Last news in Fakti

11 Юли, 2007 00:00 442 0

Секват проверките в Банско през лятото

  • строителството-
  • спиране-
  • цонев-
  • банско-
  • обектите
Приключил е първият етап от проверката на обектите в Банско. Това съобщи Цони Цонев, завеждащ отдел Надзор за законност във Върховната административна прокуратура.

Проверката обхваща издадените разрешителни за строителство за периода 2004-2007 г. в цялата община. През лятото инспекцията на обектите ще бъде прекратена и ще я възобновим през втората половина на септември, каза Цони Цонев. Очаква се тя да завърши напълно през ноември заради големия брой документация, която трябва да бъде проверена.

Данни

До момента към 181 обекта е бил проявен интерес от страна на инспекторите от ДНСК. Издадени са 10 заповеди за спиране на строителството на различни сгради и 2 заповеди за събаряне на незаконни строежи. На 12 обекта ще бъдат наложени санкции и глоби. Засега нямаме данни за строителство в природен парк Пирин, съобщиха от прокуратурата. Повечето нарушения в Банско са свързани със Закона за устройство на териториите. Заповедите за спиране на строителството в Банско са за два апартаментни хотела, два комплекса от апартаменти, три жилищни сгради, жилищна сграда с паркинг и сладкарница, жилищна сграда с магазин и семеен хотел. Цонев обясни, че след допълнително предоставяне на документи са отменени заповедите за спиране на строителството на два от обектите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА