Last news in Fakti

20 Ноември, 2007 00:00 591 0

Гръцката FIA ще инвестира до 27 млн. евро в имоти у нас

  • българия-
  • софия-
  • дружество-
  • стойност-
  • corporation-
  • имоти-
  • фиа българия-
  • млн евро-
  • fia corporation
Гръцката индустриална група FIA Corporation планира да реализира два проекта на пазара на имоти в България с обща стойност на инвестициите между 22 и 27 млн. евро, съобщи гръцкото издание Naftemporiki.

По думите на изпълнителния директор на групата Петрос Пилоридис, нейното дъщерно дружество ФИА България, чиито акции се търгуват на БФБ – София, ще изгради бизнес сграда в София на стойност 7 млн. евро, както и комплекс със смесено предназначение с жилищни и търговски площи на стойност между 15 и 20 млн. евро. Вторият проект ще бъде реализиран от дъщерното дружество на ФИА България United Constructions & Development LTD, базирано в Хаджидимово, е казал Пилоридис по време на представяне на дейностите на FIA Corporation.

FIA е основана в Солун през 1998 г. с основен предмет на дейност застрахователни и финансови услуги. През 2004 г. е основана FIA Corporation Group, като компанията навлиза и в секторите на управлението и развитието на недвижими имоти и медиите. Групата има персонал от около 70 души и, по данни на изданието, е единствената компания в Северна Гърция, която има дъщерно дружество, листнато на БФБ – София. ФИА България и United Constructions & Development LTD са основани през 2005 г. с основна дейност управление и развитие на недвижими имоти.

Миналия месец ФИА България прие решение за увеличаване на капитала на дружеството от 700 000 на 1 225 000 лв. През март компанията обяви старта на строителството на офис сграда в Младост-1 в столицата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА