Last news in Fakti

15 Февруари, 2008 00:00 728 0

Апартамент на Бийтълс в Лондон на търг с начална цена 1,75 млн. паунда

  • апартамента
Апартамент в Лондон, който някога е бил наеман от Бийтълс, е обявен за продан на търг с началната цена от 1,75 млн. паунда, съобщава BBC.

Групата е живяла в апартамента с три спални, който се намира на последния етаж на жилищна сграда в лондонския квартал Мейфеър, през есента на 1963 г.

Техният мениджър Брайън Ъпстейн наел апартамента за членовете на групата, за да им осигури спокойствие от хилядите екзалтирани фенове след излизането на втория им голям хит She loves You, пише изданието.

Въпреки че ливърпулската четворка останала в апартамента едва няколко месеца, това е единственото жилище, в което и четиримата са живели заедно. Имотът се продава от Sotheby''s.

Една от ранните снимки на Beatles, използвана за корицата на книга за тях от 1963 г., е снимана именно на стълбите на сградата, в която се помещава апартаментът. Днес той е реконструиран в жилище с две спални.

Досега имотът се е ползвал от време на време от настоящия си собственик, който живее в Калифорния. „Собственикът съзнава неговата историческа стойност, но не го е превърнал в храм на Бийтълс или нещо такова“, казва брокерът Питър Бевън.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА