Last news in Fakti

29 Март, 2006 00:00 526 0

"ФНИ България" планира да купи 40 хил. дка земя

  • дружеството-
  • година-
  • земеделска-
  • миналата-
  • миналата година-
  • тази година-
  • земеделска земя-
  • дка земеделска земя
"Фонд за недвижими имоти България" АДСИЦ има намерение да купи 40 хил. дка земеделска земя през тази година с цел последващото й отдаване под аренда, става ясно от отчета на съвета на директорите на дружеството за миналата година, в който те излагат и плановете си за тази година. С придобиването на земеделска земя фондът ще се превърне в един от основните играчи сред дружествата за специална инвестиционна цел, въпреки че следва много диверсифицирана стратегия. Другите играчи на пазара на земя са "Адванс Терафонд" и "Елана фонд за земеделска земя".

,Сред другите планове на ръководството на фонда за тази година е изграждането на вилно селище на Южното Черноморие, търговски център в София, както и жилищна сграда в столицата.

В същото време дружеството за имоти ще продължи да работи и по настоящите си проекти. През миналата година бяха придобити 7 имота от дружеството в близост до софийското летище с обща площ от 15 552 кв.м, 4190 дка земеделска земя в Североизточна България, като са сключени договори за отдаване под наем на 723 дка с цена от 15 лв. на декар. През декември дружеството сключи и предварителен договор за покупка на урегулиран имот от 1520 кв.м на столичния булевард "Г.М Димитров", върху който е предвидено да бъде изградена офис сграда, като окончателният договор беше сключен в началото на 2006 г.

За да финансира дейността си, от дружеството смятат да използват още увеличения капитал, като се планира и банково кредитиране в размер на поне 10 млн. евро от българска или чуждестранна банка. Заради дългосрочното финансиране ръководството смята да предложи за гласуване пред общото събрание удължаване на срока на дружеството от 7 на 15 години.

За миналата година приходите на фонда са 811 хил. лв., като 375 хил. лв. са от лихви, 2 хил. от наеми и 434 хил. лв. от преоценка на активи. Нетната печалба е размер на 419 хил. лв., но приходите от преоценка на активи са по-големи от нея, което означава, че печалбата няма да подлежи на разпределение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА