Last news in Fakti

15 Юли, 2014 21:12 10 556 4

Кипър: внезапен ръст на сделките с имоти

  • кипър-
  • сделки-
  • недвижими имоти

След като пет години пазарът на недвижими имоти в Кипър беше в изключително тежка ситуация, през последните 4 месеца се отчита значителен ръст в броя на реализираните сделки. Към юни продажбите на жилища са се увеличили с 51% спрямо същия месец на 2013 г. През юни Агенцията по вписванията на Кипър е регистрирала 403 сделки с жилища, търговски имоти и парцели. За сравнение, през юни миналата година техният брой е бил 267.

Увеличени са продажбите в почти всички региони на страната. В Ларнака ръстът е 100%, а в Лимасол – 88%. На Пафос увеличението е най-малко 21%. С 34% е повече броят на сделките през първото полугодие на тази година в сравнение със същия период на 2013-а.

Пазарът в Кипър се движи основно от чужденци, които след покупката на имот получават гражданство. Само за 2012 г. държавата е дала гражданство на над 1000 чужденци.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сикишлийски

    1 2 Отговор
    винаги е така ,

    продажбите спират когато всички вярват в вечния ръст
    продажбите тръгват когато всички вярват във вечния спад

    алчността и страха са най-предвидимите качества на човека

    всичко тече ,но нищо не се променя

  • 2 мечока

    1 1 Отговор
    Епа те нали за тва зимаха кредитите от КТБ, са нема дома си ги държат парите ! Ако се проследи кой купува в Кипър, без никакво съмнение ще излезе че част от парите на КТБ са там
  • 3 Симеон Тасев

    0 1 Отговор
    HALIMERA
  • 4 Veselin Stanoev

    0 1 Отговор
    Скоро и у нас ще започне такъв ръст на сделките.