22 Март, 2006 00:00 370 0

Над 3 пъти скочиха тротоарните такси в Банско

  • метър-
  • квадратен-
  • квадратен метър
Общинският съвет в град Банско прие предложението за рязко повишаване на местните такси и цени на услугите. За ползване на тротоари и улични платна за разполагане на строителни материали, оборудване за строителство и каравани ще се плаща такса в размер на 1 лев на квадратен метър дневно. Досега таксата беше 30 ст./кв. м.

Промяна има и за жилищните сгради над 1000 кв. метра разгъната площ. Тук влизат сгради до четвърта категория включително. Досегашната такса беше 1 до 4 лева на квадратен метър в зависимост от категорията, сега става 10 лева на квадратен метър.

Преди време разрешителните за строеж бяха увеличени от 4 на 100 лв. за квадрат. Една от целите на драстичното нарастване е да се осигурят повече средства в общинския бюджет.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА