20 Април, 2006 00:00 578 0

София, Банско и Черноморието най-добри за инвестиции в имоти

  • възможност-
  • твърди-
  • центъра-
  • 000 британски лири
Хиляди британци преодоляват предразсъдъците от времената на Студената война и изливат спестяванията си в България, пише във вчерашния си брой британският вестник "Индипендънт".

Инвестицията в имот в тази красива страна, която се очаква да влезе в ЕС през януари догодина, попадат в четири главни категории. Първата е столицата София, която има всички икономически и географски дадености да се развие по-бързо от много други източноевропейски столици. Бумът на имотите е най-голям в центъра, но и близките до него райони се възползват от покачването на цените. Например жилище с две спални в нова сграда в центъра на столицата се продава за между 69 000 и 87 000 британски лири, като цената му се покачва буквално всеки ден. Наемът, който може да се вземе за такъв имот, е около 700 лири месечно, твърди пред изданието Робърт Дженкин, брокер в Bulgarian Dreams.

На два часа път с кола на юг от София е възможност номер две. България има бързо развиващи се ски курорти, а в центъра на този туристически пазар е Банско - старинно градче в полите на Пирин. През последните две години там бяха изградени множество апартаментни комплекси, подходящи за ски-сезона, твърди Гари Брайърли от Bulgarian Developments. Банско със сигурност вече не е бедният роднина на Алпите. Хората първо идват тук да си купят апартамент като инвестиция, но впоследствие се влюбват в мястото, разказва той. Жилище с две спални в района струва около 71 000 британски лири с уговорката, че цената му ще се качва с поне 20% годишно.

Третата възможност за инвеститорите е Черноморието. Курорти като "Слънчев бряг" спокойно могат да бъдат обявени за новата "Коста дел сол". Още повече, че правителството подготвя законопроект, който да предпази крайбрежието от съдбата на испанския презастроен бряг.

Четвъртата възможност - терените по морето, все още са евтини, твърди "Индипендънт". Можете да намерите хубава земеделска земя за по-малко от 8 евро/кв. м. В Каварна цените вече стигат 70 евро/кв. м, а в Балчик - 58 евро.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА