Last news in Fakti

26 Юни, 2007 00:00 718 0

Ставаме Монако на Балканите

  • апартамента-
  • които-
  • комплекс-
  • софия-
  • леваев-
  • много-
  • намерение-
  • живее-
  • млн евро-
  • който има
Който има пари, живее добре, където и да е. Който има много пари - избира къде да живее. А който има толкова много пари, че се чуди какво да ги прави - влага ги в България. Така у нас се пресякоха пътищата на трима известни и заможни мъже - попидол, истински принц и диамантен крал. Още куп знаменитости се изсипаха в страната ни и имат намерение да останат задълго. Един, за да живее спокойно, друг, за да идва на почивка, а трети - просто за да печели.

Израелският милиардер Лев Леваев ще строи луксозни жилищни комплекси в София. Диамантеният крал, както е известен бизнесменът, е купил 54 дка земя в най-апетитните квартали на София. По пазарни цени той е платил над 70 млн. евро за парцелите. Сделката е осъществена чрез компанията AFI Europe Group. Единият терен е в местността Малинова долина. Там ще бъдат вдигнати около 750 апартамента в периода 2007-2011 г. Другият проект предвижда изграждането на около 100 луксозни апартамента между "Лозенец" и Драгалевци. Очаква се строителството да започне през октомври и е предвидено да завърши за две години. Компанията на Леваев има много обекти в цяла Централна и Източна Европа, които в основната си част са бизнес имоти - шопинг молове и офис сгради. Негова собственост е "Еърпорт сити Белград", първият бизнес парк в сръбската столица, както и "Котрочени парк" в Букурещ, шопинг мол с 300 магазина и кинокомплекс. Леваев има намерение да предложи акции на Лондонската фондова борса, за да привлече 150 млн. евро. Според съобщението парите ще бъдат вложени в 14 проекта, два от които за строителство на жилища в София.

Не с цел печалба, а за да настанява приятели, купи 14 апартамента в най-новия комплекс на Южното Черноморие руският попидол Филип Киркоров. Едно от жилищата в Равда ще е специално за бившата му половина Алла Пугачова, издадоха инвеститорите в "Емералд Ресорт".

Очаровани от българското море останаха и звездите от "Джипси Кингс", които пяха на сватбата на Стефка Костадинова в началото на месеца. Един от групата сериозно имал намерение да си купи апартамент в комплекс "Елените".

И други чужди знаменитости са влюбени в България и затова са си купили имот за лично ползване. Апартамент в хотел "Тамплиер" в Банско има гръцкият престолонаследник принц Никола. Съсед му е Христо Стоичков. Областният управител на Солун Панайотис Псомиядис обикаля и търси имот в района. И петкратният носител на Световната купа по ски Марк Жирардели иска да купи 9 декара земя в курорта и да построи огромен спортен комплекс. Инвестицията се оценява на 20 млн. евро. Шампионът ще вдигне зала с 5000 места, футболно игрище, голям паркинг, търговска част и хотел.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА