Last news in Fakti

27 Декември, 2005 00:00 555 0

Изграждат голф комплекс край Каварна за 80 милиона евро

  • комплекс-
  • каварна-
  • фирма-
  • голф комплекс-
  • издаде строително разрешение
80 млн. евро инвестира английската фирма "Трейшън Клиф голф енд Спа Ризорт" в изграждането на мащабен голф комплекс край Каварна. Той ще се намира по бреговата ивица между Бялата лагуна и нос Чиракман. Според кмета на Каварна Цонко Цонев, това е най-големият проект по Северното Черноморие за голф комплекс.

Община Каварна вече издаде строително разрешение за изграждане на жилищен комплекс. 12 346 кв.м ще бъде разгърнатата застроена площ на базата. Сградите са 10, строителството ще е триетажно. През януари ще се издаде строително разрешение за застрояване на още 12 000 кв.м. Строителството ще започне през месец март. Проектът на инвеститорите предвижда в завършен вид туристическият комплекс да бъде с капацитет от 4000 места, обяви Цонко Цонев. Целият голф комплекс ще е на територия от близо 1800 декара.

В началото на декември испанската инвеститорска фирма "Групо имобиларио Мангле" започна строителство на апартаментен комплекс в Каварна. Инвестицията е на стойност над 10 млн. евро, строежът, който се изпълнява от варненска фирма, трябва да бъде завършен за 30 месеца.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА