Last news in Fakti

15 Януари, 2007 00:00 484 0

Iulius Group строи три мола за 250 млн. евро в Румъния

  • компанията-
  • групата-
  • проекта-
  • които-
  • млн евро-
  • два търговски центъра
Румънската строителна и инвестиционна компания Iulius Group ще инвестира 250 млн. евро в строежа на два търговски центъра от типа „мол“ в Клуж и Сукеава, както и на един проект от смесен тип в Яш, съобщава румънското издание Ziarul Financiar. По този начин инвестициите на компанията в сектора на имотите ще достигнат 350 млн. евро до 2009 г.

По думите на управителя на групата Юлиан Даскалу понастоящем Букурещ не представлява интерес за компанията, защото там има достатъчно проекти в процес на реализация.

Компанията управлява два търговски центъра – един в Тимишоара и един в Яш, които генерираха общ оборот от 19 млн. евро през 2006 г.

В момента компанията преговаря с няколко банки, които да осигурят нужните средства за новите проекти, тъй като стратегията на групата предвижда запазване на обектите в собственото й портфолио. Занапред обаче не е изключено и привличането на чуждестранен партньор с оглед допълнително разширяване на дейността.

Миналата година Iulius Group получи финансиране от 28 млн. евро от Emporiki Bank за старта на проекта в Клуж, като с новия заем общата сума по банковите кредити на групата достигна 80 млн. евро.

Търговският център в Сукеава, който ще бъде на стойност от около 50 млн. евро, ще е с площ от 110 хил. кв. м. В зависимост от интереса към проекта от страна на наемателите на по-късен етап инвестицията в него може да бъде увеличена до 100 млн. евро. В момента се очаква да бъде получено разрешително за строеж за проекта, като строителните работи са предвидени да приключат в рамките на една година.

Проектът в Клуж се очаква да бъде завършен през октомври.

Компанията планира да инвестира около 150 млн. евро в новия проект в Яш. Той ще бъде реализиран в партньорство с общината и ще включва апартаменти, търговска част, две офис сгради, театър, спортни съоръжения и парк.

В края на 2005 г., когато търговският център в Тимишоара беше в процес на развитие, групата съобщи, че заявеният интерес към търговските площи в него превишава предлаганите с 60% при наемни цени между 17 и 28 евро на кв. м. Обектът включва 73 хил. кв. м площ, върху които са разположени 200 магазина, хотел, клиника, супермаркет, ресторанти, кинозали, басейн, паркинг с над 1 000 места и други.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА