Last news in Fakti

20 Юли, 2006 00:00 707 0

Най-скъпата къща в света се продава за 135 млн. долара

  • имението-
  • долара-
  • пазара-
  • скъпата-
  • млн долара-
  • най скъпата-
  • скъпата еднофамилна къща-
  • най скъпата еднофамилна
Най-скъпата еднофамилна къща в Америка излезе на пазара с цена от 135 млн долара. Така беше отнета титлата за "най-скъп имот" от крайокеанското имението на Доналд Тръмп в Палм бийч (Флорида), с обявена цена от 125 млн. долара. Наскоро появилият се на пазара имот се намира в Аспен и е собственост на саудитския принц Бандар бин Султан бин Абдул Азис, който продава имението, за да поеме задълженията си като председател на новия национален Съвет за сигурност в неговата страна.

"За сравнение - най-скъпата еднофамилна къща в София, която понастоящем е на пазара, е с начална цена 7.5 млн долара, разположена в полите на Витоша", каза Деян Кавръков, партньор в "Екуест груп" и член на Института по маркетинг на луксозни жилищни имоти. Според Лаури Мур-Мур, основател и президент на международния институт, "настоящият световен рекорд за най-скъпа резиденция е бил поставен през 2004 г., когато лондонски имот е бил продаден за 128 млн долара". Той прогнозира, че вероятността имотът на принц Бандар да счупи този рекорд, изглежда, няма да се случи скоро. Въпреки увеличаването на личното богатство в световен мащаб има само няколко купувача в света, които са в състояние да закупят къща от такава величина, смята Мур-Мур. По думите му това е трофеен имот и неговата привлекателност е не само в стойността му и уникални характеристики, които предлага, а и във възможността за купувача да притежава най-скъпата резиденция в света.

Имението в Аспен, Колорадо, е построено в края на 80-те години на миналия век върху 95 акра. петдесет и шестте хиляди квадратни фута площ разполагат с повече от 30 стаи, закрит басейн, алеи и подходи за коли с подгряващи системи за топене на снега, жилища за персонала, и елитни конюшни. Основната сграда има 16 бани и 15 спални и е по-голяма от Белия дом.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА