Last news in Fakti

7 Ноември, 2007 00:00 352 0

10 000 нови апартамента в курортите за 2007 г.

  • испания-
  • имоти
В планинските курорти ваканционните апартаменти от януари са се повишили с 52% за полугодието, в сравнение със същото на миналата година, след като на пазара са излезли 10 000 нови апартамента, сочи изследване на Colliers Bulgaria.Преди три години основната част, или около 95% от купувачите на пазара на ваканционни имоти в България, са били британци и ирландци, докато към момента се намесват и инвеститори от Русия, Испания, Украйна, Чехия и Полша, коментират специалисти.

До голяма степен като причина за пренасочването на инвеститорския интерес към нашата страна, както и към останалите в региона, се сочат високите цени на имотите в "бившите" най-предпочитани дестинации, като Испания например, сочи изследване на имотната агенция Savills.. През последните пет години цените на ваканционните недвижимите имоти в Хърватия са се повишавали средно с по 31%, 21% в Италия, 16% в България и 11% в Гърция и Испания.

Инвестициите в недвижими имоти у нас през първото полугодие са преминали психологическото ниво от 1 млрд. долара, като половината от тях са били преки чуждестранни инвестиции, до голяма степен предопределени от присъединяването на страната ни към ЕС от януари тази година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА