Last news in Fakti

22 Март, 2006 00:00 650 0

В Пловдив започва продажбата на "извънземни имоти"

  • станчев-
  • собственост-
  • посолство-
  • лунното-
  • имоти-
  • луната-
  • лунното посолство-
  • лунното посолство което-
  • съобщи костадин станчев
От утре в Пловдив започва продажбата на "извънземни имоти", намиращи се на Луната, Марс, Венера, Меркурий и на спътника на Юпитер - Йо. Това съобщи Костадин Станчев, официален консул на първото българско представителство на Лунното посолство, което осъществява продажбите.

Лунното посолство е създадено от Денис Хоуп в САЩ през 1980 г., който е собственик на Луната и осем планети и техни сателити от Слънчевата система, след като в определения от закона срок ООН, САЩ и тогавашният СССР не предявяват претенции. Няма забрана хора от Земята да притежават "извънземни имоти", след като опитът на ООН през 1967 г. да направи това чрез така нареченият "Лунен договор" остава неуспешен, каза още Станчев.

,В България "извънземните имоти" ще се продават по 40 лева за 4 дка с включен в цената еднократен данък за собственост. Срещу всяка собственост ще се издава нотариален акт, придружен с карта на луната, на която е обозначен имотът. Станчев допълни, че приходите от продажбите ще се инвестират в разработки на научни идеи, свързани с Космоса. До момента "лунните граждани" са над 3 милиона души, от които 327 са българи, закупили парцели чрез официалния сайт на Лунното посолство, което има представителства в десетки държави, сред тях - Великобритания, Франция, Ирландия, Германия, Прибалтийските страни, Канада, Румъния, Гърция и Русия.

Преди официалното си откриване българското представителство е поръчало 400 лунни парцела и вече има направени десетки заявки за покупки, съобщи Костадин Станчев. Той бе категоричен, че никоя собственост не може да бъде продадена два пъти, тъй като всеки парцел е регистриран и описан в централен електронен регистър под съответен номер. Закупените имоти могат да бъдат продавани и наследявани и според българския лунен консул това е една много доходна инвестиция за бъдещите поколения.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА