4 Август, 2006 00:00 571 0

Ловци на апартаменти излизат на пазара

  • които-
  • агенции-
  • време-
  • жилище-
  • човек

Какво трябва да направи човек, ако търси жилище в идеалния квартал, на точно определен етаж и на точно определена цена
В същото време мисълта за непрестанни огледи и комуникация с различни агенции не го изпълва с ентусиазъм. Ако се намира в България, този човек може просто да спре да търси, защото за момента никой няма да поеме изцяло вместо него всички формалности, съпътстващи търсенето на имот. Засега. Защото в Западна Европа вече започна успешно да се развива една нова професия, която гарантира, че без да полагате усилия, ще намерите апартамента на вашите мечти.

Вече няма нужда да се впускате в дълги и сложни експедиции, за да откриете желаното жилище. Ние го правим вместо вас. Така обикновено описват себе си ловците на апартаменти, които вече успешно работят в Германия и Франция.


Консултанти

Според френското издание Le Nouvel Observateur само в Париж има четири големи подобни агенции, въпреки че самите ловци не искат да бъдат наричани така, за да не ги бъркат с традиционните агенции за недвижими имоти.

Предпочитат да бъдат смятани за консултанти, които отлично познават сектора, участват в преговори и търгове, дават обяснения на клиентите за предимствата и недостатъците на всеки конкретен имот. За да се възползва човек от услугите на тези консултанти, е нужно да сключи с тях договор, след като предварително е дал заявката си. В нея подробно описва какви са изискванията му, дава точни параметри, в рамките на които да се организира ловът. Основни клиенти са бизнесмени, ръководители, служители в големи компании, но също и представители на свободни професии. Като цяло става дума за хора, които не разполагат с достатъчно време или пък с умение да водят преговори.


Цената

Търсят се не само апартаменти за постоянно местожителство, но също и имоти за пребиваване от време на време при посещение на съответния град, за последващо отдаване под наем, дори за подарък.

Всички описани дотук услуги, разбира се, имат своята цена. Повечето агенции, оказващи персонална помощ на клиентите си, искат месечен хонорар в размер на 300-350 EUR, както и комисиона между 3 и 4% от общата сума по продажбата - 3% се плащат, ако имотът е намерен чрез агенция, а 4%, ако ловецът сам е открил идеалното жилище.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА