Last news in Fakti

31 Март, 2006 00:00 1 604 0

"Вега еърлайнс" строи хотел в София

  • места-
  • център-
  • комплексът-
  • ванчева
Българската авиокомпания за карго превози "Вега еърлайнс" ООД строи хотел в София на ъгъла на кръстовището на бул. "Г. М. Димитров" и акад. "Стефан Младенов" (между кварталите "Дървеница" и Студентски град). Комплекс "Вега София" ще кандидатства за категория четири звезди и трябва да започне да посреща гости през юни, заяви маркетинг мениджърът на базата Юлия Ванчева. Засега не е планирано хотелът да бъде част от международна верига, а ще се разработва самостоятелно.

В него ще има общо 77 стаи и апартаменти. От тях 67 ще са двойни и единични стаи, включително и специални бизнес стаи. От апартаментите пет ще са ексклузивни и ще са оформени като ВИП, а другите пет също ще са луксозни, но по-малки, посочи Ванчева. Всички помещения ще имат интернет връзка. Стилът на хотел "Вега София" се определя за модерна интерпретация на класически елементи. Проектант е Станимир Михайлов. Дизайнът и визията са дело на "Архихол" и архитект Георги Цапков. Мебелите са по поръчка на пловдивската компания "Ретро М" и "Класик".

Комплексът ще бъде на девет етажа. На първия се предвижда да бъдат разположени книжарница, бизнес център, обменно бюро и фризьорски салон. На следващото ниво ще има ресторант със 110 места, който ще предлага средиземноморска и традиционно българска кухня. В него ще могат да се организират сватби, фирмени и семейни партита, каза Юлия Ванчева. На същия етаж ще има още лоби-бар. Комплексът ще разполага със зала с 90 места, която ще се отдава за организацията на конференции, семинари и обучения. На третия етаж ще се намира уелнес и спа център, който ще е оборудван със сауна, парна баня, солариум, зала за масажи, и фитнес център. На последното ниво се предвижда изграждането на клиника по естетична и пластична хирургия "Есте клиник", която ще бъде снабдена с модерна техника.

В хотела ще има луксозно заведение тип "винарна" с не повече от 20 места, в което ще се предлагат изключително скъпи вина. Комплексът ще разполага допълнително със стая за инвалиди плюс необходимите рампи. За сигурността на гостите ще бъде инсталирана охранителна видеосистема. Изгражда се подземен паркинг на две нива с 36 места и открит с 20 места. В хотела ще има още собствено перално помещение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА