Last news in Fakti

29 Юни, 2007 00:00 601 0

Санираните сгради без данък от 1 януари

  • които-
  • такси-
  • местни-
  • данъци-
  • местни данъци
Парламентът прие окончателно промените в Закона за енергийната ефективност, който беше върнат от президента.

Народното събрание прие промените на 23 март, но държавният глава наложи вето върху текстовете, които предвиждат данъчни облекчения за собствениците на санирани сгради с мотива, че те ще започнат да се ползват от средата на годината.

Парламентът се съобрази с аргументите на държавния глава и реши, че от местни данъци и такси ще бъдат облекчени хората, които са санирали сградите си от началото на следващата година.

От местни данъци и такси ще се освобождават сгради, които са построени преди 2005 г. и са санирани за срок от 7 години. Облекчението ще важи от датата на издаване на сертификата за енергийна ефективност на сградата.

Онези, които освен че са санирали сградата, са започнали да използват и възобновяеми енергийни източници, няма да плащат местни данъци и такси 10 години. Останалите промени в закона, приети от парламента на 23 март, влизат в сила от 1 юли т.г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА