Last news in Fakti

23 Юли, 2007 00:00 863 0

Петият мол във Варна ще има две 70-метрови кули и басейн на покрива

  • варна-
  • згурев-
  • проект-
  • кулите-
  • компанията-
  • varna-
  • towers-
  • varna towers-
  • булевард владислав варненчик
В сряда (25 юли) Варна Тауърс ООД ще получи сертификат за инвеститор първи клас за проекта си Mall Varna Towers, съобщиха от компанията. Сертификатът ще бъде връчен от изпълнителния директор на Българската агенция за инвестиции Стоян Сталев на управителя на Варна Тауърс Марин Згурев. Згурев е изпълнителен директор и на Денси Строй, инвеститорът на Central Mall във Велико Търново, който впоследствие продаде на британския фонд European Convergence Property Company.

Планираните инвестиции във Varna Towers (Кулите на Варна), който обединява търговско-развлекателен и административен център, са около 85 млн. лв. Двете 12-етажни кули ще бъдат с височина 70 метра, което ги прави най-високите сгради в морската столица. Общата разгъната застроена площ на комплекса е над 70 хил. кв. м., като над 18 хил. от тях ще са офисите (които ще се намират в кулите), а 52 хил. - търговските площи, разположени на три надземни нива. Ще има и подземен паркинг на три подземни нива с общ капацитет 500 паркоместа.

Освен търговски площи и офиси новият варненски мол ще включва заведения, киносалони, зала за боулинг, панорамни тераси и други. На покривите на кулите ще има хеликоптерна площадка и басейн. Комплексът ще бъде разположен на централния булевард Владислав Варненчик.

Срокът за реализация на проекта е до 2 години. Обектът вече има разрешително за строеж и се планира първата копка да бъде направена през август, уточниха от компанията.

Това е петият проект за мол във Варна. Останалите четири са проектите за : Мол Варна, Галерия Варна, Orchid Mall и Pfone Mall.

„Това е вторият реален проект за истински мол в града след Мол Варна“, коментира Марин Згурев въпрос на Investor.bg няма ли опасност от пренасищане на пазара. Като основно предимство на Varna Towers Згурев посочи добрата локация на мола, като подчерта, че това е единственият проект с лице към основния булевард Владислав Варненчик. За привличане на клиенти новият мол ще разчита и на атрактивната си архитектура, както и на ефективната вътрешна комуникация, добави Згурев. По проучвания на компанията на пазара във Варна в близките 3-4 години в града ще има 4-5 мола, като пазар ще има за всички, допълни той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА