Last news in Fakti

23 Февруари, 2007 00:00 709 0

Двойно повече офис площи излизат в София до 2010 г.

  • очаква-
  • софия-
  • бизнес-
  • сгради-
  • пазара-
  • излязат-
  • офиси
Близо 500 000 кв. м нови офиси се очаква да излязат на пазара в София до 2010 г., с което сегашната им площ ще се удвои, прогнозираха от Landmark Property Bulgaria. Фондът участва в международен престур в областта на недвижимите имоти, организиран от международната верига CEPIF в София.


На изток

Прогнозата на фонда включва административни сгради в етап на строеж или на проектиране, разположени основно в източната част на София. Около 120 000 кв. м от тях се очаква да излязат на пазара в района на Бизнес парк София. Сред тях са три офис сгради в строеж в рамките на бизнес парка с обща разгъната площ 45 000 кв. м, както и предстоящото строителство на Алфа център и Хюндай бизнес център с по 40 000 кв. м офис площ. По бул. Цариградско шосе се очаква да излязат 150 000 нови офиса, сред които са комплексът на Eurpean Trade Centre с площ от 60 000 кв. м, Мегапарк на Soravia Bulgaria с 80 000 кв. м офиси, бизнес центърът на БенчМарк с 15 400 кв. м административна част. Приблизително 150 000 кв. м са и очакваните площи в района на летището, където само проектът Sofia Airport Center ще извади на пазара 115 000 кв. м нови офиси.


На запад

В западната част на града по-значимите обекти са Olimpian Mall&Tower, където е заложена офис част от 55 000 кв. м, както и мултифункционалните комплекси на испанската Riofisa и на литовската VP Group. Според фонда тенденцията е към инвестиции във все по-мащабни офис проекти. Ако допреди 1-2 години се строяха основно сгради с разгъната площ 10 000 кв. м, то вече се набляга на комплекси от 50-60 000 кв. м.


Моловете

Проекти за 11 нови шопинг мола се очаква да бъдат реализирани в София през следващите години. Следващите по интерес градове са Варна и Пловдив. Във всеки от двата града се строят или се очаква да започне изграждането на по 5 търговски центъра от този тип, прогнозираха от Landmark. С навлизането на оператори като IKEA, Baumax, Kaufland се очаква и развитие на формата big box - едноетажни търговски площи тип хале с голям паркинг.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА