Last news in Fakti

2 Юни, 2014 10:29 6 190 16

Борисов затвори вратата пред Бареков

  • бойко борисов-
  • герб-
  • бсп-
  • предсрочни избори-
  • коалиция-
  • ббц

Лидерът на ГЕРБ заяви, че не е говорил с бившия журналист, откакто получил от него букет

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов категорично отхвърли възможността за взаимодействие между неговата партия и формацията на бившия журналист Николай Бареков „България без цензура”. В предаването „Тази сутрин” по bTV Борисов призна, че не е говорил с Бареков след вота преди седмица.

„Откакто дойде с букета цветя у нас (след парламентарните избори през 2009 г.), не съм говорил с него. Поздравих го, защото не бях разбрал за всичките наблюдатели”, коментира още Борисов.

В изборната нощ той оцени високо представянето на „България без цензура”, която получи малко над 10% от гласовете в първото си участие на избори. Седмица по-късно обаче Борисов неглижира резултата и заяви, че една „нова партийка, едва спечелила 10%”, няма как да бъде ключова. „Най-нахалното е някой едва минал 10% с 30 000 застъпници да трябва да се съобразяват големите играчи с него", заяви Борисов.

Докато през изминалата седмица сигналите от ГЕРБ за евентуална колаборация с „България без цензура” бяха уклончиви, като Цецка Цачева и Цветан Цветанов оставиха вратата отворена за такава възможност, Борисов категорично я затвори. В отговор на въпрос дали би „играл” с Бареков, той отговори: „Категорично не! Всичките му приказки за безплатни неща и т.н. не са даже в сферата на популизма. Като не зависи нищо от него, може да обещава всичко”, коментира Борисов.
Той обясни анти-ДПС реториката на Николай Бареков с „модата” и посочи, че ликът на младия политик е „от първата до последната страница на всички вестници, свързани с ДПС”, имайки предвид медийната империя около Делян Пеевски. „Завчера неговите депутати, които откраднаха от нас, гласуваха с ДПС”, изтъкна още Борисов.

Предсрочни избори наесен

Предсрочни избори в България ще има през есента на 2014 г., прогнозира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. „И не защото ГЕРБ ще ги предизвика, а защото ще дойде време да се прави нов бюджет”, заяви той и отново изреди непрекъснато цитираните от ГЕРБ данни за катастрофата в икономиката.

„Приходните агенции не събират пари от данъци – ще има избори наесен, когато дойде време да се прави нов бюджет. Тези сладури ще искат тогава някой да дойде да им обере негативите, а те да повтарят опорните си точки за увеличените социални осигуровки”, посочи Бойко Борисов.

„Дотогава ще стане действително мазало – през лятото хората не се занимават с политика, токът не се усеща”, обясни Борисов и допълни също, че управляващите трябва да сключат няколко сделки, преди да паднат от власт. Лидерът на ГЕРБ обаче не влезе в подробности в тези свои подозрения.

„Орешарски, ако има малко мъжко, малко отговорно, малко експертно нещо в него, да си тръгне”, препоръча още Борисов.

Всяко чудо за три дни

Известен с гръмогласното си задоволство от изборни победи, облечено в спортна терминология и бой, Бойко Борисов сподели, че вече е спрял да се радва на победата. „Всяко чудо за три дни - радваме се и после всичко отшумява”, каза лаконично той, въпреки 12-процентната преднина на ГЕРБ пред втората политическа сила БСП.

„Няма партии, които да падат избори след избори и да управляват след това, моите познания стигат до там”, заяви Борисов.

Той коментира, че резултатът от последния вот е показал, че „Атака” е в много лошо състояние и вероятно няма да влезе в следващия парламент. Той използва и тази възможност да разкритикува правителството, като посочи, че то се крепи на партия, която дори не е прескочила изборния праг на изборите.

За кафето, което изпи с лидера на ДПС Лютви Местан в Кърджали в началото на предизборната кампания, Борисов заяви, че то е имало една-единствена цел: „Кърджали се смяташе за мястото на раздора и от там могат да тръгнат раздори. Целта беше да покажем на християните и мюсюлманите в двете партии, че битката ни е на политическо ниво”, обясни Бойко Борисов и отново настоя Михаил Миков „да му върне кафеварката”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Митко Атанасов

    10 9 Отговор
    Г-н Борисов,
    няма никаква вероятност да управлявате втори път,така че не се надявайте и не си харчете парите по анализатори всякакви други многознайковци.
    Нещата са прости:
    Първо Дянков искаше всички освен ,,герберите,, да сме гладни и
    второ Цветанов искаше всички да сме в затвора,а полицаите да патрулират в пустите градове и да хапват и е.ват без пари.
    Твоята Борисов няма да стане,защото срещу теб са поне пет партии:БСП,ДПС,ББЦ,АБВ и АТАКА.
    Този съвет ти го давам безплатни и искам да знаеш,че последния път като гласувах беше за ГЕРБ,за да не ни управляват от турската партия,но разбрах,че има и полошо и вече да гласувам на избори Н И К О Г А .

    Коментиран от #4, #14, #15

  • 2 Janet Georgieva

    7 5 Отговор
    Това е с днешна дата. Чакайтеда видим утре. Че пък довчера беше отворил широко вратата и за Бареков, и за всички.
  • 3 Daniel Ivanov

    4 2 Отговор
    Вратата можеше да се отвори единствено с Чисти ръце.
  • 4 Maurice

    7 6 Отговор

    До коментар #1 от "Митко Атанасов":

    Първо, БСП и ДПС са едно и също. Второ, Атака и АБВ на изборите няма да влязат в парламента. Трето, ББЦ се конкурира в купуването на вота с БСП и ДПС, което означава, че се целят в слабоумния български избирател. Едва ли БСП и ДПС ще позволят на ББЦ да се бърка между шамарите и на парламентарните избори ще си вземат своето. Реформаторите, които никой не знае кои са всъщност, не се знае дали ще се явят на парламентарните избори. Ако БСП и ДПС не сдадат властта на време, ще стане като 2009-та и ГЕРБ ще отиде на близо 120 депутата. Това за кого гласуваш си е твой избор,но аз като гледам как се развиват събитията в държавата, скоро пак ГЕРБ ще ни управляват. Дано този път няма Цецо, Мецо, Дянков и т.н.
    П.с. Полицаите по селата дето хапват и е.ват без пари, все им е тази кой е на власт, те си го правят постоянно. Спрете с тази спекулация за полицейщината на ГЕРБ, защото същите тези полицаи пазиха комунистите 6 месеце при протестите!
  • 5 Maria Stoianova

    0 3 Отговор
    ТАКА Е -НЕПОСЛУШНИТЕ НИКЪДЕ НЕ ГИ ХАРЕСВАТ
  • 6 Boyko Uzunov

    7 4 Отговор
    Е,тоя пожарникар,ако пак го избутат да управлява държавата ще ни загроби!Тотален простакел....
  • 7 СамоСелянитеКаратБМВ МустангаЕномерЕдно

    3 5 Отговор
    Вратата пред Бареков е затворена, но той винаги с радост би си отворил задника за всеки, който има пари, така че проблеми няма!

    Коментиран от #9, #10

  • 8 Симеон Тасев

    4 4 Отговор
    има време и борисов ще му дойде времето тази измислица наречена герб ще приключи а относно до този под мене и ти си същия за пари с сигурно ще лижеш крака и така за пари всичко ще направиш

    Коментиран от #16

  • 9 Симеон Тасев

    0 3 Отговор

    До коментар #7 от "СамоСелянитеКаратБМВ МустангаЕномерЕдно":

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Faktiana

    5 3 Отговор
    Бойче, що пак лъжеш като онези със сините венци бе? Виакш от 2009 не си говорил с Бареков, а аз тука друго намирам:

    http://vbox7.com/play:7e5e56b0
  • 13 ВАСИЛ ДИМЧЕВ

    2 0 Отговор
    Един факт от мен. Избирателна секциця в с.Градец. ГЕРБ -40%, ББЦ-38%.

    Това искат да ни представят като избор на Българите.

    Някой ще твърди ли че евроромите ще отидат до урните без някой да им плати- естествено този някой е престъпник според законите в РБ.

    Защо престъпниците не са в затвора а се кипрят по медиите и искат власт.
  • 14 Златин Славчев

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Митко Атанасов":

    a dano ot tvoiata usta v bojiite ushi
  • 15 Златин Славчев

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Митко Атанасов":

    dolu boiko
  • 16 СамоСелянитеКаратБМВ МустангаЕномерЕдно

    0 2 Отговор

    До коментар #8 от "Симеон Тасев":

    Монка, ветеринарите ше стачкуват, щото тия експертите, особено Явката Гечев, нещо май са я подкарали на уволджак та незнам ся кат ти се разболеят, прасетата или овците кво ше праиш ? Да не се наложи да продадеш Москвича или трактора, за да можеш да преживяваш
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове