6000 лв. за главен готвач и 5000 лв. за майстор на скарата – хотелиери и ресторантьори по Черноморието плащат атрактивни заплати в опит да си осигурят квалифицирани кадри. Повечето обаче разчитат на по-евтин персонал от чужбина.
Да отвори врати сред дълбоката криза за персонал, се оказва предизвикателство за управата на един от новите хотели в Обзор. В продължение на месеци издирват подходящи кадри из цялата страна, разказва бТВ.
„Хората, които работят при нас са много над средното заплащане за сезонните обекти, стараем се да гоним горе-долу стандарта на София. В порядъка от 3 до 6000 лв. са заплатите. За да може да имаме хора, които са качествени, които могат да ръководят правилно, трябва да са правилно стимулирани – това е един от начините", обясни Христо Евтимов.
В горната граница на заплащането е главният готвач Николай Нинов. Има 24 години опит зад гърба си и е удовлетворен, че уменията му са оценени.
„Работата, която върши един кадър от нашия калибър, е много повече от просто да седи зад печките. Ние отговаряме за доставки, отговаряме за регулиране на цената на храната, отговаряме за целия персонал в кухнята, следим продукти, носим и финансова отговорност", обясни Нинов.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Механик
А да седиш цял ден лятото до горящите котлони и скари, никак не е проста и лесна работа.
08:55 21.06.2025
2 Гост
Коментиран от #21
08:55 21.06.2025
3 оценка
08:55 21.06.2025
4 Софиянец
08:56 21.06.2025
5 Коментар
08:56 21.06.2025
6 Пич
Коментиран от #26
08:57 21.06.2025
7 Бравооооо а така
Коментиран от #28
08:57 21.06.2025
8 ъгъл
08:58 21.06.2025
9 Този коментар е премахнат от модератор.
10 електрошок
Коментиран от #19
08:59 21.06.2025
11 само не сподели ,
09:03 21.06.2025
12 Чудно ли е ?
У нас обаче тия които имат футболна топка в килера, апарат за кръвно, ръчна количка и барбекю, разбират и от футбол и от медицина и от строителство, че и от скара ! 😀
09:04 21.06.2025
13 Кая калас
09:06 21.06.2025
14 Гост
Сервитьорките си гледат в телефоните, вместо да следят масите.
Да бяхте плащали достойни заплати навремето, че професията да се търсеше и да се учеше, сега нямаше да търсите персонал под дърво и камък.
Некадърният мениджмънт си личи след време, но за дълго време и трудно се поправя.
09:06 21.06.2025
15 Гост
09:07 21.06.2025
16 Шеф Черпак
09:08 21.06.2025
17 Никой
09:11 21.06.2025
18 Даниел
И от тук може да си направим извода колко добре е платена сезонната работа на Черноморието!!??
09:11 21.06.2025
19 Електрошок ама къде ако не в г@з@
До коментар #10 от "електрошок":
Така де, те за това в НС ядат кебапчета по 10ст. грамажа е намален от 150 на 145 грама за да са на диета.През 3 дни ходят да им отпушват канализацията.Големи напъни голямо нещо.Много гладни и много работят почти като в КАТ.Работно време от 10 до 10:30ч. почивка от 10:30ч. до 11:30ч. и т.н.09:12 21.06.2025
20 Тоя велик майстор на скарата
Коментиран от #22
09:19 21.06.2025
21 Гост
До коментар #2 от "Гост":
Ако вярване на тези платени измислици ... скоро заплатата им ще стане 10 000 нето .... А няма кой да работи, защото реално е 1800 лева.09:25 21.06.2025
22 3434
До коментар #20 от "Тоя велик майстор на скарата":
Да ходи академика да пече скара по морето! Да блъска по 12 часа над скарата без почивен ден и да си изкара 5 Хил. лв заплата. А не да работи само по 6 месеца през зимата в топлата стая, лятото да се чуди на коя вила да отиде или на почивка в чужбина.Коментиран от #38
09:27 21.06.2025
23 Милен Гьонев
Коментиран от #33
09:29 21.06.2025
24 Бачкай Иванчо чифлика е твой
09:38 21.06.2025
25 Иван
09:40 21.06.2025
26 Порно
До коментар #6 от "Пич":
Това е най верния ориентир дали кръчмата си заслужава, след като персонала е постоянен, значи и качеството е гарантирано.09:42 21.06.2025
27 Проста сметка
18000 : 12 м = 1500
Това на морето. Ако си намери и друга работа, може и да излезе нещо.
09:42 21.06.2025
28 Хи хи хи
До коментар #7 от "Бравооооо а така":
5-6 бона ама за целият сезон. 🤣09:48 21.06.2025
29 Ако Лежиш !
Е Атрактивна !
Но Ако Наистина Работиш !
Не Е !
Коментиран от #30
09:49 21.06.2025
30 Атрактивен е !
До коментар #29 от "Ако Лежиш !":
Атрактивен е !Само Комисиона !
От ! Експлоатацията !
На Тези Хора !
09:52 21.06.2025
31 АЛТЕРНАТИВА ЗА БЪЛГАРИЯ
ЧИРАЦИ.... ХЕМ ХОТЕЛИЕР , ХЕМ ГОТВИ
09:53 21.06.2025
32 Жан Клод ( с двата ножа)
09:54 21.06.2025
33 Едеее
До коментар #23 от "Милен Гьонев":
Браво бееее. Ама ако ти ги дадът тея - обещаните....09:59 21.06.2025
34 Асеновград
........ Че всички хора знаят как се работи там. Седем дни в седмицата по 15 часа . То това е все едно работиш на три работи а взимаш една заплата. Смешници. Не лъжете хората.
Коментиран от #35, #39
09:59 21.06.2025
35 Ролан
До коментар #34 от "Асеновград":
20 , предполагам))10:06 21.06.2025
36 мани беги
10:07 21.06.2025
37 Поредните глупости
10:09 21.06.2025
38 Нехис
До коментар #22 от "3434":
Академикът се занимава с висококвалифициран умствен труд, г-н общак. Това нямаш капацитет да разбереш.10:26 21.06.2025
39 от каде знаеш
До коментар #34 от "Асеновград":
как се работи в неотворен още хотел? и защо никой неможе да разбере че статията е за определ обект а не за черноморието? нивото на мозъчния капацитет на драскачите тук е много нисък..!10:40 21.06.2025
40 Само
10:52 21.06.2025
41 Ддд
11:04 21.06.2025
42 Камък
12:07 21.06.2025