Last news in Fakti

23 Март, 2006 00:00 739 0

Инфраструктурата за проекта на „Монтюпе” в Русе получи финансиране

  • „монтюпе”-
  • изграждането-
  • бъдат-
  • индустриалния-
  • компания-
  • индустриалния парк
Община Русе ще обяви обществена поръчка за изграждане на инфраструктурата в индустриалния парк на града, където свой завод за автомобилни части ще строи френската компания „Монтюпе”. Това съобщи за „Дневник” зам.-кметът по икономика и инвестиции Валери Андреев, след като в сряда правителството одобри отпускането на средства за проекта на „Монтюпе”. Министерският съвет разреши от бюджета да бъдат преведени близо 5 млн. лв. за изграждане на техническата инфраструктура - водопровод, канализация и пътища, необходима за реализацията на инвестиционния план на чуждата компания. През миналата година „Монтюпе” получи сертификат за първи клас инвеститор. Други близо 2 млн. лв. ще бъдат предоставени за електроснабдяване на индустриален парк - Русе, реши още кабинетът. „Овергаз” чрез своето дъщерно дружество „Газоснабдяване Русе” ще осигури финансирането на проектирането и изграждането на газоразпределителната мрежа на територията на индустриалния парк, където освен френската компания свое производство ще развие и испанската фирма „Керос керамика”. Паралелно с изграждането на инфраструктурата „Монтюпе” ще може да построи своето предприятие, съобщи още Андреев.

През следващите три години Montupet S.A. ще инвестира 70 млн. лв. в изграждането на завод за алуминиеви автомобилни части за световните марки "Рено", "Пежо", "Ауди" и "Форд" в индустриалния парк в Русе. Ще бъдат създадени най-малко 500 работни места. Целта е заводът да стане главното производствено звено на компанията в Европа. Проектът е насочен към задоволяване на нуждите на производителите на автомобили и техните доставчици в Централна и Източна Европа. „Монтюпе” има заводи във Франция, Испания, Канада, Северна Ирландия, Мексико и т.н. Партньор е на „Дженерал моторс”, „Крайслер”, „Форд”, „Пежо”, „Рено” и др.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА