Last news in Fakti

18 Февруари, 2008 00:00 1 062 0

Военното министерство продава девет имота в Карлово

  • имота-
  • пловдив-
  • софия-
  • ловеч-
  • благоевград-
  • квартал-
  • карлово-
  • собственост-
  • девет-
  • областите софия благоевград-
  • хисарския квартал веригово-
  • частна държавна собственост
Девет имота в Карлово, които военното министерство безуспешно се опитваше да замени срещу апартаменти, вече са обявени за продажба. От миналата година Министерският съвет разреши на ведомството да задържи в бюджета си и да ползва за себе си приходите над 50 млн. лева. До 2007 г. всички постъпления над тази сума се прехвърляха в държавния бюджет. Затова до преди няколко месеца МО не бе заинтересовано да продава имоти, но сега явно ще прояви по-гъвкава продажна политика, смятат експерти.

Деветте имота в Карлово са частна държавна собственост и представляват магазини на улиците „Александър Стамболийски” 25 и 74, „Ген. Карцов” 6 и 54 и „Васил Караиванов” 1. Четири от обектите са в центъра на града, а останалите – във втора и трета градска зона. Площта им варира от 42,78 кв. м до 142,83 кв. м. Към два от търговските обекти на ул. „Васил Караиванов” има и мазета.

Много привлекателен за инвеститори е и военен имот в хисарския квартал Веригово. На терена, който е с площ от 35,8 дка, са построени 14 сгради с обща застроена площ от 5800,49 кв. м.

В Пловдив се предлагат два имота на бул. „България” 238. Единият е незастроен поземлен имот от 17,618 дка, а другият – застроен поземлен имот от 11,825 дка с построена сграда от 406 кв. м застроена площ.

В община Асеновград са обявени за продажба два имота. В квартал Горни Воден се предлага складов район от 69,453 дка, а в село Горнослав – терен от 23 дка. Общо в област Пловдив се продават 19 имота – девет в Карлово, три в община Родопи, по два в Първомай и Асеновград, два в Пловдив и един в Хисаря.

Изпълнителна агенция „Държавна собственост на МО” продава общо 178 имота частна държавна собственост в 23 области – Бургас, Сливен, Ямбол, Варна, Русе, Добрич, София, Кюстендил, Благоевград, Велико Търново, Монтана, Ловеч, Габрово, Плевен, Шумен, Търговище, Разград, Пловдив, Смолян, Пазарджик, Стара Загора, Кърджали и Хасково.

Агенцията заменя общо девет подблокови пространства в областите София, Благоевград, Пловдив, Ловеч и Пазарджик. За замяна са предложени и 12 свободни военни района в областите София, Благоевград, Ловеч и Кюстендил. Сред най-привлекателните свободни военни райони е застроен публичен имот в хисарския квартал Веригово с площ от 8,756 дка.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА