Last news in Fakti

4 Декември, 2006 00:00 561 0

"Люис Чарлс" ще строи жилищен комплекс във Велико Търново

  • фонда-
  • комплекс-
  • пропърти-
  • близо-
  • софия-
  • млн евро
Британският фонд за имоти "Люис Чарлс София пропърти" (Lewis Charles Sofia Property Fund) ще строи жилищен комплекс във Велико Търново. Фондът вече е инвестирал 2.42 млн. евро в закупуването на земята, съобщи агенцията "Дау Джонс".

Теренът се намира на един от хълмовете край старата столица. На него ще бъде построен комплекс с разгъната застроена площ близо 27 хил. кв.м.

Това е поредният проект на фонда за имоти у нас. Миналата година той набра близо 52 млн. евро от алтернативния сегмент на борсата в Лондон. До момента от тях са инвестирани приблизително 55% от тях, казва управляващият директор на фонда Ставрос Лоизоу пред "Дау Джоунс". По думите му стратегията на фонда е първо да купува земята. Ако тя не е в регулация, се предприемат действия за привеждането й в зона за застрояване.

Към края на юни от "Люис Чарлс пропърти" бяха обявили намеренията си за реализация на седем проекта, почти всички в района на София и околностите. Един от тях е строителството на жилищния комплекс "Кристалната долина" в района на Витоша. Общата застроена площ ще бъде около 9.5 хил. кв.м. В селището ще има и плувен басейн, ресторант, бар, СПА център и тенис корт, който през зимата ще бъде използван за ледена пързалка. Друг проект на фонда е ваканционен комплекс в село Говедарци. Неотдавна фондът закупи и три имота в Долна баня с площ 48 хил. кв.м на стойност близо 1 млн. евро.

За първото полугодие на годината "Люис Чарлз София пропърти" отчете загуба 3.4 млн. евро. Приходите са малко над 420 хил. евро, а разходите надхвърлят 3.8 млн. евро.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА