    Поръчителите са тези, които плащат, а кои са те ли? Ами тях и бебетата ги знаят! Като се проследи движението на парите, готово! Но раковото образование е с разсейки. Операция до здраво! Друг начин няма!
  • 13 Читател

    5 0 Отговор
    Добре де ясно че има такова купуване на гласове и то масово до колкото разбирам.Защо никой никога не ми е давал пари на мен да гласувам.Значи това е двупосочен проблем,не само тези които купуват а и тези дето се продават.
  • 14 гробар

    1 3 Отговор
    когато козлодуйския паразит пукяса съседите ще разберат по вyнята. Ще разбият врата с екипите от гражданска защита, а вътре ще го намерят надут, накацан от буболечки, ако е стоял по дълго и с чepвеи. Търбуха му ще се е спукал от трупните газове и ще тече гнойна течност. Тургат го в гумен чувал и в служебния гроп!
  • 15 гробар

    1 3 Отговор
    когато козлодуйския паразит пукяса съседите ще разберат по вyнята. Ще разбият врата с екипите от гражданска защита, а вътре ще го намерят надут, накацан от буболечки, ако е стоял по дълго и с чepвеи. Търбуха му ще се е спукал от трупните газове и ще тече гнойна течност. Тургат го в гумен чувал и в служебния гроп!
  • 16 Тома

    3 0 Отговор
    Ами тези с акциите и поръчителите са едни и същи за какво се чудиш
  • 17 Мушкато

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "Фикус":

    Поръчителите са същите хора, които назначават полицейските шефове, прокурорите и съдиите. Е, нема начин да има начин да стигнат до тях.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 ИСТИНАТА

    3 0 Отговор
    Всички философстват и се правят на гръмнати, а ИСТИНАТА е много проста! Гласовете ги купуват лидерите на партиите на най-високото ниво! Например Бойко Борисов, Копийкин, Кирил Петков, Доган и Пеевски! Те дават парите от черните каси на партиите! Защо гласуващите нормални българи
    ще стават все по-малко?

    Образовай се!
    Прочети ал.2 на чл.6 от Конституцията на Република България!

    Отново ни лъжат, че се борят срещу купуването на гласове!
    Отново полицията прави ежедневни отчети за заловените купувачи на гласове!

    Да, но заловените са само оръдията на истинските купувачи на гласове!
    Истинските купувачи на гласове са партийните активисти,
    които дават парите на дилърите!
    Дилърите са само оръдията!

    Все едно прокуратурата да повдигне обвинение
    на колата, че е убила пешеходеца!
    Колата е само оръдието!
    Истинският убиец е шофьорът!

    Купувачът на гласове е само оръдието!
    Истинският купувач на гласове е партийният активист, които го е финансирал!
    Нали?

    Защо ни лъжат?
    За да не забележим, че изборите са незаконни!
    Партийната олигархия се самоизбира,
    като водачите на листи НЕЗАКОННО се ПРИВИЛЕГИРОВАТ
    с гласовете на неотбелязалите преференции!
    Прочети ал.2 на чл.6 от Конституцията на Република България!

    От сега 100% ви гарантираме, че
    100% ще бъдат "избрани" водачите на листи на партиите,
    прескочили бариерата от 4 %!

    Ще го докажем, като след изборите
    покажем поименният списък на
    водачите на листи на партиите,
    прескочили бариерат
  • 20 зрител

    4 0 Отговор
    КАК ЩЕ СЕ САМОАРЕСТУВАТ?
  • 21 оня с коня

    0 3 Отговор
    Дебилите тука хем злобно натякват на Бълтария че е Бедна,хем пък не позволяват на Българина да се опаричи покрай Изборите.Еййй, ше врите у Казаните на Пъкъла - да си го знайте!
  • 22 Козирог

    0 1 Отговор

    До коментар #11 от "Саса":

    По-добре евро отколкото копейки, нали?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове