Last news in Fakti

17 Януари, 2006 00:00 543 0

Започнаха проверки на строежите в Бургаско

  • несебър-
  • строителните-
  • равда-
  • рднск
Експерти започнаха проверки на строителни обекти в Бургаски регион, съобщиха от Регионалната дирекция по Национален строителен контрол ( РДНСК) в морския град. Акцията е по искане на областният управител на Бургас Любомир Пантелеев на територията на курортен комплекс "Слънчев бряг", Несебър, Равда, Елените и Свети Влас. Проверките, които ще продължат три дни, са за спазване на изискванията за трудова безопасност, както и дали се замърсява пътното платно по време на извозване на строителните и отпадъчни материали.

В акцията участват представители на Регионалната инспекция по опазване на околната среда и водите, Инспекцията по труда и РДНСК. Първият проверен за деня обект е хотел "Емералд" в село Равда. Миналата седмица на собственика на хотела е съставено предписание за нарушение при изхвърлянето на строителни материали и замърсяване на пътното платно от Равда до Несебър. Окончателните резултати от проверките на строителните обекти ще бъдат оповестени след тридневен срок.Преди време стана известно за подготвяните заповеди на два незаконни обекта в стария Несебър, изградени в грубо нарушение, както на строителните изисквания, така и на архитектурния облик на селището. Заповедите са резултат от проведената проверка за незаконно строителство на територията на стария град. В нея участваха експерти от Националния институт за паметници на културата (НИПК), ДНСК, РДНСК-Бургас и община Несебър, която започнала преди празниците.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА