Last news in Fakti

17 Март, 2008 00:00 588 0

Гърци купуват проекта за мол на Carrefour в София за над 200 млн. евро

  • компанията-
  • „карфур-
  • assos-
  • пространство-
  • българия”-
  • инвестиции-
  • carrefour-
  • „карфур българия”-
  • assos property investors-
  • „карфур българия” eooд
Гръцката група за инвестиции в имоти Assos Capital подписа договор за развитие на търговския център на Carrefour S.A. на бул. Цариградско шосе в столицата от „Карфур България” EOOД, съобщиха от компанията. Крайната продажна цена на търговския проект се очаква да бъде приблизително над 200 млн. евро.

Търговският център „Карфур Цариградско” ще обхване 88 хил. кв. метра обща площ. Проектът предвижда обособяване на търговско пространство в два отделни участъка. Първият ще настани Carrefour в хипермаркет с обща площ от над 14 хил. кв. метра, които ще бъдат запазени от „Карфур България” ЕООД.

Вторият, за който е сключена сделката, ще предлага още 73 хил. кв. м търговско пространство, в което влизат над 200 магазина, заведение за хранене, голям мултиплекс и зала за боулинг. Общото подово пространство на проекта е 66 хил. кв. м. Комплексът ще включва 1 525 места за паркиране.

Теренът е с площ 5,4 хектара и се намира на бул. „Цариградско шосе”, като според компанията мястото е достъпно за над 1 милион души за по-малко от 60 минути.

Планира се молът да бъде открит през третото тримесечие на 2009 г., като вече са подписани договори за наем или предварителни споразумения за над 65% от търговската площ. Сред наемателите ще има и големи чуждестранни търговски организации, които тепърва навлизат на българския пазар.

Assos Capital е специализирана в инвестиции в Югоизточна Европа. Компанията има офиси в Атина, София и Киев и досега се фокусира върху инвестиции в търговски площи и проекти чрез първия си фонд Assos Property Investors. Сред основните инвеститори в Assos Property Investors са членове на семейство Рестис, една от водещите фамилии в гръцкия бизнес, специализирана в областта на превоза на стоки, банкирането, недвижимите имоти и медиите.

„Карфур България” EOOД е съвместно предприятие на Carrefour S.A. и Marinopoulos S.A. в България. За проекта си на Цариградско шосе компанията получи сертификат за инвеститор първи клас. Френската компания ще има магазин и във Варна в комплекса от смесен тип смесен тип Grand Mall Varna.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА