Last news in Fakti

13 Декември, 2006 00:00 795 0

"Люис Чарлс София пропърти" с трета инвестиция у нас за две седмици

  • фонда-
  • около-
  • терена-
  • инвестиция-
  • млн евро-
  • през април 2007-
  • млн евро единият
Британският фонд за имоти "Люис Чарлс София пропърти" (Lewis Charles Sofia Property Fund), който е регистриран на алтернативния сегмент на Лондонската борса, направи третата си мащабна инвестиция в имоти в България, като придоби два строителни терена в района на Разлог, се казва в съобщение на фонда до борсата. Общата стойност на инвестицията е 5.4 млн. евро.

Единият терен е разположен в съседство с голф игрището, което се строи от "Балканстрой" и "Бараж и ко" между Разлог и Банско и се очаква да бъде довършено през март 2008 г. Там ще бъдат изградени 73 луксозни апартамента и 4 вили, като строителните работи ще започнат през април 2007 г. Общо 21 от апартаментите са вече продадени на зелено.Вторият парцел също е предназначен за строеж на жилища.

На него ще бъдат изградени около 150 апартамента, като строителството ще започне също през април 2007 г. За изпълнител по проектите ще бъде британската инвестиционна, консултантска и строителна компания Westhill, която работи и по други проекти у нас, част от които отново съвместно с "Люис Чарлс". С новата инвестиция фондът съобщава, че е инвестирал около 77% от средствата, привлечени чрез първичното публично предлагане.

По думите на управляващия директор на фонда Страврос Лоизу над 90% от терените в портфолиото на фонда са в регулация. Според Доминик Хикс, директор на Westhill, районът около Банско предлага "фантастични възможности" за инвестиция, главно поради бързите темпове на изграждане на инфраструктурата, ски съоръженията, голф игрището, както и плановете за собствено летище в курорта.През последните десетина дни от фонда съобщиха за две свои инвестиции у нас.

Първата беше за строеж на жилищен комплекс във Велико Търново. Фондът вече е вложил 2.42 млн. евро в закупуване на земя. Теренът се намира на един от хълмовете край старата столица. На него ще бъде построен комплекс с разгъната застроена площ близо 27 хил. кв.м. Втората новина беше за придобиване на два терена в Пловдив за общо 3.55 млн. евро. Единият проект е за строителство на 17 луксозни къщи, а другият - на жилищна сграда с магазини. За закупуването на двата терена са вложени 3.55 млн. евро.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА