Last news in Fakti

23 Март, 2006 00:00 447 0

Асоциация: Рекламите за имоти заблуждават ирландците

  • имоти-
  • които-
  • цените-
  • конъли
Ирландското правителство трябва да регулира рекламата на компаниите за продажба на имоти в чужбина, които гарантират голяма възвращаемост на инвестицията, заяви представителят на Ирландската асоциация на инвестиционните мениджъри Гари Конъли, цитиран от агенция "Блумбърг".

Асоциацията, чието седалище е в Дъблин, има 13 члена с общ размер на управлявания капитал от 229 млрд. евро. Сдружението вече е изпратило писмо до правосъдния министър на страната Майкъл Макдауъл, с което иска по-строги правила за регулиране на посланията на продавачи, които предлагат имоти в чужбина.

По думите на Конъли има случаи, в които се предлага гарантирана възвращаемост до 50 на сто. Според него обявяването на подобни гаранции без никакво опровержение в публичното пространство е обезпокоително. Конъли поясни, че компаниите, продаващи чужди имоти, не попадат под правилата на стандартите за реклама, които важат за другите играчи в инвестиционния бизнес в Ирландия.

Ирландците купуват имоти най-вече в България, Унгария, Испания и Португалия, където се наблюдава покачване в цените на жилищата, нарастване на заетостта и икономически растеж, пише още агенцията.

Междувременно ирландското издание "Айриш индипендънт" (Irish Independent) предупреди, че увеличението на цените на имотите, което в миналото е превърнало някои инвеститори в милионери, може да доведе други до просешка тояга. Според изданието, макар да не може да се прогнозира точният спад на цените на имотите в Ирландия, той не трябва да се компенсира с необмислени покупки навън. В момента в чужди имоти се инвестират милиарди евро, твърди "Айриш индипендънт".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА