Last news in Fakti

24 Септември, 2014 10:07 1 824 0

Как се наследяват имоти у нас и в чужбина

  • нотариус-
  • удостоверение-
  • наследство

През последните две десетилетия много българи се преместиха да живеят в страни от Европейския съюз. Не малка част от тях получиха и гражданство в съответната страна. Някои продадоха жилищата си или друга недвижима собственост, но други решиха да ги запазят. Макар и по-малко на брой има и чужденци, които са се установили да живеят в България. Те също притежават недвижим имот в родината си. Какъв обаче е механизмът за онаследяване и в двата случая? Особеностите при трансграничните наследявания ще бъдат дискутирани по време на научен семинар, чийто организатори са Нотариалната камара на България и Институтът на научните изследвания на Европейския нотариат – I.R.E.N.E.

На семинара, който ще се проведе на 26 септември в столичния хотел „Шератон”, ще бъде дискутирана темата за компетентността, приложимото право, признаването и изпълнението на решения и приемането и изпълнението на автентични актове в областта на наследяването и създаването на европейско удостоверение за наследство. Регламентът ще бъде представен от Микаел Бекер, нотариус от Дрезден. За практическото прилагане ще говори София Муратиду – председател на Института за научни изследвания на Европейския нотариат. Особеностите на френската система ще бъдат представени от Жером Шеврие, а на руската – от Тарас Каличенко.

За ролята на нотариусите при трансграничното наследяване ще говори Лорен Бесо – администратор в I.R.E.N.E. Катрин Ройтер от Люксембург ще разясни подробности относно изготвянето на европейско удостоверение за наследство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА