Last news in Fakti

18 Януари, 2006 00:00 1 574 0

Чужденци заселиха махали до В. Търново

  • чужденци-
  • англичани
Ирландци и англичани изкупуват по цели махали в селата около Велико Търново, а част от тях се заселват там за постоянно.

В близкото село Хотница над 30 къщи вече са изкупени от чужденци, а пет семейства ирландци и англичани пък постоянно живеят там, пише местният вестник "Борба". Обяснил съм на всички, че по българските закони трябва да си направят адресни регистрации в полицията, и те го правят, пояснява кметът. Той припомня също така, че чужденци вече са хвърлили око и на местното училище, което от години стои неизползваемо.

Чужденци масово изкупуват къщи и в други села в региона и се заселват в тях. По информация на кмета на село Балван Радослав Христов там вече има четири продадени къщи на британци, които в момента си ги ремонтират.

Иван Иванов, кмет на село Миндя, обяснява, че само в края на миналата година чужденци са купили 4-5 къщи, като сред тях вече има и испанска двойка - Педро и Ана Естел.

Много чужденци притежават имоти и в село Арбанаси, но точната им бройка не може да се каже, тъй като много от имотите се водят на частни фирми. В района на Вонеща вода наскоро са купени шест къщи - две фамилии англичани и шотландци са се заселили в махала Рашевци, а други две - в живописната Гърците.

При нас има 5 семейства - основно англичани, но има и смесен брак с шотландка, разказва кметицата на Беляковец Албена Беренска. Живописното село Емен още е неразработена мина за чужденците, но там къщи си купуват заможни българи. Пет къщи са преминали в ръцете на англичани, шотландци и германско семейство във Ветринци, твърди кметът Ганю Ганев. В село Пушево пък са продадени три къщи. Тази Коледа и Нова година повечето от чужденците си бяха дошли и караха тук почивката си за празниците. Казаха, че през лятото пак ще се върнат, обяснява кметицата Веселина Недялкова.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА