Last news in Fakti

28 Февруари, 2006 00:00 1 371 0

Скандал с 13 дка земя край морето на Обзор

  • обзор-
  • кметът-
  • терен
Областният управител на Бургас Любомир Пантелеев спря скандално решение на несебърския парламент, с което частник получава 13 дка терен край морето в Обзор за строеж на развлекателен комплекс. Въпросният терен бе предвиден за изграждане на крайморски парк, заради което част от жителите на Обзор дори се бяха отказали от правото си на реституция на парцелите си там.

В края на миналата година обаче несебърският кмет Николай Трифонов вкара в местния общински съвет докладна, която общинарите гласуваха, да се апортират декарите в съвместно дружество с фирмата "Тератур сервиз" ООД. Неин собственик е бившият кмет на Правец от Живково време Васил Златев. Това стана само три месеца след като кметът Трифонов декларира на среща с жителите на Обзор, че на мястото ще има парк и нищо друго. В момента теренът пустее, след като в миналото върху него е имало къмпинг. Според сделката община Несебър ще има в бъдещия развлекателен комплекс 27% участие. За разлика от първоначалната идея обаче сега вече се планират пъбове, сгради и аквапарк.

Председателят на ОбС-Несебър Димитър Янков първоначално заяви, че не си спомня за това решение. После обясни, че наистина го е подкрепил. "Тази фирма иска да направи парк за развлечение, но някой ходи да настройва хората в Обзор и те почнаха да протестират. Не виждам какъв е проблемът", каза Янков.

Кметът на Обзор Кирил Стоянов заплаши, че ако все пак на частната фирма бъде позволено да строи върху апетитния терен, хората в градчето ще се вдигнат на протести. "Ние вече започнахме да изграждаме на мястото парк, защото това сме предвидили да има там", каза кметът. Той обясни, че апетитите към терена са големи, защото бившият кмет на Правец вече имал от двете му страни свои хотели и искал да придобие и зоната между тях.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА