Last news in Fakti

23 Август, 2006 00:00 555 0

Испанската Групо Детеа инвестира 120 милиона евро у нас за 5 години

  • ралчева-
  • уббикалиа-
  • много-
  • коммерсиа-
  • около-
  • софия-
  • стойност-
  • строи-
  • години-
  • българия-
  • център-
  • летището-
  • млн евро-
  • също така
Вече инвестирахме в България 25 млн. евро, а за следващите 5 години предвиждаме да вложим тук 120 млн. евро, каза Вера Ралчева, изпълнителен директор на Уббикалиа за България и Румъния. Тези средства ще бъдат разпределени между две от фирмите на групата - Уббикалиа и Коммерсиа, допълни тя.

В момента компанията строи супермодерен сервизен център на Волво в Божурище и се очаква изграждането да приключи в края на годината.
Уббикалиа в момента строи и логистичен център, който е близо до летището и е на стойност около 15 млн. евро. Коммерсиа строи също така в близост до Бизнес парка в Младост търговски център на обща стойност 50 млн. евро. Той ще е разположен на площ от 180 декара, ще има различни постройки с големи магазини. Вече изграждаме инфраструктурата - всички могат да видят строежа на новия мост, който минава над Околовръстен път София (точно срещу кино Арена, под местността "Камбаните"), каза Ралчева. Там ще бъдат изградени и помощни платна на Околовръстното.

Също така продължаваме да мислим за инвестиции и в София, и извън страната - Пловдив, Стара Загора са интересни за нас, естествено Варна и Бургас на по-далечен етап. Разработваме два проекта в Ботевград и Враца за малки търговски центрове, каза още Ралчева.

Основно интересите ни са в логистичните и индустриалните проекти. Следващият ни най-важен проект е логистичният парк в близост до летището - на 20 декара земя - складове и офиси на стойност около 15 млн. евро. Надяваме се да започнем проекта до края на годината, а да го завършим до 3 години, обясни Ралчева.

"Избрахме конкретно местността около летището, защото смятаме, че има голям недостиг като цяло за логистика в София. Важна е също така близостта до големи артерии като Цариградско и Ботевградско шосе, което води до много бърз достъп до стоките. Много време ни отне закупуването и окрупняването на земята, близо година и половина. Като цяло тук много бавно се стартира един проект за разлика от Испания. Там закупуването на земя е много по-уредено", обясни Ралчева.

На въпрос на за бюрократичните пречки пред чуждите инвеститори, Ралчева отговаря: "Пречките са еднакви за всички фирми, които работим в България - и за чуждите, и за местните. Бих казала, че това са процедурите - бюрокрацията в административната система. Много са тежки темповете за задвижване на един проект".

Строително-предприемаческата група Детеа има за предмет на дейност строителство и инженерни решения, околна среда, селско стопанство и недвижими имоти. На недвижимия пазар присъства чрез подразделенията си Коммерсиа, Уббикалиа и Абитаниа. На българския недвижим пазар компанията e от три години с подразделенията си Коммерсиа и Уббикалиа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА