21 Май, 2014 10:30 730 0

Нейнски: Много е важно кой ще говори в Европа

  • синьо единство-
  • евроизбори

Подкрепете ме с номер 9 в бюлетината, защото съм доказала, че мога да защитавам българския национален интерес в Европа, призова Надежда Нейнски в Стара Загора

„В тази кампания отново не се дебатира въз основа на фактите и направеното през годините, а се сипят единствено обещания, каза през симпатизанти в Стара Загора водачът на листата на СИНЬО ЕДИНСТВО Надежда Нейнски. „И кои са водачите на останалите листи?!“, попита риторично тя – „Калфин, Станишев, Кунева, Хюсменова- хората, които ни управляваха през последните години. Най-тежките доклади по Механизма за мониторинг бяха по времето на Тройната коалиция. Това е оценката на Европа за тях! А сега тези хора са не само в листите, но са и техни водачи“, посочи Нейнски.

„Много е важно кой ще говори в Европа, защото там някой трябва да казва истината. Единственото, което може да върне доверието на хората, е истината и почтеността“, продължи пред аплодиращите симпатизанти Нейнски. Водачът на листата с номер 9 говори за необходимостта от силен български глас в ЕС, който да защитава, както българските национални интереси, така и да участва с авторитет, с компетентност и с визия в решенията на Съюза, свързани с общата енергийна политика, присъединяването на Западните Балкани и динамиката на реформите в него.

„Никой от нас не си позволи да проиграе българските национални интереси, защото имахме национално достойнство“, каза Надежда Нейнски, когато коментира управлението на правителството на ОДС през 1997-2001 г. Бившият външен министър говори и за подмяната в дясното политическо пространство. По нейно мнение, това, което позволи „други да влязат в обувките ни“ и да разрушат българската десница, са компромисите. „Не грешките, не несвършената работа, а компромисите. Затова сега пътят на СИНЬО ЕДИНСТВО е безалтернативен“, е категорична тя.

„Тежестта за това младите хора да се развиват, да печелят и да успяват е все още на нашите плещи и ние трябва да изнесем тази битка докрай. Трябва да ги научим с личния си пример, че лесният път никога не е верният път“, каза Нейнски и призова за подкрепа на СИНЬО ЕДИНСТВО по пътя на обединение на десницата.

Решението на СИНЬО ЕДИНСТВО да се яви за първи път на избори заедно със своите партньори-гражданските сдружения ЕВЕТ и „Обединени земеделци и демократи“, с Платформа за създаване на единна дясна партия, е израз на политическо лидерство. То съчетава младостта на нашата партия, зрелостта на опита и огромното ни желание за успех. Това каза пред препълнената зала председателят на ПП СИНЬО ЕДИНСТВО Христо Панчугов. „Ние отказваме да бъдем част от поредната постройка тип „кула от пясък“, каквато е РБ, затова поемаме по своя път и към сърцата на хората“, продължи Панчугов и посочи като доказателство за искреност и почтеност биографиите и действията на всеки един от кандидатите в евролистата на СИНЬО ЕДИНСТВО.

„Голяма част от политическите партии, които се явяват на тези евроизбори са купени от олигархията и под благовидния предлог, че ще се борят с нея, защитават тъкмо нейните интереси. Нямаме друг избор, освен да убедим хората, че трябва да се гласува за СИНЬО ЕДИНСТВО, която е единствената принципна формация без зависимости, тежести от миналото и не е обладана от популистки обещания“, заяви на свой ред пред съгражданите си старозагорецът Моньо Христов. Четвъртият в листата на СИНЬО ЕДИНСТВО, който е и председател на „Обединени земеделци и демократи“, бе бурно аплодиран и посочен от хората в залата като пример за достоен и уважаван човек след 20-т годишна политическа кариера и три мандата като народен представител от десницата в българския парламент.

„В основата на всеки правилен избор е информацията. А апатията- това е нежеланието да бъдеш информиран, затова тя е толкова опасна“, заяви и най-младият кандидат за Европейски парламент на СИНЬО ЕДИНСТВО 24-годишният Живко Иванов. По негово мнение е жизненоважно да се отправят послания, които събличат фалшивите одежди на изкуствените партии и формации, на тези, които работят за конкретни благодетели, а не за ценности и идеи. Иванов припомни думите на Айнщайн, че разрушаването на света няма да дойде, поради злото на злите, а заради бездействието на безразличните. И призова да се гласува за бъдещето на новата дясна партия с № 9 в бюлетината на 25 май.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове