Last news in Fakti

15 Октомври, 2014 18:52 3 795 0

Присвояване на 42 декара земя

  • северна промишлена зона-
  • бургас-
  • областен управител

Областният управител на Бургас Павел Маринов беше обвинен в злоупотреба с власт. В образуваното досъбрано наказателно производство от окръжния прокурор на града, Ангел Георгиев, областният управител е обвинен в извършване на длъжностно престъпление по чл. 282 от Наказателния кодекс за неправомерна намеса в спор между две юридически лица, в следствие на което са присвоени 42 декара земя, намиращи се в Северната промишлена зона на града.

Наказателното производство срещу Маринов започва след като „Сентрал парк Бургас” ООД подава сигнал в прокуратурата. Фирмата е купила бившата държавна складова база РКС „Черноморие” и е реален собственик на терена. Скандалът възниква, след като „Сентрал парк Бургас” ООД решава да дари голям парцел от собствеността си, за да може по-лесно да реализира пробива на ул. „Струга”, припомня аг. „Фокус”.

Днес Маринов заяви, че е уведомил Службата за сигурност и Главна прокуратура за натиск срещу него като длъжностно лице. „Счетох, че има неправомерна намеса на държавата в съдебен частен спор между две юридически лица по повод частен имот и отмених заповедите в качеството си на областен управител, който отменя по вътрешен начин административните актове, те не касаят трето лице по никакъв начин”, заяви той, цитиран от „Грамофона”.

Областният управител на Бургас е написал писма до инспектората в Министерски съвет и до министъра на регионалното развитие в качеството му на наблюдаващ държавната собственост в България. Маринов иска да знае как да процедира в други подобни случаи и тази практика, ако се повтори до къде би довела. „Може ли да се правят поправки в актове за собственост със стари дата и да бъдат извършвани разпоредителни сделки на това основание и все още нямам отговор”, пита Маринов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА