Last news in Fakti

16 Юли, 2009 00:00 1 437 0

Военните купиха скъпи жилища и в Карлово

  • жилища-
  • апартамента-
  • града-
  • договори-
  • без ддс-
  • евро без-
  • при цена
Министерството на отбраната е закупило на много по-високи от пазарните цени жилища и в Карлово. Това се вижда от справката, която публикува на интернет страницата си военното ведомство.

В Карлово МО е сключило договори за покупката на 23 апартамента с "Донатекс и Ко". Средната продажна цена по договор е 511.86 евро без ДДС на квадрат. В момента една от големите агенции за недвижими имоти в региона "Имот инвест" продава апартаменти ново строителство и обзаведени кухни и бани на цени от 400 и 420 евро квадрата. МО е дало средно по 5000 евро повече за едно жилище.

Както "Сега" вече писа, МО закупи на изключително високи цени и жилища в Сливен. Военните сключиха договори за покупката на 24 апартамента на средна цена от 672 евро, и то без ДДС. Така Сливен, който брокерите смятат за град с най-ниски цени на недвижимите имоти, изпревари дори Бургас. Цените на жилища в града под Сините камъни вървят около 400-500 евро. Фирмата, с която е била осъществена сделката, е "Билд инвест" ЕАД.

В Стара Загора са купени 62 жилища от компанията "Топ груп" ЕООД при цена от 560 евро без ДДС на кв.м. В Бургас са били купени 39 апартамента от "Сан сити" ООД и 55 жилища от "БМ" ООД. Първите са взети при цена от 500 евро без ДДС на кв.м, а вторите - при 650 евро без ДДС.

Във Варна МО е купило апартаменти на най-висока цена, която обаче е по-близо до най-ниската средна за града. Военното министерство е взело 19 жилища при цена от 723.46 евро без ДДС на квадрат. Компанията, която е продала жилищата, е "Оркид сийсайд апартментс" ЕООД. Във Враца са взети 34, а във Велико Търново 17 жилища. Договори са сключени с компаниите "Враца авто" ЕООД и "Еврострой инженеринг" ООД. Апартаментите са били придобити при цена 375 и 580 евро на кв.м.

Тепмо

МО е сключило общо сделки за 273 апартамента в седем града. През последните месеци правителството разреши на военните да купят над 450 жилища. За останалите сделки няма информация, тъй като от министерството твърдят, че не са финализирани.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА