Last news in Fakti

13 Декември, 2007 00:00 765 0

Най-необичайните хотели в света

  • хотел-
  • хотелът-
  • всяка-
  • хотела-
  • разполага-
  • според
Хотел, в който всички стаи са декорирани според различна тема, друг, в който удобствата са абстрактно понятие – интересът към необичайните хотели съществува благодарение на търсенето на необичайното, пише Forbes.

Необичаен е хотелът иглу в канадската провинция Квебек. Той се прави всяка зима от над 6800 кг сняг и близо 230 кг лед. Все пак не се спи директно на студа – хотелът се води луксозен. Между ледените блокове има дървена изолация, клиентите освен това разполагат с матрак и специален спален чувал, предназначен и за много ниски температури. Хотелът разполага с 34 стаи, параклис от лед, две художествени галерии.

Хотел HydroPalace в Китай трябва да бъде открит през 2009 г. Той ще разполага с 200 стаи и ще бъде разположен в самото Китайско море. Гостите ще пристигат с яхта.

Друг подводен хотел вече оперира – това е Jules Undersea Lodge във Флорида, бивша изследователска лаборатория, където гостите се гмуркат на дълбочина над 6 метра, за да достигнат главното фоайе. В хотела могат да се настанят най-много шестима гости, като всяка стая има подводен илюминатор.

Не толкова екстремна опция е хотелът библиотека в Ню Йорк. Разположен в близост до библиотеката на града, той има 60 стаи на десет етажа, като всеки етаж е категоризиран, например Математика, Наука, Религия, а всяка стая приютява част от колекцията на хотела от 6000 книги.

Хотел Казабланка, също в Ню Йорк и притежание на компанията, собственик и на хотела библиотека, е моделиран според едноименния филм.

Берлинският Propeller Island City Lodge разполага с 31 стаи, всяка от които е декорирана според различни теми – от оранжевата стая до стаята на символите.

Хотел Ariau Towers в Бразилия позволява на клиентите си да спят в стаи, извисяващи се над дървета в дъждовните гори на Амазонка. „Къщата на Тарзан“, например, е кацнала на подпори на над 24 метра над земята. Апартаментите и къщите в Ariau са свързани с тесни пасажи.

Като луксозна пещера може да бъде определен Beckham Creek Cave Haven в Арканзас. Построеният в планините Озарк хотел има стени и таван от естествени скали. Първоначално е създаден като бомбоубежище по време на Студената война.

В хотел Winvian, Кънектикът, изборът на място за спане е от хеликоптер до колиба от дървени стволове. Хотелът има 18 къщички с индивидуален дизайн и един апартамент в основната сграда.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА