Last news in Fakti

7 Февруари, 2007 00:00 781 0

“Евромаркет груп” инвестира 15 млн. лв. в сервиз за строителна техника

  • “евромаркет-
  • груп”-
  • компанията-
  • център-
  • строителна-
  • техника-
  • бъдат-
  • очаква-
  • копка-
  • “евромаркет груп”-
  • строителна техника-
  • корпоративният сервизен център
“Евромаркет Груп” инвестира 15 млн. лв. в най-големия сервиз за строителна техника у нас. Корпоративният сервизен център, чиято първа копка беше направена вчера, ще заема площ от 28 000 кв. м., 13 000, от които - застроена площ и ще бъде разположен на Околовръстно шосе на София, между магистралите “Хемус” и “Тракия”. Строителната фирма, която ще реализира проекта е “Инвестра” АД, а архитект е Александър Караджов.

Специално за първата копка на сервизния център пристигнаха представители на световните марки Hyundai Construction, Mitsubishi Forklift Trucks, Lincoln Electric и др., чиито основен представител е “Евромаркет Груп”. Първата копка с багер на Hyundai, направи Ясен Велчев - пианист на група “Те”.

Сервизният център ще има административна част, шоурум и сграда за сервизно обслужване. Основната сграда ще бъде разделена на два корпуса, свързани с арка, каза за “Монитор” Боряна Радева - изпълнителен директор на “Евромаркет Груп”. Очаква се изграждането на центъра да приключи до края на годината. Корпоративният сервизен център ще има всичко необходимо за качествения и бърз ремонт на строителна техника, добавиха от “Евромаркет Груп”.

“Евромаркет Груп” е най-голямата търговско-инженерингова компания за индустриално оборудване, строителна техника и инструменти в България. Компанията е изцяло с български капитали и е създадена преди 15 години. Има дъщерни дружества в Украйна, Сърбия, Хърватия, Словения и Македония. В “Евромаркет Груп” работят над 550 души, като 400 от тях са в България. Компанията е на първо място в страната по продажби на строителна техника и индустриално оборудване. Очаква се общият обем на продажбите през 2006 г. на целия консорциум да надхвърли 150 млн. щатски долара. Клиенти на компанията са над 5 000 фирми от цялата българска икономика - енергетика, химическа и циментова индустрия, металургия, машиностроене, пътно строителство, транспорт, хранителна промишленост и др. Сред тях са НЕК, БТК, “Булгаргаз”, “Главболгарстрой”, АЕЦ “Козлодуй”, “Кремиковци” и др.

“Евромаркет Груп” ще вложи още 5 милиона лева до края на годината в изграждането на регионални центрове в Пловдив, Стара Загора и Бургас. Строителството на центровете е планирано да започне в края на месец юни 2006 г, казаха от компанията.


Разрастване

Близо 85 000 кв. м. нови складове, логистични и производствени бази се очаква да бъдат изградени в София и района в близките 3 години, сочат прогнозите на консултантската компания Colliers International. Основната част от инвестициите ще бъдат насочени към източната част - около летището, гара Искър и Казичане, където са едни от най-бързо развиващите се промишлени и логистични зони на столицата.

Според анализа на Colliers International голяма част от бъдещите площи в този сегмент ще бъдат осъществени под формата на т.нар. спекулативни проекти. Тези проекти се разработват от професионални инвеститори в имоти, с цел реализиране на доходност от отдаването им под наем и продажба на по-късен етап. Наемателите ще са основно големи дружества, работещи в областта на търговията, логистиката и различни видове производства.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА