17 Октомври, 2024 08:05 2 153 49

Жена плати пет пъти една и съща глоба, наложена ѝ от „Пътна полиция”

  • жена-
  • глоба-
  • кат

Николета Колева  получава през декември миналата година два акта по 200 лв. в рамките само на две седмици. За да използва възможността за намаление на санкцията, тя плаща едната веднага, а другата през март

Жена плати пет пъти една и съща глоба, наложена ѝ от „Пътна полиция” - 1

Жена от Бургас плати пет пъти една и съща глоба, наложена ѝ от „Пътна полиция” за превишена скорост.

Николета Колева получава през декември миналата година два акта по 200 лв. в рамките само на две седмици. За да използва възможността за намаление на санкцията, тя плаща едната веднага, а другата през март. Превеждайки сумата за второто нарушение, вижда, че първата, която е платена по банков път, отново фигурира като неплатена.

Затова я плаща отново, като пуска жалба за възстановяване на разходите. Отговор не получава, но за сметка на това получава известие, че ще бъде дадена на частен съдебен изпълнител заради неплатени задължения. Плаща ги още веднъж. Първата глоба за трети път, втората за втори.

„Двете глоби пристигнаха в рамките на две седмици през декември месец миналата година. Платих едната през януари, а за другата „забравих”. В края на отчетната година, тоест през март, ми излезе задължение и за двете глоби, които трябваше да платя отново заради сроковете. Платих ги отново през приложение. А през юли се сетих за надвнесената сума и реших да пусна молба в КАТ за възстановяване на парите. А там никой не знаеше какво да прави”. Това разказа в „Здравей, България” потърпевшата Николета Колева.

Тя подчерта, че е поискала среща с директора на КАТ, но такава не била осъществена. „Дойдох до КАТ седмица след установяването на проблема. Но се оказа, че началникът работи до обяд и не успях да го открия”, уточни тя.

По думите ѝ по-късно в НАП същите две глоби излезли отново като задължение. „Заинатих се и казах, че няма да ги платя. Но след едно „приятелско” писмо от НАП, в което се посочваше, че ще бъда дадена на ЧСИ – се наложи отново да платя същите глоби – едната за трети, а другата – за втори път”, подчерта жената.

Тя се свързала с адвокати в Бургас, които само я посъветвали да подаде жалба. “Поисках среща с шефа на НАП – по този и още един въпрос. Помолиха ме да събера документите, които имам и тогава да позвъня отново. Звънях поне 10 пъти, но никой не вдигна телефона”, обясни тя.

От КАТ излязоха с позиция, в която посочиха, че заявлението на Николета Колева е разгледано седмица, след като тя е входирала жалбата си. Взето е становище, че надвнесената сума трябва да ѝ бъде възстановена. Становището на хартиен носител е изпратено по „Български пощи” с адресна разписка. Писмото обаче не пристига до адреса на Николета и се връща в КАТ като „непотърсено”.

От КАТ обясниха още, че второто плащане се е наложило, тъй като Николета е изпуснала 14-дневния срок, в който тя е могла да плати санкцията с отстъпка. Затова се наложило да внесе отново сумата. Има обаче проблем с електронната система за база данни за връзка между "Пътна полиция" и НАП и вероятно затова погасени задължения излизат като неплатени.

Николета обаче е категорична, че ще потърси правата си по съдебен път.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Така е

    9 13 Отговор
    ИМАЛ - ДАЛ !
  • 2 патил

    44 1 Отговор
    В КАТ Бургас нещо не работят ,а кабинетите са напълнени с едни точилки които се разхждат само като на модно ревю , и си ходят от работа час по рано !!
  • 3 Гост

    45 3 Отговор
    Съд до дупка на тези крадци

    Коментиран от #29

  • 4 🎃+🐷+👮=🇹🇷🗳️

    23 2 Отговор
    който е бальк плаща, гласува и верва че гарда на мафията го пазят !
  • 5 Галигео Галигей

    18 3 Отговор
    Много умна жена?🤣🤣🤣💋
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Брюксел

    44 2 Отговор
    Така е в завладяната държава, пълна с гербави калинки.
  • 8 Лего

    18 4 Отговор
    Внесла,а не входирала жалбата си. Хайде, стига вече с тези измислени селящини на някаква си там "депутатка"!!!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Калин

    30 0 Отговор
    Трябват пари за нови БеНВета на милицията.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Онзи заядливия

    22 2 Отговор
    Че кой й е виновен на тази госпожа.... Да гледа какво плаща! "Системите" на НАП и КАТ нямат съвместимост в 21в ! Не е единствената,но май само тя е платила няколко пъти😂 Отне ми 1 година да изчистя платена глоба от регистъра на милиционерите платена по електронен път.
  • 13 Няма такава държава

    26 0 Отговор
    Да ти ... и политиците и управляващите на държавата държавата.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 МАФИЯТА ИМА ДЪРЖАВА

    25 1 Отговор
    А ДЪРЖАВа УПРАВЛЯВАНА ОТ МАФИЯТА. ПО ДЕЛАТА ГИ СЪДЕТЕ И ГЛЕДАЙТЕ ЗА КОГО ГЛАСУВАТЕ БЕ ДЕБИЛИ. ПАК ИЗБЕРЕТЕ ЧЕКМЕДЖАРЯ И СГЛОБАРИТЕ.

    Коментиран от #24

  • 16 Леля Гошо

    23 2 Отговор
    Някой да напомни на милиционерите че те са длъжни да осигуряват законност и ред и да гонят ПРЕСТЪПНИЦИТЕ, а не да рекетират обикновените граждани

    Коментиран от #21

  • 17 Леля Пенка

    6 11 Отговор
    Друг път да внимава и спазва закона, за да няма актове.Така няма и да плаща нещо няколко пъти.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Като се замисля

    8 3 Отговор
    С колко е превишена скоростта, че да има акт за 200 лв., че и два пъти. Държавните калинки пък не ги коментирам.

    Коментиран от #23, #31

  • 20 Те така

    8 0 Отговор
    Казвам на съдията за наложена ми глоба , че е не правилна , той ми казва :
    На държавата и трябват пари.
  • 21 Глоба за 200 лв.?

    11 1 Отговор

    До коментар #16 от "Леля Гошо":

    Това рекет ли е, че караш като изоглавен и можеш да убиеш някого. За липсата на комуникация между институциите питайте ония, които потрошиха маса народна пара и пак нищо не свършиха. Извън случая, но пак темата - некадърниците от МОН за пореден път се издъниха при изпита на деветокласниците. И съответно никаква отговорност от никого.
  • 22 тука е така

    9 0 Отговор
    Браво. Не пет пъти, а 55 пъти може да плати.Тука е така. Мизерници.
  • 23 С колко

    7 0 Отговор

    До коментар #19 от "Като се замисля":

    Де ?
    С около 34-40 км.

    Коментиран от #26

  • 24 Нощен

    4 0 Отговор

    До коментар #15 от "МАФИЯТА ИМА ДЪРЖАВА":

    Вярно
  • 25 разбирач

    8 1 Отговор
    И мен ме прецакаха, един фиш за 20 лева го плащах 3 пъти, като не си пази човек бележката за плащането.
  • 26 Като се замисля

    1 6 Отговор

    До коментар #23 от "С колко":

    Все пак има значение какво е било ограничението. Ако е било в населено място, тези километри са доста опасни. Пък тлъстата леля ми изглежда доста нагла.
  • 27 Факт

    4 1 Отговор
    Като бяма достатъчна компютъризация става така.
    Държавата няма пари или не иска да дава за легален софтуер а нелегалния умря с краят на торентите вече всичйо е на облаци не става руснаците да правят кракнати версии както преди. Бъ Гъ още се управлява с документи от соца на папки и фърчащи листа.
    Цялата администрация поради това е мудна и пълна с нищоправещи калинки. А това да плащаш по няколко пъти си е жив рекет.
    Мутренска кочина

    Коментиран от #30

  • 28 Бари Уайт

    5 1 Отговор
    Аз платих една глоба два пъти веднъж с отстъпката и след месец без отсъпката. Това Бе Ен Ве не върви със слама....Я!Но, от друга страна 6 месеца паркирах на супер забранено място и никой не се светна че нямам право да съм там:)
  • 29 Баш тъй

    5 0 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    Дреме им от съд на държавните калинки. Ще плащат обикновените хора, внасящи пари в бюджета. Па ти бъди щастлив, че някой ги е "осъдил".
  • 30 Бат Жоро

    2 0 Отговор

    До коментар #27 от "Факт":

    Легален софтуер- влизаш в Емаг и си купуваш Офис про за 20 лева Уиндоус про за 15 лева. с фАКТУРА ВСИЧКО ТОЧНО.

    Коментиран от #32

  • 31 Бари Уайт

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "Като се замисля":

    Аз имам такъв акт - 81 км при разрешени 60.

    Коментиран от #40

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Хорейшио

    2 4 Отговор
    Тая буля преди да дава интервюта и да "си търси правата по съдебен ред", да се научи да кара съобразно пътните знаци и да не превишава скоростта
  • 34 Бат Жоро

    0 0 Отговор

    До коментар #32 от "Демократ":

    За това не съм питал обаче другото можеш да си го провериш :)
  • 35 гост

    5 0 Отговор
    През 2018 г. Получавам съобщение да се явя в НАП за неплатени глоби от 2011г. 2013г. и 2015 г. за 2 фиша по 20 лв и един акт от 50 лв. За платените глоби от 13 и 15 г. си пазя документите, но за 11 г. съм го изхвърлил. Показвам ги на служителя, а той започва да ми се кара, че връзката между КАТ и НАП била лоша. и се заяде за документа от 11 г. Обясних му, че дори срокът е изтекъл. За да отпадне глобата обаче, ТРЯБВА ДА СЕ НАПИШЕ МОЛБА ДО НАП ЗА ОТПАДАНЕ ПОРАДИ ДАВНОСТ, иначе остава да виси.
    Преди 10 дни ме спира КАТ, за изгоряла крушка на фар. Полицаят от КАТ Разград бе изключително любезен, провери ме за висящи актове, написа ми фиш за 20 лв, които платих веднага с карта със съответното намаление. И пак проблем със издаването на платежния документ. Полицаят говори с управлението и от там му обясниха, че имали проблеми с "Борика". Така, че 1. Електронното "управление" в държавата е несигурно! и 2. Винаги носете документите за платени глоби в колата си и при недоразумения ги показвайте !

    Коментиран от #41

  • 36 Дядо Йоцо гледа

    4 1 Отговор
    Кат само взима ,кат не дава !
  • 37 Зевзек

    2 0 Отговор
    В статията пише,, че началника на пътна полиция работел до обяд. Аз от личен опит мога да кажа, че до обяд работят обикновените служители в полицията, а след обяд ва робота,е само пенсионера позач. А началника на полшцията целогодишно е хоум офис на някой тропически остров, където си харчи много "ниската" заплата, бонусите и 20-те заплати получени при пенсионирането. Но макар и изкуфял, трудноподвижен пенсионер с огромно шкембе са го оставили на работа като полицейски началник покриващ всички физически нормативи, които държат действащите полицаи. Като качване на един етаж по стълби и ходене 100 метра пеша.
  • 38 В Банкя пишат Актове и Глоби на инвалид

    1 0 Отговор
    Със Син стикер на стъклото, спрял на Улица със табела," разрешено влизането на инвалиди"?? Плати си човека по банка! ЗАЩОТО ОТ НАП Овча Кубел му се обаждаха, че ще го дадат на ЧСИ??? На тази Улица беше и Пощата и единствената Банка и една Аптека! Месеци след като се разчу за случая, някой свали табелата "разрешено влизането на инвалиди"??? Беше на стълб и на Високо сложена?? Община или полиция е Свалиха?? Нищо ново под Слънцето!!! Бургас, Банкя, все е в България!!

    Коментиран от #42

  • 39 До38 ОВЧА Купел

    0 0 Отговор
    Овча Купел
  • 40 Като се замисля

    0 0 Отговор

    До коментар #31 от "Бари Уайт":

    На всеки се случва да превиши, даже понякога и за да предотврати произшествие. Гледаш някой зад теб се пъне да изпреварва, а насреща му идва нещо. Натискаш газта, за да му дадеш възможност да се прибере зад теб и да не станат няколко коли на купища желязо. Засекат ли те, никой не те пита защо си го направил. При тази леля съмнявам се да е било така.
  • 41 Зевзек

    3 0 Отговор

    До коментар #35 от "гост":

    Гласувайте пак за Томислав Дончев от ГЕРБ и господаря му Разбойко та да похарчат още 1 млрд лева за електронно управление, при което вече ще трябва да плащате не по 5 пъти глобите, а по 10 пъти.
  • 42 Някой

    3 0 Отговор

    До коментар #38 от "В Банкя пишат Актове и Глоби на инвалид":

    Стига с тези инвалиди, у нас кой не си е подал документите в ТЕЛК, той не е получил син талон за безплатно паркиране и безплатна винетка. И причината не е само корупцията, причината е и в закона.


    У нас само тези дето им ги няма и двата крака нямат синьо талонче за безплатно паркиране, защото горките не могат да качат 3-те стъпала по които трябва да стигнат до комисията за ТЕЛК.
  • 43 Мнение

    1 0 Отговор
    ТОВА С ПИСМСТА ГО ИЗМИСЛИХА нПО и постоянно има проблеми защото повечето хора не са по тези адреси които са заявили. За това се плащат пари и пощите не връчват. После полицай става пощаджия да връчва глоби и затова все полицаи не стигат.

    Коментиран от #45

  • 44 Питам

    1 0 Отговор
    ТОЗИ СЛУЧАЙ Е РЕЗУЛТАТ ОТ РАБОТАТА НА ЧАНТАДЖИИТЕ,КОИТО СА НА ЗАПЛАТИ И ГЛАСУВАТ ЗА ГЕРБ ЗА ДА НЯМА КРАЙ ТОВА БЕЗУМИЕ МВР!
  • 45 Има и друго

    1 0 Отговор

    До коментар #43 от "Мнение":

    В нашия блок един се махна преди 14 години. Лична карта се подменя на 10, освен ако е над 58, когато вече е безсрочна. Та той е сменил картата и пак е посочил стария адрес. Идваха да го търсят полицаи, но той отдавна не живее на адреса. Може да се крие, но един ден все пак ще кацне и тогава ще бъде доста "изненадан" какво му се е натрупало.

    Коментиран от #49

  • 46 Бай Ху (By Who)

    3 0 Отговор
    Тази госпожа не е добре с главата.
  • 47 Абе

    2 0 Отговор
    Да ги плАти още веднъж! Ако иска ше й дам правилната банкова сметка, муахахахахаха.
  • 48 всички катаджии са такива

    0 0 Отговор
    ако е за техен човек и да им бутне му целуват краката . тази явно не познава някой от шефовете им . добре е че няма още 2 или 3 ката . щеше да мирише още повече . и турския кат е така . объркат и сбъркат и после не знаят как да се поправи грешката . 5 пъти за едно нарушение е глупаво да се плаща . получила е 5 отстъпки .
  • 49 ми кацнеш

    0 0 Отговор

    До коментар #45 от "Има и друго":

    на шмайзера
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове